anakart-asrock g41c-gs işlemci-ıntel q8200 ram-4 gb ddr3 1333 mhz ekran kartı-msı gtx 750 ti psu-400 w 80+
sorunum
arkadaşlar sistemi oc yaparken belli bi yere kadar sıkıntısız geliyor sonra pc donuyor.bios pilini söküp takınca düzeliyor.işlemcinin voltajını arttırmam lazım ama oda kapalı bunu nasıl açabiliriz.
Bios güncellemeyi denediniz mi?Anakartınızın görselini inceledim üzerinde herhangi bir overvoltage jumper ı yok bu yüzden iş bios ta bitiyor ve bios izin vermiyorsa dışarıdan müdahale ile açılacağını sanmıyorum.
Tüm bunların dışında anakartınızın vrm ve işlemciyi besleyen diğer ünitelerin voltaj arttırımı durumunda ortaya çıkacak watt tüketimini karşılayacak kadar dayanıklı olduğunu sanmıyorum.
btd_1923
kullanıcısına yanıt
öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.güncel bios versıyonunu bulamadım.Eğer siz bulabilirseniz çok yardımcı olursunuz işletim sistemim windows 7 32 bit.
Anakartınızın resmi üretici sitesi.Lakin daha önce bios güncellemesi yapmadıysanız bilen birisinden yardım almanızı öneririm.
btd_1923
kullanıcısına yanıt
hızlı cevap için tekrar teşekkürler.o listeyi bende buldum ama hangısını indireceğimi bilmiyorum.daha öncede bios yapmadım ama yapılan güncellemeleri izledim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme