Arkadaşlar 1991 doğumluyum, daha önceden Kocaeli Üniversitesi'nden 2 yıllık muhasebe bölümünü ve bu yılda AÖF'den işletme bölümünü bitirerek eğitimimi tamamladım. Halihazırda özel bir şirkette iyi bir işte çalışıyorum. Gelecek yapılanmam da ve şirketin çıkarlarıyla beraber en az iki yıl daha askerliğimi tecil ettirmem (askere gitme süremi uzatmam) gerekiyor. Askerlik şubesini aradağımda ve böyle bir ihtimalin olup olmadığını sorduğumda mırın kırın ediyorlar bazı bilgileri istiyorlar ve net cevap veremiyorlar. Bir gün aradığımda tecil ettirebilirsiniz diyorlar, ertesi gün açıköğretim den bitirdiğiniz için tecil ettiremeyebilirsiniz gibi şeyler söylüyorlar. İşin aslı astarı nedir? Askere gitme süremi uzatabilir miyim? Yardımlarınız için teşekkürler.
mezun olduktan sonra 1 kere tecil ettirme hakkın var. 2 sene tecil oluyor. askelik şubesine gitmen gerek diplomanla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
daha önce kullanmadıysanız tecil hakkınızı tecil ettirebilirsiniz.bu tecil olayı okul zamanı teciline dahil değil. ben öğrenimimi bitiremedim zaten açık öğretimle baya oyalanmıştım ama dondurdum öğretimi askerlik şubesine gittim tecil yaptırmak istiyorum dedim 3 sene tecil aldım.
tecil isteğinizi memura söyleyip ne kadar alabileceğinizi teyit edin direkt işlem yapmasın süre yeterli gelmezse başka zaman gidebilirsiniz tam anlayamadım ama birazda şans işimidir nedir herkese ayrı tecil zamanları çıkıyor
bu arada 1989 doğumluyum
alican0689A
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Daha önce hiç tecil ettirmedim, dediğim gibi üni bittikten sonra açık öğretime yazıldım ve otomatik olarak bu yüzden tecil edilmişti.
Moltke19M
kullanıcısına yanıt
şöyle bir bilgi buldum
kanundaki öngörülmüş en üst yaş 29 ‘ dur. Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.
25 yaşındasız sanırım size tavsiyem iş için kalacaksanız iki yıllık normal tecilinizi kullanın tecilinizin bitmesine yakın bir açık öğretime girin oradanda tecil kazanırsınız böylelikle 29 yaşınıza kadar zamanınız olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme