her ne kadar devlet hızmetı yapsanda ınsan mal statusune konulamaz... dıkenlı tel mıyız bız mal olalım? ınsansın gayet devletın emrı altında olabılrısın ama devlet malı olamazsın
Tamam tamam geçti
İzin süreleri bilemeyeceğin için askerliği bitmiş birisi sivil kıyafetlerinde diye asker olma ihtimali yok değildir.
Örnek vermek gerekirsen ben Mayıs 15 te askerden terhis edilmiştim ancak Mayıs 31 de askerliğim bitmişti
eğer tezkere mahiyetinde izin kullanmışşa hala asker sayılır ki... büyük ş.çtın ki uzun bir süre uğraşırsın mahkeme mahkeme
zamanında bir abimin başına gelmişti. izindeyken 3 kişi saldırmıştı. sonradan asker oldugunu ögrenince bütün şehirdeki hatırlı kişiler girmişti araya şikayetçi olmaması için, çok yalvarmışlardı. o gün 1 kişiye karşı delikanlılık yapan 3 ERKEK!!! ertesi gün "höd" dedinmi kuyrugunu bacagının arasına kıstırıp kaçışmaya çalışan köpek yavruları gibi olmuşlardı, iynngg iynnggg sesleri hala kulaklarımda
Milli güvenlik dersine giren Yüzbaşı söylemişti herhangi bir olayda kendisinin 1 hafta hapise atma yetkisi varmış ama tabi herhangi saldırıda bulunursan o zaman işin yaş
quote:
Orjinalden alıntı: Del Torro
Milli güvenlik dersine giren Yüzbaşı söylemişti herhangi bir olayda kendisinin 1 hafta hapise atma yetkisi varmış ama tabi herhangi saldırıda bulunursan o zaman işin yaş
o dediğin nizamiyeden içeride geçerli, askerler için geçerli bir kanun
müebbet yersin
hayırdır saldırı yapacaksın galiba ?
quote:
Orjinalden alıntı: To die
quote:
Orjinalden alıntı: İchimaru
Üniforması olan polis,askere gibi kişilere herhangibi bir şiddet uygulamak
İlk olarak meydan dayağı yemeye(heleki askere bişiyaparsan) Sonra seni nezarette döverler
Sonrada uzun bi suç almaya kadar gider (heleki askere hapis)
ne zaman bir polis dövüldüğünde halk tarafından darp edildiğini gördün ?
aksine adama yardım ederler
En ufak sorundada polis diye ağlarlar ama... Böyle iki yüzlü insanların Allah belasını versin.
aynen.. askerden izin vs. hiçbişey kullanmadığım için 12 mayısta dönmüştüm, ama kağıt üzerinde hala askerdim. 31 mayısta bitti. yani sivile geldikten 19 gün boyunca halen asker sayılıyordum.
quote:
Orjinalden alıntı: Bfs
İzin süreleri bilemeyeceğin için askerliği bitmiş birisi sivil kıyafetlerinde diye asker olma ihtimali yok değildir.
Örnek vermek gerekirsen ben Mayıs 15 te askerden terhis edilmiştim ancak Mayıs 31 de askerliğim bitmişti
quote:
Orjinalden alıntı: Kenshi
quote:
Orjinalden alıntı: To die
quote:
Orjinalden alıntı: İchimaru
Üniforması olan polis,askere gibi kişilere herhangibi bir şiddet uygulamak
İlk olarak meydan dayağı yemeye(heleki askere bişiyaparsan) Sonra seni nezarette döverler
Sonrada uzun bi suç almaya kadar gider (heleki askere hapis)
ne zaman bir polis dövüldüğünde halk tarafından darp edildiğini gördün ?
aksine adama yardım ederler
En ufak sorundada polis diye ağlarlar ama... Böyle iki yüzlü insanların Allah belasını versin.
quote:
+1
Ayrıca;
Git herhangi bir erin düğmesini kır 6 aydan başlar.
Herhangi bir uzm.-astsb. düğmesini kır 1.5 seneden başlar.
Herhangi bir subayın düğmesini kır 2 seneden başlar.
En kötüsü de SİCİLİNE devlet malına zarar devletin silahlı kuvvetlerine saldırmaktan yargılandı yazar ve bu insanların seni toplumdan dışlaması için başlıca bir sebeptir.Heleki böyle bir zamanda(sürekli şehit haberleri gelip yüreklerimiz dağlanırken)bunu yaparsan emin ol cezaevinde hizaya getirirler.Gerek nezarete girdiğin anda polis,gerek cezaevine kaydın yapılırken infaz koruma memurları tarafından.
quote:
Orjinalden alıntı: KaPTaN_35
her ne kadar devlet hızmetı yapsanda ınsan mal statusune konulamaz... dıkenlı tel mıyız bız mal olalım? ınsansın gayet devletın emrı altında olabılrısın ama devlet malı olamazsın
Yok abicim, asker bildiğin en saf, en açık, en net haliyle bir devlet malıdır. Canı devletindir, bedeni devletindir. Vur derlerse vurursun, öl derlerse ölürsün. Bir askerin kendisine zarar vermesi halinde devlet malına zarar vermekten o askere dava açılır. Yani bir asker olarak git bir duvara kafa at, hakkında 6 aydan başlayan bir dava açılır. Hapisten çıkınca da psikolojik bozukluklardan dolayı heralde askerliğini yumuşatırlar biraz ama o kadar. Siciline "Devlet malına zarar vermek" suçu direk işlenir.
Yani boşuna zorlamayalım "devlet malı olamazsın" diye. Askeriyede ilk öğretilen şeydir bu.
birisine zarar vermek suçtur zaten ister asker ister değil. ha devlet'e bağlı die cezası uzayabilir.
eyw hepinizden ALLAH razı olsun, askerlere karşı bi şeyim yok :D ölede bişi olmaz zaten hepimiz bu ülkenin askeriyiz. sadece o kişi asker, asker olduğundan değil başka bi sebepten sordum bunuda yani asker olmasıyla bir zıtlığım yok. zaten bu yorumları okuduktan sonra vazgeçtim
eyw hepinize sağolun
ARKADAŞ NE OLURSA OLSUN ÇEVRENE DÜŞMAN TOPLAMA! YARIN BİRGÜN O ARKADAŞINA İŞİN DÜŞERSE NOLACAK? KADER BU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
quote:
Orjinalden alıntı: merselame
SA: Asker olan yada askerliğini bitireli bir gün olan birisine zarar vermek ( darp vs ) suç mudur ne kadar süre içinde askerlikten çıkar acaba ? askerliğinin bittiği gün zarar verilse yinede suça girer mi devlet malına zarar diyerekten ?
Kısaca KESTANENİ ÇİZERLER ....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme