Şimdi Ara

asp.net butonu bir gün sonraya kadar pasif etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sayfada bir buton var ve ben bu butonun örneğin şimdi tıkladığımda bi sonraki günün gece yarısına kadar kullanılmasını istemiyorum. butonu tek tıklama olarak yaptım fakat tarih yerine sadece saniye olarak yazabiliyorum. ama ben butonun gün içerisinde ne zaman tıklarsam tıklayayım gece yarısına kadar kullanılmamasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

örnek kodlar

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    DateTime start = DateTime.Now;
    System.Threading.Thread.Sleep(5000);

}

burada o sleep içerisine ne yazarsam buton gece yarısına kadar uyur ?

butonun uyuması için gerekli dll dosyasını build ettim.

yardımlarınızı bekliyorum üstadlar.

• Thread.Sleep() metodunun amacı bu değildir. Genelde debug yaparken uzun sürecek operasyonları simüle etmek için kullanılır. Ayrıca içine parametre olarak yazılan sayı tam olarak 5000 milisaniye uyu anlamına gelmiyor. En az 5000 saniye uyu şeklide yorumlanmalı çünkü işletim sistemine, işlemciye göre bir zaman dilimi değişiyor. (http://stackoverflow.com/a/8815944)

Ancak soruna tam bir cevap veremeyeceğim. Aklıma farklı senaryolar geliyor ama kullanım amacına göre en uygun hangisi bilemiyorum.
  • Kardesim sorunu ben cozdum. Anlatayim. Kullanici Butona tikladiginda 1 degerni veri tabanina kaydettrdim. Sonra kullanici sisteme giris yaptiginda sayfa yuklenirken veri tabanindan kullanicinin bilgisine kaydolan bu degeri cektim. Ayrica sayfa yuklenirken eger kullanicinin bilgilerindeki deger 1 ise buton pasif degilse 0 ise aktif olsun seklinde ayarladim. Bunu if lerle ve sql sorgusuyla yaptim. Bunu yapmak isteyen baska arkadaslar olursa kendi sistemine gore uyarlayabilirler. Ayrica su konu hakkinda bilgin var mi. Buraya actm ama bilen yok. Yardimci olabilrsen fikrini paylasabilirsen cok sevinirim. Linkhttps://wmaraci.com/forum/asp-net/sqlden-excele-aktarma-yontemi-339590.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.