Asp.NET de bir uygulama geliştiriyorum fakat takıldığım bir nokta var, bilgili arkadaşların yardımını rica ederim.
Kategorileme mantığını yaparken bir yerde takıldım, Ana Kategoriye ait çocuk kategoriyi getirebiliyorum ama çocuk kategoriye ait alt kategoriyi yani torum kategoriyi getiremiyorum.
rptAnaKategori nin ItemDataBound eventinda FindControl ile rptCocukKategori yi aşağıdak gibi buluyorum ama torum kategoriyi bulupta veri yükleyemiyorum bir türlü,
Repeater rp = (Repeater)e.Item.FindControl("rptCocukKategori");
Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
rptCocukKategorinin ItemDataBound'dan yakalayabilirsiniz. Yani repeater yazdığınız zaman aslında bildiğiniz forech dögüsü yaratmış oluyorsunuz 3 tane repeater için 3 lü bir nested loop yazmış oluyorsunuz şu şekilde <ul> foreach(var anaKategori in Categories) { <li>anaKategori.KategoriAdi <ul> foreach(var cocukKategori in anaKategori.Childs) { <li>cocukKategori.KategoriAdi <ul> foreach(var torunKategori.cocukKategori.Childs) { <li>torunKategori.KategoriAdi</li> } </ul> </li> } </ul> </li> } </ul>
Konuya dönersek yapmanız gereken şey cocukKategorinin Itemdataboununu oluşturup anakategorinin itemdataboundunda yaptığınız işlemleri torunkategori için yapmak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme