Şimdi Ara

ASP.NET CheckBoxList Datasource birleştirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASP.NET ortamında şöyle bir işlem yapmam gerekiyor :

2 tane yanyana checkBoxList bulunuyor,
    1.'sinde sabit olarak Türkiye'nin coğrafi bölgeleri yazıyor.
    2.'sinde de 1.'de seçili bir bölgenin illeri otomatik olarak geliyor, seçim kaldırılınca da bu iller gidiyor.

Benim istediğim, birinciden örneğin Akdeniz bölgesini seçtiğimde, ikinciye gelen iller ile birlikte, birinciden başka bir bölge daha seçince yine daha önce doldurulmuş olan ikinci chekboxlist içine eklesin. Yani ben önce Akdeniz seçmişsem buranın illerini doldursun, sonra başka bir bölge daha seçmişsem o bölgenin illerini de o bölgenin illeri listesinin altına eklesin.
    Birinci checkBocxList'den seçimleri kaldırınca iller kendi bölgelerine göre listeden kalksın.

Bu işlem ile ilgili nasıl bir kodlama mantığı yapmalıyım, ya da buna benzer bir iş yapan var mı acaba ?
    Database taraflarını hallettim sorun yok. (SQLConnection vs.)

• quote:

Orijinalden alıntı: kgnwebtr

Merhabalar,

ASP.NET ortamında şöyle bir işlem yapmam gerekiyor :

2 tane yanyana checkBoxList bulunuyor,
    1.'sinde sabit olarak Türkiye'nin coğrafi bölgeleri yazıyor.
    2.'sinde de 1.'de seçili bir bölgenin illeri otomatik olarak geliyor, seçim kaldırılınca da bu iller gidiyor.

Benim istediğim, birinciden örneğin Akdeniz bölgesini seçtiğimde, ikinciye gelen iller ile birlikte, birinciden başka bir bölge daha seçince yine daha önce doldurulmuş olan ikinci chekboxlist içine eklesin. Yani ben önce Akdeniz seçmişsem buranın illerini doldursun, sonra başka bir bölge daha seçmişsem o bölgenin illerini de o bölgenin illeri listesinin altına eklesin.
    Birinci checkBocxList'den seçimleri kaldırınca iller kendi bölgelerine göre listeden kalksın.

Bu işlem ile ilgili nasıl bir kodlama mantığı yapmalıyım, ya da buna benzer bir iş yapan var mı acaba ?
    Database taraflarını hallettim sorun yok. (SQLConnection vs.)

Yapma gereken checkbox ın checked change metodunu kullanmak. Bu metod içerisinde CheckBox1.Checked == True gibi kontrol yaparsan ekler. Fakat her tiklediğinde listeye yenilerini atar. Her bir checkbox için ayrı ayrı o bölgeye ait illeri çeken sorguyu yazabilirsin basitçe tabi.
    Bu yöntem çok amatörce olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.