Yaşımın nesi genç dostum? Martta 19 olacam 20ye bastın mı çağırmıyor mu bu adamlar 19-20 arası ne farkediyor? Kaldıki ben küçüklüğümden beri böyleyim ilerde de böyle olıcam neyse
1.si PEYGAMBER OCAĞI SÖZCÜĞÜ BENİM SÖZÜM DEĞİL.Biraz tarihi merak edip okusaydın bu cümleyi kurmazdın... 2.si ŞEHİT;ALLAH yolunda ölenlere denir.Şehitliğin çeşitli çeşitleri vardır.En başta gelenide vatan için çarpışarak meydana gelmesidir.Ranzada düşen birisini örnek vermişsiniz.Evet ranzadan düşen biriside ALLAH dilerse şehit olabilir.Çünkü o niyetle oradaydı.Vatan savunması için.ARKADAŞLAR;Biliyorum bir çok askere giden ve gidecek olan arkadaşımızda buna benzer beyanlar var.Mesela bir arkadaşımız besmele ile başladığım bir günü küfür ile bitiriyorum diyor.İNANIYORUM Kİ HAKLI O ARKADAŞIMIZ,HER NEYE BOZULDUYSA.BİZDE DİYORUZ Kİ HERŞEY NİYETE BAĞLIDIR.BİZ ASKERE GİDERKEN NİYETİMİZİ SAĞLAM ALIP,''ALLAH IM SENİN RIZAN İÇİN VATANIMIN BEKASI İÇİN,AİLEMİN VE BÜTÜN MİLLETİMİN REFAHI İÇİN ASKERE GİDİYORUM DESE,İNANIN ASKERDE YAŞADIĞI HER OLAY İBADET HÜKMÜNE GEÇER. AKL-I SELİM DÜŞÜNELİM;Bu vatanı bir şekilde birileri savunacak...
quote:
Orjinalden alıntı: hindistan_aşığı
askerkde yıllardır anlayamadığım bir tezatlık var anlayan varsa bana anlatsın.. şimdi en başta şehit kime denir? benim bildiğim şehit bir savaşra veya çok büyük çatışmada ölen askere şehit denir,ama nedense askerde ranzadan düşüp ölen yolda askeri araç devrilip ölende şehit sayılıyor. biri bana bunun lütfen mantıklı açıklamasını yapsın,birde asker ocağı peygamber ocağı diyen arkadaşım acaba perygamber zamanında askere ana avrat küfür ediliyormuydu gereksiz işlerde kullanılıyormuydu? devreceilik varmıydı? lütfen peygamber sözcüğünü bari bu askerlik kelimesinde kullanmayın..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
birileri savunacakda bu tamamen profesyonel ordu sayesinde olmalıdır kalkıp 2 aylık eri dağa yollarsan böyle şeyler olur,türkiyede askeri sistemi değiştirecek bir kişi vardı onuda zaten emekli ettiler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme