Şimdi Ara

Askeri Okula Gitmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay be bende kazanmıştım ama babam yollamadı hey gidi günler.

• asker olunca her gün aksiyon ve macera yaşayacağını mı sanıyorsun? çevrende subay varsa onlara danış da anlatsın. hala subay olmak istiyorsan senin bileceğin iş.

eşimin öğrencilerinden biri (başarılı da bir çocuktu) subay olmak istiyorum diyormuş, zamanında bir gün okul çıkışı çocuğa konu ile ilgili düşüncelerimi aktarmıştım, neyse ki düşündüğü gibi olmadığını anlamıştı.

dizilerden filmlerden görüp özeniyorsunuz muhtemelen, böyle kararları gerçek kişilerle görüşerek almanız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

asker olunca her gün aksiyon ve macera yaşayacağını mı sanıyorsun? çevrende subay varsa onlara danış da anlatsın. hala subay olmak istiyorsan senin bileceğin iş.

eşimin öğrencilerinden biri (başarılı da bir çocuktu) subay olmak istiyorum diyormuş, zamanında bir gün okul çıkışı çocuğa konu ile ilgili düşüncelerimi aktarmıştım, neyse ki düşündüğü gibi olmadığını anlamıştı.

dizilerden filmlerden görüp özeniyorsunuz muhtemelen, böyle kararları gerçek kişilerle görüşerek almanız gerekiyor.

1.aksiyon macera isteseydim gider aktör falan olurdum ya da film izlerdim.

2.konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ettim ben de düşündüğüm gibi mi değil mi anlarım.

3.dizi veya filmlerden görüp özenmedim gayet ciddi bir konu çevremde görüşebileceğim gerçek bir kişi yok yardımcı olursanız çok makbule geçer

• Sat/sas olmak istiyorsan muharip sınıf ASB/SB olman lazım,dzkk uzman erbaş dan sat/sas yapmıyor,bunun içinde ya MSÜ Deniz harp okulu okuyacaksın subay olackasin,yada MSÜ Deniz astsubay MYO okuyacaksın ( dış kaynaktan subay/asb alımı oluyor lakin kadrolar dolmaya başladı,ilerde dış kaynaktan personel alımına devam edileceğine dair bir garanti yok, yani sen üniversiteden mezun olana kadar dış kaynaktan subay asb alımı bitebilir kesinlik yok,)sivilde başka bir iş yapma şansın varsa subay asb olma, burası gariban ocağı, ilerde pisman olma keşke sivilde çalışsaydim diye, insanları askerlikte soğutma gibi düşünme benim yazdıklarımi, askerlik çok güzel onurlu bir meslek ama çok zor, hayatın yok, vaktin yok,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 21 Aralık 2020; 17:22:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAware

1.aksiyon macera isteseydim gider aktör falan olurdum ya da film izlerdim.

2.konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ettim ben de düşündüğüm gibi mi değil mi anlarım.

3.dizi veya filmlerden görüp özenmedim gayet ciddi bir konu çevremde görüşebileceğim gerçek bir kişi yok yardımcı olursanız çok makbule geçer

Alıntıları Göster

arkadaşım heyecan yapmaya gerek yok. eskiden çok nitelikli bir eğitimden geçerek subay olunurdu. 14 yaşında eğitime başlanır, 22 yaşında üniforma giyilirdi. bir de sınıf okulu olurdu ekstradan. şimdi bildiğim kadarıyla üniversite mezunları 1 yıl içerisinde subay olabiliyor. ordunun işleyişini tamamen bitirdiler.

ben liseyi bitirdim, iyi ki okumuşum. şimdiki aklımla 100 kez o yaşıma dönsem, 100'ünde de liseye girer, 100'ünde de harp okulundan ayrılırım. bu benim kendi düşüncem. 170 yıllık, bir eğitim ekolü oluşturmuş liseleri bitirdiler, üzerine kapattılar.

vizyonunu niye masabaşı oturup mühendislik ya da memurluk yapmakla sınırlı tutuyorsun onu anlayamıyorum. dünyada bilim ve bilgi düzeyi her geçen gün gelişiyor. iyi de bir öğrenciysen zaten dünyanın iyi okullarına en azından üniversite sonrasında burslu gidebilmek için çok çalışabilirsin.

tsk'yı yıpratıcı sözler söylemek yasak, o yüzden internetten istediğin bilgileri bulamazsın. alacağın bilgileri yüz yüze alman gerekiyor.

açıkçası 14 yıl olacak ben bırakalı, o dönem harp okulunu cemaat ele geçirmişti. bu memlekette vatanın için savaşmak istesen bile "sen gelme" diyebilen çeteler ülkeye çöreklenebiliyor işte. yarın neyle karşılaşacağımızı da bilemeyiz.

ben mühendis oldum, şu an severek yapıyorum işimi. yüksek lisansımı bitirdim, doktoram bitmek üzere. doktora bitince yurtdışında doktora sonrasına ya da eriştiğim bilgi birikimimi rahatça kullanabileceğim bir işe girmeyi planlıyorum artık. mesleki olarak inanılmaz da mutluyum.

mesleğinde iyi olursan önün her türlü açık olur.

ben askerliği severek seçmiştim, ayrılırken de seviyordum. sevmeyen biri zaten asla gitme diyecektir, ama seven biri olarak orada kalsaydım muhtemelen mahrum kalacağım hayatı şimdi görüyorum. ben iyi ki ayrılmışım, devam etseydim de hiçbir zaman üzgün olmayacağımı biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

arkadaşım heyecan yapmaya gerek yok. eskiden çok nitelikli bir eğitimden geçerek subay olunurdu. 14 yaşında eğitime başlanır, 22 yaşında üniforma giyilirdi. bir de sınıf okulu olurdu ekstradan. şimdi bildiğim kadarıyla üniversite mezunları 1 yıl içerisinde subay olabiliyor. ordunun işleyişini tamamen bitirdiler.

ben liseyi bitirdim, iyi ki okumuşum. şimdiki aklımla 100 kez o yaşıma dönsem, 100'ünde de liseye girer, 100'ünde de harp okulundan ayrılırım. bu benim kendi düşüncem. 170 yıllık, bir eğitim ekolü oluşturmuş liseleri bitirdiler, üzerine kapattılar.

vizyonunu niye masabaşı oturup mühendislik ya da memurluk yapmakla sınırlı tutuyorsun onu anlayamıyorum. dünyada bilim ve bilgi düzeyi her geçen gün gelişiyor. iyi de bir öğrenciysen zaten dünyanın iyi okullarına en azından üniversite sonrasında burslu gidebilmek için çok çalışabilirsin.

tsk'yı yıpratıcı sözler söylemek yasak, o yüzden internetten istediğin bilgileri bulamazsın. alacağın bilgileri yüz yüze alman gerekiyor.

açıkçası 14 yıl olacak ben bırakalı, o dönem harp okulunu cemaat ele geçirmişti. bu memlekette vatanın için savaşmak istesen bile "sen gelme" diyebilen çeteler ülkeye çöreklenebiliyor işte. yarın neyle karşılaşacağımızı da bilemeyiz.

ben mühendis oldum, şu an severek yapıyorum işimi. yüksek lisansımı bitirdim, doktoram bitmek üzere. doktora bitince yurtdışında doktora sonrasına ya da eriştiğim bilgi birikimimi rahatça kullanabileceğim bir işe girmeyi planlıyorum artık. mesleki olarak inanılmaz da mutluyum.

mesleğinde iyi olursan önün her türlü açık olur.

ben askerliği severek seçmiştim, ayrılırken de seviyordum. sevmeyen biri zaten asla gitme diyecektir, ama seven biri olarak orada kalsaydım muhtemelen mahrum kalacağım hayatı şimdi görüyorum. ben iyi ki ayrılmışım, devam etseydim de hiçbir zaman üzgün olmayacağımı biliyorum.

Alıntıları Göster

Çok haklısınız eskiden liseler vardı kapattılar askeri olarak çok değişiklik oldu torpil,cemaatler falan o konulara hiç girmiyorum girdik mi çıkamayız çünkü çok güzel bilgiler veriyorsunuz diğer arkadaşlarım/abilerimde öyle.Bir deneyeyim sağlıkla ilgili bir sıkıntım olmazsa çok istiyorum,hayırlısı.Bazı şeylerden feragat etmeden başka kapıları açamıyoruz.Herkes için hayırlısı olsun acaba 1 sene sonra neler olucak neler değişicek.Önceki yazdıklarım yanlış anlaşılabilir gruplandırma yapmak için sayı koydum estağfurullah yanlış anlamayınız yükselmedim bir anda  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAware -- 21 Aralık 2020; 16:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

