Şimdi Ara

Askerlik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ytü Önlisans Makine mezunuyum. Aöf İşletmeden bu sene mezun oldum anlıcanız 2 + 2 yaptım şuanda lisans mezunu olarak askere gidicem...

Sizlere sorum kasım celbi mi şubat celbimi gitsem daha iyi olur ? Aslında yedek subaylıkta düşünüyorum ama aöf mezunlarına pek çıkmıyormuş sanırım 2 yıllık makinenin + sı olur mu ? Askerlikte makine ye dayalı temel birim olarak neler var ? Kasımda çok giden olcak şubatta gitsem şansım dahada artar mı subaylık için.... Biliyorum biraz fazla oldu ama kafam çok karışık vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasım celbi kısa dönem için en iyisidir

kışı askerlikle geçirmiş olursun. nisan sonlarında yaz daha yeni gelmişken evine dönersin.
  • İnsallah asteğmen olursunuz rahat askerlik yaparsınız

• Yaz aylarında bol bol ot yolarsınız.
    Makine okuduğunu da söyleme. Kazan dairesinden kettle'a kadar tamir ettirmeye çalışırlar.
  • Kasım celbi iyidir, bende geçen Kasım gittim. Yazın çok iş olur, bot kıyafet çekilmez. Bölümünden yola çıkarak şunu yaparım bunu yaparım deme, her türlü şeyi tamir ettirirler. Onlara bırak... Astek şans işi büyük oranda, alakasız bölümlerden bile astek yapıyorlar ihtiyaca bağlı tamamen. Pek de iyi bir şey değil çıkmazsa üzülmene deymez gidince anlarsın.
  • Kasım celbi daha iyidir günler kısa cabuk geçer. Bölümünden bişey bekleme sana bi örnek verim. Bizim bölükte komutan bilgisayar mühendisi arıyordu bazıları gitti cocuklara sadece kasa tasıttılar yani ne alaka dicen ama buşekilde anlam veremedigin bolca olay var işte. o yüzden hemen atılmamak gerekiyor.
  • Makine mezunlarını bakım onarım bölüklerine veriyorlar genelde ama makineyle ilgili bir iş yapmıyorsun çavuşluk veya getir götür işleri yaparsın anca.
  • Benim de üniversite yeni bitti, biran önce aradan çıkartayım diyorum.
  • keftar, yorumun için tşk. kasım celbi olarak karar kıldım ancak mezun olanların hepsi kasım gidicek subaylık şansım düşmez mi ?
    ressi1 : inş hocam teşekkürler
    AXU : yapma hocam ya ben teğmenlik için + olur diye makinayı söylerim diye dusunuyodum
    Derin mavi : yorumun için tşk. inş. çıkmazsa üzülmem :(
    orh01 : askeriyede harbiden mantık yokmuş :)
    koyar olm : anladım hocam tşk.
    creme: aynı yere düşeriz belki tertip :)

Kasım celbinde karar kıldım ancak haziranda mezun olanlar agustosa yetişemiyor hepsi kasımda gidiyor. o yüzden subaylık şansım daha az diye tahmin ediyorum. Makinayı söyleyip söylememk konusunda hala kararsızım :(
  • kaçabildigın kadar kaç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • livemydream kullanıcısına yanıt
    Normal da şartlarda da düşük zaten. Şubat i bekleyip risk almaya değmez bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.