Şimdi Ara

Asosyalseniz başka şehirde üniversite okumayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nymeria stark

yalnızlık neden bu kadar kötü algılanıyor? yalnızlık insanın kendine yetebilmesidir.kendi iç boşluğunun yarattığı derin sessizlikten dolayı insanlar yalnız kalmaktan korkarlar ve kendi başlarına sıkılırlar.başka insanların çevresinde olması kendisini unutturur.bir nevi insanın kendisinden kaçmasıdır bu.bu yüzden gerçek yalnızlığı yaşayan insanların gözümde yeri çok farklıdır.hep olmak istediğim insanlardır ayrıca.

Şöyle bir iç algı var; insanlar genellikle asosyallikle yalnızlığı birbirine karıştırır oysa toplum içinde yürüyüp giderken dahi insan yalnızlığı hissedebilir. Asosyal bir insan toplumdan kaçar, arkadaş edinemez, sosyal yönden zayıftır fakat yüzlerce arkadaşı olup da yalnız olmayı seçen çok kişi tanıdım kendim de dahil. Yalnız insan yalnızlığına ortak aramak istemez. Onun için kutsal bir dinginliktir yalnızlık. Belki rahatlama aracı, belki de kişinin kendisini yalnızlığında bulması bunu kendisine çeken. Zaten bunu bir kez tattıktan sonra karar vermesi çok da uzun zaman sürmez. Yalnız insan yalnız olduğunun farkındadır ve bunu bilerek -isteyerek- seçmiştir. İşte bu noktada asosyallikten ayrılıyor. Her asosyal insan (kıymetini bilmeseler dahi) yalnızdır ama bütün yalnız insanlar asosyal değildir. Çok karıştırıldığı için not düşmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 8 Nisan 2016; 23:55:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DATNET

Yoksa benim gibi 1.5 milyonluk şehirde tek başınıza kalırsınız. Ben kendi şehrimdeki üniversiteyi ilk sıraya yazdım ama 400-500 kişiyle kaçırdım bir sonraki tercihim geldi. Bunda bir hayır vardır deyip geldim okumaya.

Sınıftan 3-4 tane arkadaşım var ben hariç hepsi aynı yurtta kalıyorlar. Dolayısıyla onlarla okul dışında hiç bir aktivitem olmuyor. Sadece okulda ders aralarında bazen kafeye falan gidiyoruz. Onlar aynı yurta kaldıkları için canları sıkıldığında çarşıya falan iniyor her şeyi yapıyorlar. Ben senenin başından beri 1 kez bile çarşıya inemedim. Okul dağın başında tek başıma çarşıya insem de yapacak bir şeyim yok.

Yurtta odada tek kalıyorum. Allahtan televizyon var. Odam bile caddeye değil dağa bakıyor ya bu kadar yalnızım. 1.5 milyon insanın arasında tek başıma yaşıyorum. 2 gündür konuşmadım.

Benim gibiyseniz adam akıllı arkadaş edinemiyorsanız bu konuda sıkıntılıysanız sakın başka şehirde üniversite okumayın. Ha siz ben ormanda tek başıma kalsam bile mutlaka bir arkadaş bulurum diyorsanız şehir dışına çıkmanız daha iyi.

Hocam hangi unidesiniz, dag basinda diyince aklimà adü geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• içmeye davet et birilerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpaceSSS -- 9 Nisan 2016; 0:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.