Sat/sas olmak istiyorsan muharip sınıf ASB/SB olman lazım,dzkk uzman erbaş dan sat/sas yapmıyor,bunun içinde ya MSÜ Deniz harp okulu okuyacaksın subay olackasin,yada MSÜ Deniz astsubay MYO okuyacaksın ( dış kaynaktan subay/asb alımı oluyor lakin kadrolar dolmaya başladı,ilerde dış kaynaktan personel alımına devam edileceğine dair bir garanti yok, yani sen üniversiteden mezun olana kadar dış kaynaktan subay asb alımı bitebilir kesinlik yok,)sivilde başka bir iş yapma şansın varsa subay asb olma, burası gariban ocağı, ilerde pisman olma keşke sivilde çalışsaydim diye, insanları askerlikte soğutma gibi düşünme benim yazdıklarımi, askerlik çok güzel onurlu bir meslek ama çok zor, hayatın yok, vaktin yok,

Dış kaynaktan kastınız sanırım harp okulu okumadan başka bir üniversiteden geçiş yapmak tam anlayamadım.Hayatım boyunca asker olarak devam etmek isterim göze alabılırım herşeyi.Tek sıkıntım sağlık sorunum olan göz.Denemek isterim,hayatımı bunun üzerine oluşturmak isterdim.

• up

• TheAware T kullanıcısına yanıt
    Neden sat
  • Tobiobito kullanıcısına yanıt
    Jsgamı kho mu okuyosun?
  • TheAware T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kafana koymuşsun burada herkese bi bahane buluyosun ama yanlış anlama fen lisesi okuyosun oralar sanılan kadar kolay değil.Hele sizin gibi dersleri ile ön plana çıkan insanlar için hiç kolay değil.İki arkadaşım intibakta bıraktı geldi biri dho biri kho ikisde yanıp tutuşuyodu askerlik için.Orada dünya ile bağın sadece cmt pzar akıllı tel yok 5 yıl hayatın sabah 5 akşam 10 .Bir sınıf üstün komutanın (bunlar rütbe almamış harbiyeliler) söz savaşcı izleyip gaza gelmeyin.Kızlar bana hasta olacak sanmayın onlar paranıza hasta olacak.Üni okuduktan sonra alımları oluyor onu kovala derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NadirŞah

Kardeşim kafana koymuşsun burada herkese bi bahane buluyosun ama yanlış anlama fen lisesi okuyosun oralar sanılan kadar kolay değil.Hele sizin gibi dersleri ile ön plana çıkan insanlar için hiç kolay değil.İki arkadaşım intibakta bıraktı geldi biri dho biri kho ikisde yanıp tutuşuyodu askerlik için.Orada dünya ile bağın sadece cmt pzar akıllı tel yok 5 yıl hayatın sabah 5 akşam 10 .Bir sınıf üstün komutanın (bunlar rütbe almamış harbiyeliler) söz savaşcı izleyip gaza gelmeyin.Kızlar bana hasta olacak sanmayın onlar paranıza hasta olacak.Üni okuduktan sonra alımları oluyor onu kovala derim

Hocam 1 cümlenizi anlamadım ''oralar sanılan kadar kolay değil hele sizin gibi dersleri ile ön plana çıkan insanlar için hiç kolay değil.'' Ne yani hem derslerimiz iyi olup hem fiziki ve psikoloji olarak güçlü olamazmıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: çiz

Neden sat

Fiziksel,psikolojik ve zeka olarak kendimi daha yatkın görüyorum.Ayrıca sevdiğim bir meslek.

• up

• quote:

Fiziksel,psikolojik ve zeka olarak kendimi daha yatkın görüyorum.Ayrıca sevdiğim bir meslek.

Alıntıları Göster

boy kaç yağ oranın kaç biceps kaç?

Hernekadar akademik olarak zeki olsanızda sizde büyük saflık,naiflik büyük ihtimallede özentilik seziyorum.

Ordu dediğin yer hayatta başka şansı olmadığı için asker olanların yeridir işsizdir,ailesi yoktur,akademik olarak fazla başarılı değildir vesaire arada senin gibi idealistlerde vardır tabi nadir olarak ama onlarda kısa zaman içinde romanticismle gerçeği ayırt etmeye başlarlar.

Bir 15 yıl önce asker olsanız herkes sizi överdi çok doğru hareket derdi askeri liseden başlardın hain cemaatçilerin işkencesine mağruz kaldığında yol yakınken bırakırdın.

