ben 19 yaşındayım.bu sene lise bitiyo işte.üniversiteyi düşünmüyorum.askere gitcem.ocakta belli olcak kaç gitcegim falan.ben bazı kısılerden duydugum kadarıyla normal türk vatandaşının 2 yıl tecil ettrime hakkı varmış.yanı ıster oku ister okuma farketmiyo.herkesın en az 2 yıllık hakkı varmıs.bu dogrumu acaba.ona gore karar vercem
en az değil en çok o birde yanlış hatırlamıyorsam 2 değil 1 sene o lise mezunları için 1 sene üni mezunları için 2 sene olarak okumazsanız dahi tecil hakkınız bulunuyor diye hatırlıyorum ben.
peki ne kadar tecil ettirilmiş yada hangi yıla kadar tecilliyiz nereden öğrenebilirim? yani e-devlet vb. gibi yerlerden tc no girerek fln bakabiliyormuyuz?
Or-By seni görmek ne güzel. Otobüs siteniz hangisi şuan
bizim zamanımızda 3 sene idi 2 seneyemi düşmüş evet lise mezunlarının okusada okumasada tecil hakkı var eğer tecil ettiriceksen birşey beklemene gerek yok direk askerlik şubenle irtibata geç
quote:
Orjinalden alıntı: a.saygili
Or-By seni görmek ne güzel. Otobüs siteniz hangisi şuan
saolasın walla şuanlarda durgunluktayız yöneticilerin coğu zorunlu olarak ayrıldı. eskisi kadar aktif değiliz maalesef biri askere gitti ben okuldayım cok giremiyorum. işte istanbuldan bir arkadaşımız idare ediyor şimdilik tüm yetkiler onda.http://www.sanalotogar.net/ yadahttp://forum.sanalotogar.net/ burada devam ediyoruz.
Arkadaşlar bir sorum olacak. Doğuda kadrolu öğretmenim. Normalde ben de Aralık-2009 dönemine tabiyim. Üniversite bittikten sonraki 2 yıl tecil hakkımı kullandım. Ancak son bir tecil hakkım daha var. O da Milli Eğitim Müdürlüğünden alacağım EK-A belgesi ile sevkimi Ağustos-2010 dönemine ertelemek istiyorum. Şubemi aradım. Tecil için gerekli EK-A belgesi ve dilekçeyi, APS ile KASIM ayı içersinde Şubeye ulaştırmam gerektiği söylendi.
Sormak istediğim şu: Tecil ettirmek için son tarih nedir? Kasım ayı bana biraz geç gibi geldi tecil için Bir aksilik çıkmasın diye bu ay yollayayım dedim. EK-A belgesinde çalışmakta olduğum tarih yazdığı için, tarihin güncel olması gerektiği; kasım ayı sonuna kadar gönderebileceğim söylendi. Tecil tarihi konusunda resmi bir kaynak-site paylaşırsanız da sevinirim.