Aşk esasında ulaşamamaktır,ulaştığında aşk orda yoktur. Çok bilindik bir cümleye benzer aslında,"yalnızlık paylaşılmaz,paylaşılsa yalnızlık olmaz". İnsanda her duygu bir iyi bir de kötü yönde kullanılabilir. Mesela azim ve hırs aynı kökten gelir; azim elinden geleni yapıp gelmeyeni Sonsuz Güç'ün takdirine bırakmaktır,hırs ise haddini aşıp sınır tanımadan kibir ile karışık kasmaktır. Aşkı da hem iyi hem kötü yönde kullanabilmiş insanlar. Ulaşılabilecek bir şeye aşık olup ulaştığında tıpkı Ay beni yaratandır deyip battığı zaman da bu değil benim yaratıcım demek gibi boşa küre çekilebilir.Esas olan bunun anlamını şu an bilmesem de Sonsuz Güç'e aşık olabilmektir çünkü nasıl güneş yeryüzünde her zerreye çok yakındır,onlara ışığı ve ısısı nüfuz eder ama biz ona ulaşamayız aynen öyle de Sonsuz Güç bize şah damarımızdan daha yakındır ama biz O'nu hakkıyla bilemeyiz ve kavrayamayız yani uzağızdır.Eğer öbür alemde O'nu müşahede edebilirsek bu insan için en büyük mutluluk olucaktır çünkü dünyada geçen milyonlarca yıl cennetin bir dakikasına değmeyeceği gibi cennette geçen milyonlarca yıl da O'nu müşahede etmenin bir dakikasına değmeyecektir.
Çok sevdiğim bir hikaye ile de aşk zannedilen bir olaya değinmek istiyorum. Bir zamanlar bir adam bir kadına "aşık" olmuş her gece azgın bir nehri yüzerek geçip kadının yanına gelir sonra da gece yine yüzerek geri dönermiş.Birgün yine ayışığında otururlarken kadının bir gözünün kör olduğunu farketmiş ve şaşırarak bunu ona söylemiş,kadın da onun aşk zannettiği şeyin bittiğini anlamış ve bu gece karşıya geçmeye çalışma demiş ama adam dinlememiş ve yüzmeye çalışırken boğulup ölmüş. Sanırım aşık olduğunu zanneden kişi kafasında başka bir insan oluşturup ona bağlanıyor,elde ettiğinde de aşka değmediğini anlayıp eldeki duyguları da kaybediyor zamanla,belki bu aşk zannettiği sevgiye dönüşüyor bazen de.
Konu dağılmış olabilir,yazdıklarımı ben de tam hayatıma oturtamadım ama ne kadar gönül dinlemese de gerçekler bunlar...
aşk anlatılır mı ki yahuu klasik bir tabir olacak ama aşk anlatılmaz yaşanır iyisiyle kötüsüyle
aşk,onu görürken avuçlarının terlemesidir. aşk, sevdiğin yanındayken elini tutamamaktır.
aşk bi sudur
Ben anlamıyorum aşk, sevgi kavramları o kadar çok tartışılıyorki suyu çıktı artık bence. Aşk nedir? sevgi nedir? sadece bizemi özgü bu kavramlar yoksa yurt dışındada varmı böyle şeyler? benim bildiğim ingilizcede love sözcüğü var peki başka ne var? Hem aşk hem sevgi için kullanılıyor bu kelime yanlış bilmiyorsam. Birisine aşık olursan i'm fall in love dersin sonra gider kıza i love you dersin bunun gibi...Biz kavramlarla uğraşmaya çok meraklı bir milletiz... platonik takılmayı kendini şartlandırmayı aşk zannediyorsunuz.
aşk bir kuyudur içine ap.al lar düşer.Benim bir suçum yok arkamdan ittiler.
İbrahim Sadri'nin dediği gibi aşk A'dır
quote:
Orjinalden alıntı: sanalcengaver26
arkadaşlar aşk nedir?
geceleri senin için ağlayan kişidir
cami duvarına işemektir
(sanırım ekşi de gördüydüm) doğru ama malesef
quote:
Orjinalden alıntı: nil_fb
aşk anlatılır mı ki yahuu klasik bir tabir olacak ama aşk anlatılmaz yaşanır iyisiyle kötüsüyle
Sıradan ama aynı fikirdeyim.
Çok güzel bir konu açmışsınız.Beğendiğim yazıları kaydediyorum ve defalarca okuyorum.
Kişisel görüşüme gelecek olursak bence aşk mutlaka yaşanması gereken bir şey.(Daha yaşayamadım ama inanıyorum bir gün olacak.) Hatta korkuyorum bir gün öteki dünyayı boyladığım zaman tanrı bana hesap soracak niye aşkı yaşamadın,ben seni ne için gönderdim oraya diye.
Lütfen buraya bulduğunuz güzel yazıları eklemeye devam edin.
quote:
Orjinalden alıntı: :::aytuğ:::
aşk bi sudur
iç iç kudur
kendimden örnek vereyim, bir çam fidanını, onun yerine koyup bakıp beslemek...
eğer o fidan büyürse kavuşacağını unmak... başka bir açıklaması yok bana göre
aşk insanın içini acıtan bi duygu!! aşık olduğun bi insana yakın olabilmek için herşeyi yaparsın her yolu denersin aşık olduğun insan kusursuzdur senin için tek gözüne çarpan tarafları ii yöneleridir yani aşk insanı kör eden ölümcül bi hastalıktanda beter bi duygu
quote:
Orjinalden alıntı: e_d_a
aşk insanın içini acıtan bi duygu!! aşık olduğun bi insana yakın olabilmek için herşeyi yaparsın her yolu denersin aşık olduğun insan kusursuzdur senin için tek gözüne çarpan tarafları ii yöneleridir yani aşk insanı kör eden ölümcül bi hastalıktanda beter bi duygu
haklısın eda. içimi okudun sanki , günlerdir içimden geçenleri yansıttın
yaa işte aşk die bişe yok diyenlere yaşayında sizde görün nası bişeymiş ben yaşadım biliom hala unutamadım nası bişedir bu yaa
quote:
Orjinalden alıntı: e_d_a
yaa işte aşk die bişe yok diyenlere yaşayında sizde görün nası bişeymiş ben yaşadım biliom hala unutamadım nası bişedir bu yaa
bu konuda seninde bi sıkıntın war sanırım gerrçi olmaması garipte