Şimdi Ara

asp.net dropdown-textbox yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, projem konusunda yardıma ihtiyacım var. işime yarayacak bilgiler sunacağınıza inanıyorum.
    bir web projesi üzerine çalışıyorum. online test sistemi gibi düşünülebilir.
    test sorularını oluştururken veritabanında kayıtlı olan bilgileri de soru içerisinde kullanabilmek istiyorum.
    mesela Ali İstanbul'a gitti cümlesindeki Ali kelimesini veritabanından kullanıcı adı olarak çekebilmek istiyorum. her kullanıcı giriş yaptığında kendi ismiyle karşılaşabilmeli.
    ve bu şekilde bir soruda birden fazla bilgi kullanmam gerekiyor. yani bir textboxa yazı yazarken listeden bir alan seçecem imlecin konumuna gelecek, yazmaya devam edecem sonra bir alan daha seçecem.. bu şekilde sayfa yenilenmeden birden fazla alan adını textboxa girebilecek.
    şöyle bir şey mümkün mü.
    dropdown liste veritabanındaki alan isimlerini alıp. textboxta soruyu yazarken kullanmam istediğim bilgiyi seçince imlecin o anda bulunduğu konuma alan adını alsam.
    daha sonra bunu arka planda eval olarak düzenlesem. öğrenci kendi idsiyle girdiğinde soruda kendi bilgilerini görebilse.
    şimdi sorularıma gelelim.
    1. başka çözüm önerisi var mı?
    2. bu çözümden gideceksek, sayfa yeniletmeden dropdown listten textboxın imleç konumuna bilgileri nasıl alabilirim.
    yani listeden seçilen item textbox a Eval("AlanAdi") olarak gelse. bunu nasıl yapabiliriz.

yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• senin devreler yanmış koçum sen git simit limon felan sat
  • Tamam beyler konu kapanabilir ben sorunumu çözdüm :)
    benim devrelerin yandığını iddia eden arkadaş kendisi limon simit satsın benim mesleğim var çok şükür.
  • eminim çözmüşündür işi olan adam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.