Ama şimdi durum çok kötü ne olucağı belli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Aralık 2020; 9:52:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

boy kaç yağ oranın kaç biceps kaç?

Hernekadar akademik olarak zeki olsanızda sizde büyük saflık,naiflik büyük ihtimallede özentilik seziyorum.

Ordu dediğin yer hayatta başka şansı olmadığı için asker olanların yeridir işsizdir,ailesi yoktur,akademik olarak fazla başarılı değildir vesaire arada senin gibi idealistlerde vardır tabi nadir olarak ama onlarda kısa zaman içinde romanticismle gerçeği ayırt etmeye başlarlar.

Bir 15 yıl önce asker olsanız herkes sizi överdi çok doğru hareket derdi askeri liseden başlardın hain cemaatçilerin işkencesine mağruz kaldığında yol yakınken bırakırdın.

Ama şimdi durum çok kötü ne olucağı belli değil

Alıntıları Göster

Bizim insanımızda bu var hemen eleştiri,köstek olmak,iftira atmak kime sorsan insan sarrafı buraya a yazsam kişilik analizi çıkarırlar ben bu işin zorluklarını falan her şeyi göze alarak seçtim bir anlık hevesle değil film falan da izlemedim aslında kimseye hedeflerini söylemeyeceksin gidiceksin yapıcaksın ben de biliyorum ne kadar zor olduğunu ben de biliyorum önceden neydi şimdi ney.Siz sanıyorsunuz ki fen lisesindekiler gözlüklü bir kaç bilimsel makale ezberlemiş robot cılız zayıf insan olarak düşünüyorsunuz.Neyse bilgi ve eleştirilere açığım çamur atmaya devam edebilirsiniz.

Herkese bol şans.

• quote:

Bizim insanımızda bu var hemen eleştiri,köstek olmak,iftira atmak kime sorsan insan sarrafı buraya a yazsam kişilik analizi çıkarırlar ben bu işin zorluklarını falan her şeyi göze alarak seçtim bir anlık hevesle değil film falan da izlemedim aslında kimseye hedeflerini söylemeyeceksin gidiceksin yapıcaksın ben de biliyorum ne kadar zor olduğunu ben de biliyorum önceden neydi şimdi ney.Siz sanıyorsunuz ki fen lisesindekiler gözlüklü bir kaç bilimsel makale ezberlemiş robot cılız zayıf insan olarak düşünüyorsunuz.Neyse bilgi ve eleştirilere açığım çamur atmaya devam edebilirsiniz.

Herkese bol şans.

Alıntıları Göster

Hocam askerlik konusunda o kadar kararlıysanız başka bir ülke için askerlik yapın avrupa vatandaşı olun geleceğinizi çöpe atmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 22 Aralık 2020; 11:37:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Hocam askerlik konusunda o kadar kararlıysanız başka bir ülke için askerlik yapın avrupa vatandaşı olun geleceğinizi çöpe atmayın

Alıntıları Göster

Hocam kusura bakmayın biraz sinirle yazdım sürekli aynı mesajlar gelince naiflik,saflık değilde saygımdan dolayı böyle yazıyorum sanal ortamda duygular çok aktarılmıyor konuştuğum kişi babam yaşında da olabilir.Başka bir ülke için askerlik yapın derken tam anlayamadım geleceğinizi çöpe atmayın derkende evet haklısınız türkiye için bakarsak hiç bir mesleğin garantisi yok üni okuyup binlerce işsiz atama bekleyen insanlar var avrupa olarak bakarsak iş imkanı daha fazla.En genç nüfus türkiyede var.

• quote:

Hocam kusura bakmayın biraz sinirle yazdım sürekli aynı mesajlar gelince naiflik,saflık değilde saygımdan dolayı böyle yazıyorum sanal ortamda duygular çok aktarılmıyor konuştuğum kişi babam yaşında da olabilir.Başka bir ülke için askerlik yapın derken tam anlayamadım geleceğinizi çöpe atmayın derkende evet haklısınız türkiye için bakarsak hiç bir mesleğin garantisi yok üni okuyup binlerce işsiz atama bekleyen insanlar var avrupa olarak bakarsak iş imkanı daha fazla.En genç nüfus türkiyede var.

Alıntıları Göster

PM attım size.

iş garantisi iyi birşey ama hayatta kalma garantisi çok daha iyi birşey

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.