Şimdi Ara

Askerlik Erteleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli arkadaşlarım ve büyüklerim.

Ben Mayıs ayında tecilimi bozdum. Yedek Subaylık ve Astsubaylık için başvuruda bulundum ancak 6 ay Er olarak sınıflandırmam yapıldı. Sevk işlemlerimi daha yapmadım. 20 gün var olarak gözükmekte.

Askerliğimi ertelemek istiyorum eDevletten erteleme başvurumu yaptım. Erteleme çıkmama gibi bir durum söz konusu mudur? Sevk başvurusu 22sinde son. Erteleme için de 15 iş günü sonrası diyor. 22sine denk geliyor. Erteleme çıkmazsa teslim tarihim ne zaman?

Üniversiteden mezun olalı 1 yıl oldu. Yaşım 23. Jandarma Asem Suem ve POMEM denemek ve bir yandan da bir yerde çalışmak için erteleme başvurusu yapmak istiyorum. Erteleme çıkarsa ve bunları kazanırsam bir problem yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.

• Erteleme hakkınızı kullanabilirsiniz. Askerlik çıkması buna engel değil.

Mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl hakkınız var. Tecil bitimini müteakip gidecek ilk grupla askere gitme durumunuz olabilir. Pomem'e vs kayıt falan olacaksanız ona göre kendinizi ayarlayın.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi erteleme başvurumu yaptım e-devlet üzerinden. Ertelemem kesin gelir o zaman değil mi 1 yıllığına da olsa doğru anladım? Çünkü mezun olalı bir yıl oldu. Yoksa askerlik şubesine gidip ayrı bir işlem mi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkesenek -- 2 Ağustos 2024; 13:55:3 >
  • Onaylanır. Haftaya falan kontrol edersiniz. En olmadı Edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu var, orayı arayıp bilgi alabilirsiniz (onayı da onlar yapacak).

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. İyi günler dilerim.

• Eğer işiniz yoksa gitmenizi öneririm. 1 yıl tecilli adamı kimse almaz işe. Askerdeyken sınavlara katılma hakkın var. Erteleseniz bile kazanacağınızın garantisi yok. Sizle aynı durumdayım ondan böyle yazıyorum.
  • Axeque kullanıcısına yanıt

tanıdık bir etüt merkezinde çalışacağım öğretmenlik mezunuyum. 6 ay gidersem döndüğümde çalışmam mümkün olmayacak dönem başlamadan alıyorlar. O yüzden erteletip biraz para kazanmak ve aileme destek olup öyle gitmek istedim. O yüzden hedefin erteletmek. Umarım çıkar çıkmazsa yine gideceğiz mecbur. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli erteleme
    4 hafta önce açıldı
    Askerlik yoklaması erteleme
    geçen hafta önce açıldı
    Askerlik Erteleme Hk.
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne oldu sonuç? Erteleme olduysa buraya da yazın, sonradan google'da görüp konuya bakanlar olur, onlar için de referans olsun.

hocam merak ettiğim 1-2 ay erteleyebilir miyiz? Mesela haziarana kadar hakkım var kasımda çıksa ben de tekrar erteleme hakkımı kulansam illa haziranı mı beklemek zorundayım? Tekrar bozup daha erken gidebilir miyim?

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

Yeriniz belliyse tecil bitimi / tecil bozumunu takip eden ilk grup veya ilk celp ile askere alıyorlar. İlla tecil bitmesini beklemeniz gerekmiyor.

Belli olduktan sonra erteleyeceğim hocam aslında 1 ay ertelemem lazım sonuç bekliyorum. Er çıkacak diye planlıyorum. Kasımda çıkarsa aralık başı tekrar bozucam 12 aralık sevk tarihi var o tarihe alırlarsa çok iyi ama gidip şubat-mart-nisan celbinden birine çıkarsa  

Şubeye de soracağım. Yedek düşük ihtimal ama çıkarsa o zaman sorun yok Şubatta gideriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 30 Ekim 2024; 11:9:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.