Şimdi Ara

|||||| <<< AŞK SİZCE NEDİR? >>> ||||||| (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya onun için kendi alilemi bile dinlememiştim zamanında gönlümün kapılarını ise sonuna kadar açmıştım ama gerçekten hamuru bozukmuş dostum ama olan yine kardeşinize oldu halen kendime gelemedim ama demiştimki ona ne olur bana sahip çık birbirimize sahip çıkalım şu yalan dünyada ama o ise işsiz güçsüz birinle beraber
    ama çocukta onu istemiyor bu ise onun peşinden koşuyormuşDarkchild.. arkadaşında dediği gibi bu dünyada aşkı iyi insanlar bulamaz ben bunu bilir bunu sölerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebel_rude boy_X

quote:

Orjinalden alıntı: romeo28

aşk ve para deyip durmayın ve beni sinir etmeyin beni hiç bişii kurtaramadı
    ALLAHA şükür maddi durumum iyi ama ne oldu kızı sevdik kızda bizle çıkarken başkalarınlada çıkıyormuş bizimle gezcek onlarlada aşk yaşamakmış niyeti maksadı beni kullanmakmış

demekki doğru olan sadece gerçekten birbirini sevmekmiş seven insanlar varsa allah onların yardımcısı olsun

ne dersen de bu işin sonu para da biter , belki diğerleri senden daha zengindir.Belki gönül zengini belki para zengini.
    ama kızın hamuru bozuksa ona bişey diyemem.

PARAYLA Bİ KIZI KENDİNE ASLA! AŞIK EDEMEZSİN ? HİÇ AŞIK OLDUNMU SEN ?!

• AŞIK OLMAK doğa üstü bi olay

.. farklı bişidir.. hoşlanabilirsinz para yüzünden (oda belki?)

ama asla ama asla birine istesenizde istemesenizde parası için yada başka bi maddi bişii için aşık olamazsınız!!

AŞK .. CEPTEKİ PARAYA ALTTAKİ ARABAYA BAKMAZZ!!
  • 1-Evet arkadaşlar aşk iyi insanları bulmaz, çünkü insanlar aşkı bulur aşk insanları değil!!!

2-Parayla aşkı bağdaştıran zihniyete acırım ancak ben, bu acıdığım kişilerinde nedense çoğunluğu bayanlardan oluşuyor...

3-Aşk bilmem neyle, bilmem neyin arasındaki zaman değildir asla, olamazda... Aşk'ın sonu insanın aşkı yaşayabilme yeteneğine ve doğru kişiye aşık olma
    şansına bağlı bir gerçekliktir.

4-Asıl AŞK; Allah ile kul arasında olan görünmez köprüye denir, tek taraflıdır... Allah hep verir, kul ister... Ama bunu ilişkilerinizden beklemeyin bence...!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uMaY_ -- 10 Kasım 2005, 23:11:24 >

• quote:

Parayla aşkı bağdaştıran zihniyete acırım ancak ben, bu acıdığım kişilerinde nedense çoğunluğu bayanlardan oluşuyor...

+865474

dünyanın heryerinde 70 yaşındaki erkeklerle parası ve serveti için evlenen kadınlar var.. ama siz hiç 70 yaşındaki kadınla serveti için evlenen kaç erkek gördünüz ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

quote:

ALLAHA şükür maddi durumum iyi ama ne oldu kızı sevdik kızda bizle çıkarken başkalarınlada çıkıyormuş bizimle gezcek onlarlada aşk yaşamakmış niyeti maksadı beni kullanmakmış

demekki doğru olan sadece gerçekten birbirini sevmekmiş seven insanlar varsa allah onların yardımcısı olsun

ne dersen de bu işin sonu para da biter , belki diğerleri senden daha zengindir.Belki gönül zengini belki para zengini.

çıktığım hatunları diyim , yada çıktığım hatunların , yada sevdiğim , yada şöyle diyim aşık oldum demiyecem(birdaha olmam inş.) bunları üst üste koysam senin boyunu geçer !!

• AŞK ile ilgili mükemmel bi yazı arkadaşlar mutlaka okuyun hiçbişi kaybetmez aksine kazanırsınız.

