Şimdi Ara

Asp yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bi kişisel site yapıyorum. proje ödevim ile ilgili. sitede kullanıcı giriş ve şifresini sorgulatıyorum. herşey güzel fakat açılan sayfamı ben tam ortada görmek istiyorum. tasarladığım bi sayfa var oraya inculude etmem gerek. bunu nasıl yaparım onu merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. aşağıda resimleri paylaşıyorum. daha kolay anlaşılması açısından.

• yok mu bi cvp arkadaşlar?
  • üye girşi yapıldığında session("Uye")="Girdi" şeklinde bir session oluştur sonra o çağırmak istediğin sayfada

<% if session("Uye")="Girdi" then%>
    <!--#include file="sayfa.asp"-->
    <%else%>
    üye girişi yapınız
    <% end if%>
  • saolasın hocam bu oluyor fakat bi de iki tane include edilmişse oraya. yani orta bölüme ben daha önceden haberler.asp include etmişsem ve ben üyeye giriş yaptırdıktan sonra uye_giris.asp açılacaksa orta tarafta? diğerini silip onu nasıl ekleyebilirim oraya?şimdi şöyle sorabilirsin senin amacın ne kardeşim diye? amacım sitemin sol tarafı üst tarafı sağ tarafı yani çerçeve sabit kalacak sadece orta taraf yenilenecek ve bilgiler buraya yüklenecek.
  • tam anlamadım ama anladığım kadarıyla cevaplıyayım. orta kısım hariç sitenin heryeri sabit zaten eğer ortada haberler ve üye bilgileri gibi olacaksa:
    mesela bu şuan bulunduğumuz donanim haberi düşün en üstte kısımda (tabi bu senin sitende ortanın en üst kısmı) eğer kullanıcı giriş yapılmışsa üye adı, mesajlar, cevaplanan mesajlaım; üye girişi yapılmamaışsa üye giriş formu var bunun altında ise forumlar var (sende haberler)

<% if session("Uye")="Girdi" then%>
    <!--#include file="uyebilgileri.asp"-->
    <%else%>
    <!--#include file="uyegirisformu.asp"-->
    <% end if%>
    <!--#include file="habeler.asp"-->

tabi böyle yaparsan üye olanda olmayanda haberleri görür. haberleride üye girişine göre görünsün veya görünmesin şeklinde ayarlamak istersen "if" içine sokman lazım.

umarım doğru anlamışımdır

• hocam sağolasın verdiğin bilgileri uyguladım ;) yükleme başarılı şimdiki aşamam admin paneli herşey için teşekkürler saygılarımla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    6 yıl önce açıldı
    excel yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.