Veritabanı işemleriyle ilgili birkaç aklıma takılan nokta var bilen arkadaşlar yardım ederlerse cok sevinirim 1.si .mdb veri tabanı tablomdaki satır ve sütun sayısı değerlerini nasıl elde edebilrim 2. olarak veri tabanından aldığım verileri tablo icinde mesela şu kombinasyonla nasıl döndürebilirim 1 satır 5 sütün 1satır 5 sütun
1. soruna cevap veriyorum
recordSet tin fields özelliği ile alabilirsin O sana kayıt seti dönderir.
set conn=Server.CreateObject("ADODB.Connection") conn.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" conn.Open "c:/webdata/northwind.mdb"
set rs=Server.CreateObject("ADODB.recordset") rs.Open "Select * from Customers", conn response.write rs.fields.count
bu sana sütun sayısını verir,satır sayısınıda zaten toplam kayıt sayısıdır onu almak için sorguda count veya aynı anda çekmek istiyosan döngüye sokup sayabilirsin.
set rs=Server.CreateObject("ADODB.recordset") rs.Open "Select count(*) as satir from Customers", conn response.write rs("satir")
2.sorunu tam olarak anlayamadım.
Teşekkürler 2. sorumda katalog gibi birşey yepmak istiyorum image yolları veri tabanında onları veri tabanından cağırıp sayfaya yazdırıyorum ama ya hepsi yan yana oluyor yada alt alta ben 5 tanesi yan yana olsun 6. icin al satıra geçip ordan devam etsi istiyorum
hım anladım...Mod'la bölümünü alıp yapabilirsin.
Aşağıdaki Gorunum değişkenine verdiğin kritere göre yan yana listeleme yapar. <% set rs=Server.CreateObject("ADODB.recordset") rs.Open "Select CusName from Customers", conn %> <table> <tr> <% Gorunum=5 while not rs.eof i=i+1 %> <td><%=rs("CusName")%></td> <% if i mod Gorunum=0 then response.write "<tr></tr>" rs.movenext:wend:rs.close%> </tr> </table>