Altta kalın kırmızıyla blokladığım yere dikkat!!

ASIK OLMAK HAKKI

"" Insan hakları beyannamesinde boyle bir hak yer almamistir. Hicbir anayasada, hicbir yasada "asik olmak hakki" diye bir haktan soz edilmemistir. Insanlar kolelige karsi baskaldirmis, ozgurluk icin canlarini bile ortaya koyarak mucadele etmislerdir, bu hak da insan haklarini belirleyen butun metinlerde yer almistir. Secme-secilme hakki, egitim hakki, saglik hakki gibi nice hak boyledir. Boyledirde "asik olmak hakki" neden hicbir insan hakki belgesinde yoktur? Önemsizdir desek degildir, ugrunda mucadele edilmemistir desek insanlar ayaga kalkar, nedendir bilmiyorum, kimsenin bildigini de sanmiyorum, gecen gun bir kadin ahbabim ugrasmisti. Orta yaslarda, kizini buyutup evlendirmis, bu yaslarin olgun guzelligini hem yasiyor, hem de yasatiyordu.
    -Asik olmak benim de hakkim degil mi doktor bey? demisti. Siz kadin altmisinda da asik olabilir dersiniz. Ben asik olabilirim degil mi? Benim de hakkim degil mi? sozleri hosuma gitmisti.
    Gulumseyerek yanitlamistim:
    -Tabii asik olabilirsiniz. Asik olmak herkesin hakki. Hem neden soruyorsunuz ki? Ask izin istemez...
    Sonra dusundum. Neydi bu "asik olmak hakki"? Neden bu hakki bir turlu kimselere veremiyorduk? Yasadiklarimizi soyle gozumuzun onune getirdim...
    -Ayol o daha dunku cocuk, aşık olamaktan ne anlarmis? Ah bu yeni yetmeler, daha bir sey bildikleri yok. Simdi asik olurlar iki gun sonra unuturlar... Ama o dunku cocuk uykusuz kalirmis, kendi kendine aglarmis, sevdigini bir kez gorebilmek icin sokaklarda dolasirmis, her gordugunu ona benzetirmis, siirler yazarmis, sarkilar dinlerken dalıp gidermis... Kimin umrunda?
    -A oyle sey olurmuymus? Koskaca adam asik mi olur mus? Ayol evli degil mi? Kac yillik karisi, cocuklari, olacak sey degil. Kendini sasirmis. Ne aşkıymis bu? Onunki yas donumudur. Erkekler yas donumunde boyle olur. Kimbilir hangi yelloza tutulmustur. Ask maşk dedigi rezillik. Bir donup hallerine bakmazlar da...
    Buyrun bakalim. Iste sessiz sedasiz bir yargilam daha, zavalli adam hemen yargilanip asilir? Neymis, asik olmaya kalkmışmış. Karsılasınca söz dokundurmalar, tuhaf tuhaf bakmalar, yuz goz burusturmalar. "Asık olmak hakki" bir kez daha ihlal edilmistir? Kimse de boyle bir hakka sahip cikmaz...
    -Ne dedin ne? Birbirlerine asik mi olmuslar? Guldurme insani, kazik kadar insanlar. Onlarin asik olacak halleri mi kalmis? Ay karsilikli halleri gozumun onune geliyor da.. Komik vallaha. Asik olmuslar ha?..
    Demek ki bu ciftin de bir seyleri "asik olmaya" uygun degil, Boylece asik olmaya haklari olmuyor..
    -Eyvah bizim oglan galiba asik oldu. Oyle dalgin geziyor. anlattim, bak sende bir haller var dedim. Bunun sonu iyi degildir dedim. Senin okulun var, derslerin var dedim. Konusmuyor. Soyle bir seyler soylese rahatlayacagim. Genc iste. Bu yaslarda insan aski ne bilirmis? Ustune gitmeye de korkuyorum. Bilmiyorum ne olacak?
