Şimdi Ara

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
6.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam selamlar, sonuç ne oldu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sabah, 180cm / 130 kilo olarak heyete girdim. Akşamına sonucunu görürsün dediler fakat;

Gördüğüm şeye anlam veremiyorum. E-Devlette site içerisinde 31/12/2024 yılına kadar askerlikle ilişiği yoktur ibaresinin altında askerlik durumunu sorgulaya tıkladığımda çıkan pdf te 31/03/2025 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Kilodan 3 ay erteleme mi veriliyor?

Bunun haricinde bahsettiğim butonun hemen altında asker yoklamasına girmek istiyorum veya erteleme talebinde bulunmak istiyorum gibi bir seçenek çıkıyor. Fakat ertelemeyi seçtiğimde şu an hatırlayamadığım bir askeri kanun sebebi ile erteleme uygun olmadığım yanıtı ile karşılaşıyorum. Aklımı yitiricem neden böyle bir durum yaşanıyor olabilir?

• Uzun zamandır üye olmadan sadece okuyordum buraları. Bugün ben de başımdan geçenleri anlatayım.

Yılbaşından hemen önce askerlik işlemlerini başlattım ve aile hekimine gittim. Boy 1.78 ve kilo 108 olarak ölçüldü. Sınırın 3 kg üzerinde olduğu için hastane sevki verdi. Evimde çok iyi bir markanın 100 gram hassasiyete kadar ölçüm yapabilen dijital terazisi var. Onda da hemen hemen 107-108 çıkıyor ölçümler. Bugün Erzurum Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor aile hekimi raporuna baktı ve bir daha tartıl gel dedi. Tartı odasına gittim. Bildiğiniz kasap kantarı var. Aynı anda hem boy hem kilo ölçümü yapıyor. Yüzüm kantarın ekranını görmeyecek şekilde, arkam dönük olarak çıkmamla inmem bir olacak şekilde tartım yapıldı. Boy 178 ve kilo 102 yazıldı. Ölçüm yapan kişiye itiraz ettim. Ne çıkarsa onu yazıyoruz dedi. Doktorun yanına geçtim, direk "elverişlidir" yaz dedi sekretere. Ben de dedim ki hocam sonuca itiraz ediyorum. 2 günde 6 kilo vermiş olmam mümkün değil, daha sabah tartılıp geldim evden. "İtirazın varsa askerlik şubesine yap, ben mi tarttım seni" gibisinden sözler söyledi. Direk onaylayıp verdi. Çıkışta, hemen hastanenin yanında bir eczaneye girdim. Orada da tartıldım. 106.5 kg çıktı. Haftaya itiraz başvurusunda bulunacağım. Güncelleme yaparım ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayberk

Bugün sabah, 180cm / 130 kilo olarak heyete girdim. Akşamına sonucunu görürsün dediler fakat;

Gördüğüm şeye anlam veremiyorum. E-Devlette site içerisinde 31/12/2024 yılına kadar askerlikle ilişiği yoktur ibaresinin altında askerlik durumunu sorgulaya tıkladığımda çıkan pdf te 31/03/2025 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Kilodan 3 ay erteleme mi veriliyor?

Bunun haricinde bahsettiğim butonun hemen altında asker yoklamasına girmek istiyorum veya erteleme talebinde bulunmak istiyorum gibi bir seçenek çıkıyor. Fakat ertelemeyi seçtiğimde şu an hatırlayamadığım bir askeri kanun sebebi ile erteleme uygun olmadığım yanıtı ile karşılaşıyorum. Aklımı yitiricem neden böyle bir durum yaşanıyor olabilir?

Hocam benim de aynı tarihlerde aynı sorunum vardı da hala devam ediyor. Sizin sorununuz çözüldü mü acaba?

• Arkadaşlar bende 1 senedir yoklama kaçağıyım. Boy 184 kilo 107 kilodan erteleme yada muaf almak istiyorum. 112 kilo olduğumda kurtarıyor. Konyadayım yukardaki arkadaştaki gibi usulsüzce kilomu düşük göstermelerinden korktum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Gitmek kesinlikle istemiyorum mental olarak kötü bir dönemden geçiyoruz. Gittikten sonra durumu anlatıp hava değişiminden sonra muafiyet durumu olabiliyor mu? Kiloya ek düz tabanlık ve ağrı da mevcut fakat hastanelerdeki deneyimsiz röntgencilerden dolayı %10 un altında olması gerekirken %13 çıktı ve muaf olmaz bu şekilde dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mzw763gzYl -- 10 Ocak 2025; 21:43:51 >
  • Benim anlamadığım, Misal boyu 173 Olan birinin üst sınırı 71 kilo + 30 Ekleyince 101 ediyor, Böyle 102 olduğu zaman erteleme verilip muaf veya elverişli çıkıyor. Ve aynı şekilde 173 olan birinin alt sınırı 58 burada da -30 yapıp 173 boyunda olan biri en aşağı 28 kilo veya 27 kilo olması lazım anlaşılan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.