Şimdi Ara

Askeri konulu kitap önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar askeri konularda, terimlerde bilgilenmek istiyorum ve askeri stratejileri anlayabileceğim kitap veya kitaplar arıyorum önerileriniz var mıdır?
    Ek olarak dili çok çok ağır olmazsa sevinirim. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askeri Konulu Kitap Önerileri

Askeri konulara ilgi duyuyorsanız veya askerlik mesleğini hedefliyorsanız, okumanız gereken bazı kitaplar bulunmaktadır. Bu kitaplar, askeri tarih, strateji, taktikler ve askerlerin günlük yaşamları hakkında değerli bilgiler sunar.

Asker Olmak İsteyenlerin Okuması Gereken Kitaplar

Askeri kariyer hedefleyen kişiler, askeri yaşamın zorluklarına ve ödüllerine dair fikir edinmek için aşağıdaki kitapları okuyabilirler:

• Yalnız Kurt: Bir Deniz Kuvvetleri SEAL'inin Anıları (Marcus Luttrell)
    • Cesur Yeni Dünya: Bir Özel Kuvvetler Doktorunun Afganistan'daki Hikayesi (Dr. John F. Croser)
    • Merdivenin En Üstündeki Adam: Bir Delta Force Komutanının Anıları (DAL John Kolenda)

Askerlerin Yazdığı Kitaplar

Askerlerin kendi deneyimlerini ve bakış açılarını aktardığı kitaplar, askeri yaşamın gerçeklerini anlamak için değerli kaynaklardır:

• Savaş Sanatı (Sun Tzu)
    • Clausewitz Hakkında (Michael Howard)
    • Vatanseverlik (Edmund Burke)

Askeri Tarih, Strateji ve Taktikler Hakkında Kitaplar

Askeri tarih, strateji ve taktikler hakkında bilgi edinmek, askeri konuların daha derinlemesine anlaşılmasına yardımcı olur:

• İkinci Dünya Savaşı Tarihi (Antony Beevor)
    • Strateji: Rekabetin Temelleri (Michael E. Porter)
    • Zor Yöntemler: ABD Özel Harekat Kuvvetlerinin Tarihi (Richard Rhodes)

Bu kitapları okuyarak askeri konular hakkındaki bilginizi genişletebilir, askerlik mesleğine hazırlanabilir veya sadece askeri tarihin ve stratejinin büyüleyici dünyasına dalabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu kitapları bir incele istersen
    NUTUK
    Turgut Özakman'ın kitapları sıkmaz.
    Cepheye giden yol-Emin Kıvırcık Kurtuluş Savaşında lojistik,tren yolları ve ulaştırma nasıl yönetildiğini anlatır.
    Nazi İmparatorluğu - / Doğuşu - Yükselişi - Çöküşü 3 seri William L. Shirer Hitler konusunda bilgi istersen en iyisi
    Türklerin Savaş Sanatı Aldatıcı Taktikler & Farklılaşan Stratejiler-Ahmet Özdal
    Hep tavisye ederler Savaş Sanatı- Sun Tzu derler ama ben o çeviriye tahammül edemedim sıkıldım
    inghttp://www.chinapage.com/sunzi-e.html#00
    Savaşı Anlamak 21.Yüzyıl İçin Strateji-Alan Stephens
    İstihbarat Teorisi-Ümit Özdağ
    Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Sırları Yöneticiler İçin Yeni Bir Bakış -adnan nur baykal
    Karanlık Kıta: Avrupa'nın 20. Yüzyılı-Mark Mazower
    Amerikan Savaşı Vietnam 1960 - 1975-Jonathan Neale
    Ernesto Che Guevara Gerilla Savaşı

• Sun Tzu- Savaş Sanatı

Tam istediğini karşılıyor mu bilmiyorum ama okumalısın.
  • Hocam bence metal fırtınayı oku askeri terim içeriyor mu pek hatırlamıyorum ama konusu falan çok iyi,ben Burak Turna'yı okumuştum baya sarmıştı kitaplar.
  • dostum sana tavsiyem kamikaze operasyonu..11 eylül saldırısının perde arkasını ele alıyor ve gerek aksiyon gerek akıcılık harika bir kitap 382 sayfa nasıl geçti anlamıyorsun..içeriğin gerçek olduğunu ve aradaki boşlukları da Atilla AKAR gerçekten iyi birleştirmiş çok beğendiğim bir kitap
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

Bu kitapları bir incele istersen
    NUTUK
    Turgut Özakman'ın kitapları sıkmaz.
    Cepheye giden yol-Emin Kıvırcık Kurtuluş Savaşında lojistik,tren yolları ve ulaştırma nasıl yönetildiğini anlatır.
    Nazi İmparatorluğu - / Doğuşu - Yükselişi - Çöküşü 3 seri William L. Shirer Hitler konusunda bilgi istersen en iyisi
    Türklerin Savaş Sanatı Aldatıcı Taktikler & Farklılaşan Stratejiler-Ahmet Özdal
    Hep tavisye ederler Savaş Sanatı- Sun Tzu derler ama ben o çeviriye tahammül edemedim sıkıldım
    inghttp://www.chinapage.com/sunzi-e.html#00
    Savaşı Anlamak 21.Yüzyıl İçin Strateji-Alan Stephens
    İstihbarat Teorisi-Ümit Özdağ
    Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Sırları Yöneticiler İçin Yeni Bir Bakış -adnan nur baykal
    Karanlık Kıta: Avrupa'nın 20. Yüzyılı-Mark Mazower
    Amerikan Savaşı Vietnam 1960 - 1975-Jonathan Neale
    Ernesto Che Guevara Gerilla Savaşı

Hocam nutuk ve nazi imp. okudum , Turgut Özakmanın kitaplarından en az bir tanesini alıcam ek olarak Savaşı Anlamak 21.Yüzyıl İçin Strateji , İstihbarat Teorisi bu ikisini almayı dusunuyorum digerlerinide incelicem saolun öneriler için

• quote:

Orijinalden alıntı: Arrow.-

Sun Tzu- Savaş Sanatı

Tam istediğini karşılıyor mu bilmiyorum ama okumalısın.

hocam bu kitabı çoğu yerde gördüm şişirilmiş bir kitap gibi geliyor ama yinede almayı dusunuyorum teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Hocam bence metal fırtınayı oku askeri terim içeriyor mu pek hatırlamıyorum ama konusu falan çok iyi,ben Burak Turna'yı okumuştum baya sarmıştı kitaplar.

hocam saçma geliyor o seri bana daha realist şeyler arıyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

Stalingrad Sperlerinde-Viktor Nekrasov

kastaş yayınlarından 2-3 kitap alıcam hocam uçmak için doğanlar vs bunuda ekledim listeye teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: filemix

dostum sana tavsiyem kamikaze operasyonu..11 eylül saldırısının perde arkasını ele alıyor ve gerek aksiyon gerek akıcılık harika bir kitap 382 sayfa nasıl geçti anlamıyorsun..içeriğin gerçek olduğunu ve aradaki boşlukları da Atilla AKAR gerçekten iyi birleştirmiş çok beğendiğim bir kitap

kitap hakkındaki yorumlar çok iyi bunuda alırım hocam saolasın
  • metal fırtına strateji felan öğrenir misin bilmem ama sürükleyici
  • Osman Pamukoğlu-Kara Tohum
  • Kurgusal öneriler:
    1-Kar Kurdu, Sakkara'nın Kumları, Brandenburg, Romanov Komplosu - Glenn Meade
    2-Çanakkale Mahşeri - Mehmed Niyazi
  • Osman Pamukoğlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.