    Evet bir de asik olma yasi vardir? Vardir da kimesnini bildigini gormedim. Kucuk yaslarda asik olunmaz, cunku o yaslarda hicbir sey bilinmez. Genclikte asik olunabilir ama o da cok tehlikelidir. Insanin aklini basindan alir da cilginliklar yaptirir? Orta yaslarda hic bir asik olunmaz, cunku insanın cevresi vardir, konumu vardir, ayip olur. Orta yaslardan sonra askin sozu bile edilemez, cunku cok gulunc olur, ele gune rezil olunur. Peki, insan ne zaman asik olabilir? Buna yanit verilmez ama gercekte "hicbir zaman asik olunmaz" dense daha gercekci olur. Toplumumuzda insana yasatilan budur. Ama ASK, o guzelim duygu firtinasi butun kurallari, karsi cikmalari dinlemez bile Dunya umrunda degildir? kimi zaman pat diye cikar gelir, kimi zaman yavas yavas yerlesir. Gelir de dunyayi oyle bir degistirir ki, Yesil baska bir yesil olur, kirmizi baska bir kirmizi. Insanin ayagini yerden oyle bir keser ki insan sanki ucar. Yerde mi yasiyor gokte mi, kendi de bilmez olur. Sabahlar artik baska sabahlardir, aksamlar baska aksamlar. ASK, o guzelim duygu firtinasi esip de insanin basini dondurdu mu degme gitsin. Ne kustah seydir o, ne curetkardir. Dunyayi umursamaz. Insanlarin yasalari ona viz gelir. Insanlarin ahlak diye bildiklerini dinlemez bile. Huzur diye yasadiklarini altust eder. Soylenenlere aldirmaz, suclamalara basini cevirmez, elestirilere guler gecer. Boyle dikbasli, boyle isyankar bir sey gorulmemistir? Belki de hicbir ideolojinin isteyip de yapamadigi seyi yapar: Insani degistirir, dunyayi degistirir. ASK, o guzelim duygu firtinasi ustelik de cok "demokratik" tir. Ne ırk ayrimi bilir, ne deri rengi. Sınıf ayrılıgını cigner gecer. Sınır tanımaz. Siyasal dunce ayrimi yapmaz. AŞK Insanlari parasına gore ayirmaz. "Bakalim nereden mezun olmus" demez. "Hele bir arabasının markasını gorelim" demez. Sahi, ASK'in demokratik oldugu hic aklımıza gelme di degil mi? Ama dogrusunu isterseniz, biz ASK'in nesini dusunduk ki, Hayatimiz hem onu aramakla hem de ondan korkmakla gecmedi mi?..
    .....
    ASK, o guzelim duygu firtinasi korkakların yanina ugramaz. Aslinda ASK cok da secicidir. Yasamaktan korkmayayan insanlari secer. Bezginlerin, hayata kuskunlerin yanina bile ugramaz. Hayatini hesaplar uzerine kuranlarin semtinden gecmez. Duygulari kucumseyenlere tepeden bakar. Kibirlilere, gururlulara guler gecer. Insana deger vermeyenlere hic deger vermez. ASK, insanin en insan yanina gelir yerlesir. Insani insan yapar, insanlari birbirinden ayiran butun yapayliklari kaldirir. ASK, varsin insan haklari bildirgesinde yer almasin, varsin anayasalarda yazilmasin, varsin yasalarda sozu gecmemis olsun, bunlara aldirmaz bile. Onun kendi yasalari vardir, kendi "ask haklari bildirgesi" vardir. Hem de gozunu bile kirpmadan uygular bunlari "Asık olma hakkını" ne diktatorlukler rafa kaldirabilir, ne polis onlemleri engelleyebilir. Bu oyle bir "insan hakki" dır ki, kimse cigneyemez. Ama herkes de bu haktan yararlanamaz. "Asık olma hakkı" baskaları tarafindan verilmeyen belki de tek haktir. Onu alabilmek icin insanin onu haketmesi gerekir. Bu hakki almak icin cok acı cekmek gerekir, oyle cok seyi goze almak gerekir ki.. Ama her sey oyle degil mi? insan olmanin guzelligi de baska ne ki? ""

• quote:

quote:

Parayla aşkı bağdaştıran zihniyete acırım ancak ben, bu acıdığım kişilerinde nedense çoğunluğu bayanlardan oluşuyor...

+865474

dünyanın heryerinde 70 yaşındaki erkeklerle parası ve serveti için evlenen kadınlar var.. ama siz hiç 70 yaşındaki kadınla serveti için evlenen kaç erkek gördünüz ??

Keşke sormasaydın cevaplamak zorunda bıraktın beni, o tiplerden yazın Alanya'ya gelirsen çok görürsün... Ama bir yüzdeye vurursak şayet bu oranı kadınların sayısı %95 gibi diyebiliriz para ile aşkı bağdaştıranlar olarak... Tabii erkeklerde var ancak kadınlar kadar çok değil, çünkü erkekler biryerde kendlerine yediremiyorlar bunu!

Oysa kadınlar için durum farklı, kız istemeye bile gidildiğinde sorulan ilk soru Oğlumuz ne iş yapıyor? (yani ne kadar kazanıyor?...)
    Eğer iyi kazanıyorsa ne ala, kızımızı gerçekten sevebilir, onu mutlu edebilir aşkıyla... Ama yok az kazanan bir memur ise bu adam kızımızı sevemez, onun aşkı kabul olmaz moduna giren aileler görüyorsun...

• anlayana:

"ben aşksız olmazam, aşk olunca ben olmazam"
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çıktığım hatunları diyim , yada çıktığım hatunların , yada sevdiğim , yada şöyle diyim aşık oldum demiyecem(birdaha olmam inş.) bunları üst üste koysam senin boyunu geçer !!

tamam aşık olmuş olabilirsin ama parayla bi kızı kendine aşık edemeyeceğini aklına sok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olaya bu şekilde yaklaşırsan bende sana şunu söylerim!

Butiklerin vitrinlerinde duran konu mankenleri kızlardan 2 sini üstüste koyarsamda senin boyunu geçer... Ama bu benim haklı olduğumu göstermez!

Zaten haklı olan adamda kendini övmeye ihtiyaç duymaz, zaten bilir söylediklerindeki doğruluğu ve gerçeklik payını... Ama emin olmayanda kendini büyük göstermeye çalışır...

NOT: Bu lafları kimse için kullanmadım, sadece kişisel görüşümdür benim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam aşık olmuş olabilirsin ama parayla bi kızı kendine aşık edemeyeceğini aklına sok

hala aşk diyorsunya şaşıyorum bak aşağıya bişey yazdım büyükçe..

hangi aşk ???

• quote:

Orjinalden alıntı: zargana

anlayana:

çok güzelmiş harbi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zargana

anlayana:

çok güzelmiş harbi

Bence bu söz kimin bilmiyorum ama tam bir gaf olmuş!!! Aşk kendi başına gelişebilen bir şey değildir, bir vücut ister yaşayabilmek için, bir kalp ister hissedilebilmek için...

• quote:

hangi aşk ???

senin anlayamadığın türden aşk ? böle desem anlarmısın

paraya pula maddiyata cinselliğe dayalı olmayan aşk!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Kasım 2005, 23:41:36 >
  • quote:

quote:

hangi aşk ???

bu lafa gülerim sadece nerde yaşıyon uzaydamı ?
  • quote:

quote:

quote:

hangi aşk ???

Olgunlaş öle gel
    sana başka cvp vermiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

hangi aşk ???

Olgunlaş öle gel
    sana başka cvp vermiyorum

benim kadar olgun olsaydın , benim ne demek istediğimi anlamış olurdun.

• yahuu allahınızı severseniz boşverin bunları gerçek aşk artık hemen hemen günümüzde yok oldu ama ne mutlu onu o olduğu için
    sevip sevilenlere tabii varsa
  • quote:

yahuu allahınızı severseniz boşverin bunları gerçek aşk artık hemen hemen günümüzde yok oldu ama ne mutlu onu o olduğu için
    sevip sevilenlere tabii varsa

valla gözlerinden öpecem seni.Biri çıkıpta şu konu içinde doğru bişey söyledi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.