merhaba arkadaşlar. "kullanıcılar" ve "sehirler" diye 2 tane tablom var.
login kısmını visual studiodaki toolboxtan oluşturdum. benim sorunum şu, mesela ahmet kullanıcısı giriş yaptığında sadece istanbul ile ilgili bilgiler karşına gelsin, diğer iller karşısına gelmesin. normalde sql sorgu ile yapabiliyorum, ama login olan kişi için bunu nasıl yapabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
ASP.NET Authentication kullanarak yapabilirsin bu işin çetrefilli kısmı diğer bi kısmı session kullanmak kullanıcı login olduğunda yetkilerini sessiona atıp sql sorgunu sessiondaki değere göre çağırmak bu sayede tek sessionda tek sql çalıştırmış olursun, yada her seferinde sql çalıştırıp yetkiye bakar öyle karar verirsin. hangisini seçiceksen söyle ona göre bişiler yaparız
kullanıcı login olduğunda yetkilerini sessiona atıp sql sorgunu sessiondaki değere göre çağırmak bu sayede tek sessionda tek sql çalıştırmak olursa nasıl yapabilirim. teşekkür ederim.
Yetkiler diye bi tablo oluştur, kullanıcının tablo: AuthenticateID [int, primary key] UserID [int] AuthenticateString [nvarchar(250)]
kullanıcı girdiğinde AuthenticateString ini alırsın bunu ',' ';' gibi işaretlerle bölersin mesela: UserID 15 //Sehlor AuthenticateString istanbul;mersin
Aldığın zaman sessiona atarsın, ardından bi fonksiyon yazarsın IsAuthorized(string AuthorityString, User user) diye bool değer döndürür sana sende true false olarak bakarsın yetkiliyse gösterir yetkisizse göstermezsin
Yetkiler diye bi tablo oluştur, kullanıcının tablo: AuthenticateID [int, primary key] UserID [int] AuthenticateString [nvarchar(250)]
kullanıcı girdiğinde AuthenticateString ini alırsın bunu ',' ';' gibi işaretlerle bölersin mesela: UserID 15 //Sehlor AuthenticateString istanbul;mersin
Aldığın zaman sessiona atarsın, ardından bi fonksiyon yazarsın IsAuthorized(string AuthorityString, User user) diye bool değer döndürür sana sende true false olarak bakarsın yetkiliyse gösterir yetkisizse göstermezsin