Askerliğini bitirdikten kısa bir süre sonra yatmıştı. Mahkemenin ne zaman sonuçlanacağına bağlı.
quote:
Orjinalden alıntı: oned
peki mesela ne zaman yatar. 16 mayıs ta terhis olacak. Eğer komutanı mahkemeye vermişse ne zaman sonra yatar ?
quote:
Orjinalden alıntı: POFUDUK
Benim bir arkadaşım 15 gün sivilde yattı bu nedenle. Ama komutan mahkemeye verdiği için oldu. Komutana kalmış bir olay. Resmiyete dökmezse birşey olmaz..
"Emre itaatsizlikte ısrar" suçuna girdiğinden dolayı(eğer böyle bir talimat tebliği edildiyse) Askeri Mahkemelik olur.
Eğer böyle bir talimat tebliği edilmediyse Bölük komutanının inisiyatifinde en fazla 7 gün O/H cezası alır.
Askeri mahkemeye düşerse cezası, failin durumuna göre 15 gün ortalama Kısa hapis ceazsı olur muhtemelen. Tabi o kadar da geç terhis. Eğer birde bu ceza terhisden sonra kesinleşirse sivil bir hapishanede cezasını çeker. Memleketten hapishaneye gitmekte herhalde hiç hoş bir görüntü olmaz.
dzkk danmısın sen?
ewt
quote:
Orjinalden alıntı: erkahn
dzkk danmısın sen?
Bölük Komutanı cezada etkilidir;ama sonuçta tabur komutanın kararı olmadan birşey yapılamaz,,,,,,Tabur komutanı bu telefon gibi durumlarda ne ceza veriyor ona bakmalı,,,,,,Bizde genelde Disko cezası verilirdi,,,,,,Disko tecrübesi ollanlar,,,,gidecek olanlara keşke askerliğin uzasada oraya gitmesen diyorlardı,,,,,,Bizim tugay sürgün yeriydi muamele de belki ona göredir ondan diyorlardır bilemiyorum işte,,,,,,Keşke bölük komutanı olayı örtbas etse de hiçbir ceza almasa,,,,,,
Arkadaşın dikkat etsin.Bazen çok pis şaka da yapıyolar.Ben eve dönmeme 3 gün kala gece nöbet değişimi yaptırırken önüm açık yakaladı yüzbaşı.
15 gün ceza diyede birşey tutturdular elime. Tezkere günüm geldi benim ceza var die bekliyorum yüzbaşı geldi s..t..r git dedi niye bekliyon dumur olmuştum...
Şaka yapmışlar göyya....
quote:
Orjinalden alıntı: cagrisev
Arkadaşın dikkat etsin.Bazen çok pis şaka da yapıyolar.Ben eve dönmeme 3 gün kala gece nöbet değişimi yaptırırken önüm açık yakaladı yüzbaşı.
15 gün ceza diyede birşey tutturdular elime. Tezkere günüm geldi benim ceza var die bekliyorum yüzbaşı geldi s..t..r git dedi niye bekliyon dumur olmuştum...
Şaka yapmışlar göyya....
Tezkereci adama böyle şaka yapılır mı yav.
sabahtan beri aramadı .. cezayı aldımı acaba noldu
Disiplin suçudur, emre itaatsizliğe girer. Birliğinizde imzaladığınız tebliğ-tebellüğ evrakları arasında "cep telefonu kullanmayacağım" diye madde var. Buna karşı gelmek, yazılı tebliğ edilmiş ve imzalayıp kabul etmiş olduğunuz emre itaatsizliktir. 1 aya kadar hapisle cezalandırılabilirsiniz. Davanız siz sivilken sonuçlansa bile askeri cezaevinde yatarsınız.
Asker nerdesinnnn
anladığım kadarıyla arkadaşın kısa dönem.eğer kısa döneme kıl kapmayan bi komutansa merak etme hiçbir şey olmaz.aslında pek çok arkadaşın da dediği gibi komutana kalımış bir olay.ben üstteğmenin yanında cep telefonuyla konuşup takım atstsubayı üstçavuştan telefon saklamak için akla karayı seçmiş askerler bilirim. bknz:kendim
HIC BISEY OLMAZ CEP TELINI (TERHIS) CIKISTA GERI VERIRLER
inşallah daha bir şey çıkmadı umarım daha da çıkmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme