Şimdi Ara

Asp.Net Formlar arası değişken taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asp.Net'te bir form içerisinde kullandığım değişkeni başka forma geçtiğinde kullanmak istiyorum. Bunu C#'da formu çağırırken parametre vererek yapıyordum ama Asp.Net'te bu işlemi maalesef gerçekleştiremedim..

SqlDataReader dr = komut.ExecuteReader(); 
    if(dr.Read())
    {
    birim=dr[4].ToString();
    Response.Redirect("Default.aspx");

}

Bu kodda veri tabanındaki 5. sutunun elemanını birim adlı string değişkenine atadım. Bunu Default isimli Formda kullanmak istiyorum. (birim değişkenini public olarak tanımladım)

Nasıl bir yol izlemem lazım acaba yardımcı olabilir misiniz?

• Valla ben dile hakim değilim, yinede kendi bildiğimi söyleyeyim.

Birincisi ve en çok kullanıldığını düşündüğüm. Sayfa adı sonuna parametre ekleme.

Response.Redirect("Default.aspx?myBir=" + birim);

myBir alanı içinde birim içindeki string, sayfa adresine ek olarak gider. Şu şekildede default sayfasında alırsın.

string birim = Request.QueryString["myBir"];
    Bu yolda gönderdiğin değer sayfa adresinde açık olarak herkes tarafından görülür. O sebeple her bilgi konmaz. Özellikle site giriş üyelik bilgileri. Koymak zorundaysanda şifreleyerek koyarsın.
    bir kez md5 şifreleme yöntemi kullanmıştım. c# md5 diye ararsan internette detay bulabilirsin.
    Birden fazla değerde gönderebilirsin. Araya & koymalısın.
    Default.aspx?myBir=Ali&myYasi=26&..... gibi

ikinci yol session kullanmak.

Session["myBir"] = birim;

Session içindeki bilgiyi projedeki tüm sayfalarda kullanabilirsin.
    kullanılışı da tersi..
    birim = Session["myBir"];

üçüncü yol...
    Birde bazı control ler aracılığı ile geçirebiliyorsun, mesela linkButton
    Bu butonu sayfaya koyduğunda, sonraki sayfada, önceki sayfadaki sunucuya gönderilen alanlara erişebiliyorsun.
    TextBox tb = (TextBox)PreviousPage.FindControl("TextBox1"); gibi...
    Bu yönteme şu ana kadar ihtiyacım olmadığı için detay veremiyorum ama şu linkte detay görebilirsin.

http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=796

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budamıBudha -- 23 Şubat 2016; 13:00:53 >

• farklşı bir controllerda class olarak bir değişken tanımlayıp o şekilde atmayı denedin mi ?
  • Cevaplar için teşekkürler fakat yapamadım. Başka yollardan halledicem inşallah bu açığı
  • Static class içinde static method ile her yerden erişebileceğin methodun bir propertysinde veriyi tutabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.