yeni işe başladığım firmada daha önce kurulmuş aspx tabanlı web sitesi mevcut siteye türkçe ve ingilizce olarak dil butonları eklenmiş ama ingilizce butonuna basınca tekrar türkçe içerik geliyor ekrana bunu nasıl düzeltebilirim yada ingilizce dilini nasıl eklerim.
anasayfa linki : main.aspx?Lan=tur ingilizce butonuna basıncada : main.aspx?Lan=eng
şeklinde gelmektedir. Asp bilgim pek yok yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
içerikler veritabanındanmı geliyor ? yoksa geldiği başka bir kaynak mı var ?
veyahut her yerde id'mi var
string link = Request.QueryString["Lan"]; if(link == "tur") { bu tarz birşey mi? }
ilk önce cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
main.aspx ve masterpage sayfalarında bu kodlardan yok ama ekte gönderdiğim dosyalarında verdiğiniz kodlardan var sanırım. inceleyip yardım ederseniz çok sevinirim.
kardeşim kodlardaki dil yerlerinin hepsini query string de Lan parametresinden alıyor. L1 = Request.QueryString["Lan"].ToString(); şeklinde bu kullanım main.aspx de yok ise ondan patlıyor olabilir. main.aspx e örneklerde verdiğin gibi Lan olarak parametre gönderiyorsun.
main.aspx i görmeden bişe diyemicem.
İkinizdende allah razı olsun.
Sorunu ve sıkıntının kaynağını görmeme neden oldunuz.
main.aspx aynısını eng.aspx olarak ve içindeki türkçe cümleleri ingilizce şeklinde yazarak ekledim. sonra main.aspx içindeki dil butonlarındaki linkleri düzelttim ve oldu.
örnek olarak aşağıya kodları vereyim belki işine yarayan çıkar.