Şimdi Ara

Asp ve IIS yardım... Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda asp dosyalarını çalıştırmak için IIS'yi kurdum. Eskiden uğraştığım için asp ile az bir bilgim var. Ama hangi asp sayfasını açmaya çalışsam HTTP 500 - Internal server error hatasını veriyo. Deli olacam neden kaynaklanabilir bu acaba??
    yapmam gereken herşeyi yaptığımı sanıyorum ama açılmıyo.
    Win xp pro kullanıyorum bu arada.

• forumda veya google iis kurulu veya hataları iye aratırsan karşına bi dünya döküman çıkar bende bi ara böle bişey olmuştu ama şuan hatırlamıyorum baya oldu
  • Sayfanın yolunu doğru yazdın mı?
    Sayfa ya okuma yazma-izmi verdin mi?
  • merhab arkadaşlar.aynı sorunu bende yaşıyorum suan.eskiden eski pc de fat 32 kuruktu simdi nfts hem "ıss hemde sub server kurdurdum" html de öğrenecem diye yada phpde ama bu sfer pc geldiğinden beri "ıss" sürekli hata veriyor ve siteleri açmıyor.kac yere yazdım ama bir türlü sorunu çözemedim.ıss yi kaldırıp tekrar kurdum yine olmadı bir asp ci arkadasım localhosta "yazma izni ver dedi onuda yaptım sanırım okonuda baya cebelleştim ama yine olmadı.sinirleirm gerildi baya gec saat 3 e kadar ugrastım.ne yapmalıyım ban yardımcı olursanız sevinirim.ama birde iyi yanı oldr html öğrenmek istiyordum şu aralar frontu öğreniyor ve site kurmaya baslıyorum frontta ama benim sitelerim "asp hazır portal" şimdi bu "ıss" yi nasıl canlandıracağız.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden saolun.
  • İşletim Sistemin Xp Pro var sayıyorum?

Öncelikle olarak baslat>calıstır>Inetmgr yaz bakalım hata vermeden bir pencere açılacak mı?(IIS ayarlarını yapacağımız yer)...Hata vermiyorsa IIS düzgün şekilde kuruludur.Hata veriyorsa Önce Denetim masasından Bileşen ekle kaldırdan IIs 'yi kaldır .Sonra c'de parçalarıını git elle sil güzelcene.Bilgiasayara restart et.IIS artk kaldırdıysan tekrar yükle.wwwroot içine deneme.asp adında bir sayfa olustur

deneme.asp
    <%response.write("Başarılı")%>

deneme.asp'yi yukardaki gibi bir kod yaz.Sonra tarayıcından

localhost/deneme.asp diyerek çalıstır.Hata veriyorsa hata'yı sölersin vermiyorsa Kurulum Başarılıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngboy_ugur

İşletim Sistemin Xp Pro var sayıyorum?

Öncelikle olarak baslat>calıstır>Inetmgr yaz bakalım hata vermeden bir pencere açılacak mı?(IIS ayarlarını yapacağımız yer)...Hata vermiyorsa IIS düzgün şekilde kuruludur.Hata veriyorsa Önce Denetim masasından Bileşen ekle kaldırdan IIs 'yi kaldır .Sonra c'de parçalarıını git elle sil güzelcene.Bilgiasayara restart et.IIS artk kaldırdıysan tekrar yükle.wwwroot içine deneme.asp adında bir sayfa olustur

deneme.asp
    <%response.write("Başarılı")%>

deneme.asp'yi yukardaki gibi bir kod yaz.Sonra tarayıcından

localhost/deneme.asp diyerek çalıstır.Hata veriyorsa hata'yı sölersin vermiyorsa Kurulum Başarılıdır

http://img407.imageshack.us/my.php?image=sssn2.jpg

evet arkadaşım söylediğini aynen yaptım.sayfa resimdekki gibi açıldı yalnız deneme asp kodunu nereye yazacagımı bilmediğim için yapamadım.bak ben şöyle yapıyorum:wwwrot klasörünün içinde "yeni "klaasorunu oludstturup siteyi oraya atıyorum vehttp://localhost/yeni/default.asp dediğim zaman normalde site hep çalışıyodu.ama şimdi çalışmıyor.sub serverde kurdurdum acaba sorun ondanmı yoksa sistemdenmi.bir türlü siteleri çalıştırmadı.birde
    http://localhost ---------enter yaptıgım zaman sub serveri açıyor yani alttaki resimdeki gibi

http://img172.imageshack.us/my.php?image=localhostwe2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunterr_TURKEY_ -- 11 Ekim 2007; 22:39:09 >

• En basit cvp olarak sub server kurduktan sonra asp sayfaların çalışmadığına göre sen ce de problem sistem den olabilir mi?...Ben ce hayır.Sub server kaldır çalışacaktır.Kolay Gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede var ve aynen şöyle

Sayfa görüntülenemiyor
    Erişmeye çalıştığınız sayfayla ilgili bir sorun olduğundan sayfa görüntülenemiyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Lütfen aşağıdakileri deneyin:

Yenile düğmesini tıklatın ya da daha sonra yeniden deneyin.

localhost anasayfasını açın ve istediğiniz bilgilere ilişkin bağlantıları arayın.
    HTTP 500.100 - İç Sunucu Hatası - ASP hatası
    Internet Information Services

--------------------------------------------------------------------------------

Teknik Bilgiler (destek personeli için)

Hata Tipi:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Güncelleştirilemiyor. Veritabanı veya nesne salt okunur.
    /yeni/content/t1.asp, line 30

Tarayıcı Tipi:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)

Sayfa:
    GET /yeni/content/t1.asp

Saat:
    06 Kasım 2007 Salı, 14:29:34

Ek bilgi:
    Microsoft Destek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlyAllen -- 6 Kasım 2007; 14:31:04 >

• Okuma yazma izni ver
  • onun nerden verildiğini anlsam :(
  • wwwroot içindeki sayfalarının bulundugu klasörüne sag tıkla.Web paylaşımı >bu klasoru paylastır de.orda pencere acılacak orda okuma yazma izni yazılı olacak sen tıkla hepsini.çalısacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.