Şimdi Ara

AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanıyorum anakartınız tek modül 4 GB Ram destekliyor.Max Ram miktarı 8 GB gösterdiğine ve 2 DDR2, 2 de DDR3 olduğuna göre bu çıkarımda bulunabiliriz.Yalnız atlanmaması gereken konu siz sadece DDR3 bellek kullanmak zorundasınız.Yani elinizdeki DDR2 Ram ile birlikte DDR3 belleği kullanamazsınız sadece bir bellek türü kullanılabilir.

İşlemci konusuna gelinirse

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3259

var fiyat aralığınızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Sanıyorum anakartınız tek modül 4 GB Ram destekliyor.Max Ram miktarı 8 GB gösterdiğine ve 2 DDR2, 2 de DDR3 olduğuna göre bu çıkarımda bulunabiliriz.Yalnız atlanmaması gereken konu siz sadece DDR3 bellek kullanmak zorundasınız.Yani elinizdeki DDR2 Ram ile birlikte DDR3 belleği kullanamazsınız sadece bir bellek türü kullanılabilir.

İşlemci konusuna gelinirse

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3259

var fiyat aralığınızda.

Bu işlemciyi ben de son günlerde araştırdım ve iyi izlenimler edindim. o/c kapasitesi de olan bi işlemciymiş. Belirgin bir fark yaratır değil mi? Yani işlemciyi değiştirdiğimize değsin en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Birde mainboard görüntü koyalım, resim az var kulüpte

AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3)

koyalım hocam

AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3) AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3) AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3) AsRock Kullanıcıları Kulübü(Üye sayısı:3)

• Yaz bizide madem 990fx extreme3 , amd yeni nesil durumuna göre fatalty 990fx , ----> extreme4 yada 6

AMa şimdilik extreme 3 çok bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 4 Ekim 2012; 21:26:12 >
  • @çerkez

Athlon X2 ye göre farkı kesinlikle belirgin olarak hissedersiniz.Öte yandan eğer şansınız var ise sanıyorum anakartınız destekliyor kapalı olan çekirdeği hatta L3 önbelleği açıp bir X4 Phenom II işlemci sahibi olabilirsiniz.Tabi 180 TL civarına hiç şans faktörünü katmadan bir Phenom II 955BE işlemci alma seçeneğiniz de mevcut ki önerim 955BE yanadır.
  • @Chris Brown

Merhaba,
    OC ayarlarınızı alabilir miyiz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Yaz bizide madem 990fx extreme3 , amd yeni nesil durumuna göre fatalty 990fx , ----> extreme4 yada 6

AMa şimdilik extreme 3 çok bile.

Hocam su oc ayarlarını bize de paylaşsan bizde yapsak deneyimli arkadaşlar yardımcı olsa 990fx extreme 3 fx 8120 soğutucu zerotherm virnava ram kingstam 1600mhz

• 22.5x200
    1.43v+-(siz bulacaksınız bunu)
    ht nb 2400mhz
    ht ve nb v - 1.21v

ramlere ya hiç dokunmayın yada frekans arttırıp +0.05v filan verin. Uzun süre kasınca hata verebilir ama baştan söyleyeyim 5dk %100 de bişey olmadı uzun süre denemedim.

5dk 6çekirdekte bu voltajda %100 çalışıyor, hata vs. vermedi , sıcaklıklarıda o seviyede kitledi daha yukarısı yok. Yani max. sıcaklıklar bunlar oluyor ama tabi hiç bir uygulama cpu'yu bu şekilde %100 kullanmaz doğal olarak bu sıcaklıklar olmaz günlükte.

Anakartın incelemesini yapmayı düşünüyorum zaten orada bios fotoğraflarını vs paylaşırım. Ama şunu söyleyeyim FX6100+990FX Extreme 3 , ortalama bir soğutucu ile 4.2Ghz günlük F/P olarak çok üst seviyede oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr990

Konuyu acan arkadas heralde marsa göçetti...

konuyu açan kişinin kulup topiği yürütebileceğini düşünmedim ondan ben katılmadım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

@çerkez

Athlon X2 ye göre farkı kesinlikle belirgin olarak hissedersiniz.Öte yandan eğer şansınız var ise sanıyorum anakartınız destekliyor kapalı olan çekirdeği hatta L3 önbelleği açıp bir X4 Phenom II işlemci sahibi olabilirsiniz.Tabi 180 TL civarına hiç şans faktörünü katmadan bir Phenom II 955BE işlemci alma seçeneğiniz de mevcut ki önerim 955BE yanadır.

Eyvallah kardeşim sağol. Anakart kitapçığını okudum sanırım o çekirdek açma olayı mümkün. Bi tane X3 450 alayım o zaman Phenom X4 le aynı performansı verecekse.
  • Bu arada Vatan da %25 indirim varmış Athlon II X3 450 AM3 3.2GHz 1.5MB Cache 45nm İşlemci 128 TL ye geliyor. O bahsettiğin Phenom işlemciden de yok. Bana baya makul geldi sanırım alıcam. Hatta yanında bir adet daha 4gb ddr bellek alayım hazır kargo parası ödüyorken :) o da 40 tl ye geliyor. Sistem baya ii olur herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Birde mainboard görüntü koyalım, resim az var kulüpte

Biri Resimmi dedi

http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp541.jpg

Resimde gorundugu uzere NB uzerindeki fan boyundan buyuk işler cıkarıyor normal sogutuculu bir NB e gore cok daha serin kalıyor.

http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp55w.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 5 Ekim 2012; 18:12:24 >

• Yeni club kurmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sık sık online olabilen birisi bir konu açsın , oradan devam edelim.

Konu adı ; AsRock Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu
  • Evet yeni bir başlık altında konu acılsın acan arkadaş herhalde elektrik süpürgesi ile baglanıyor :D kendiler ayın 29 dan beri yoklar :) Chris Brown dostum asrock sadece ASRock eXtreme Tuner yazılımı ile ne kadar ileri gidebilirim bide sen yakın zamanda bios resimleri ve voltaj ayarlarını anlatan güzel bir konu hazırlarsan sevinirim diyer arkaşlarada yardımcı olmuş olursun .
  • yazılımla pek bişey olacağını sanmıyorum. En kısa zamanda güzel bir inceleme yayınlarım inşallah.
  • tamam ben açıyorum şimdi
  • http://forum.donanimhaber.com/m_66591295/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66591295

beyler konu yukardı şimdi acele tarafından bu kadar yapabildim hemen bir yere çıkmam lazım gelince adam gibi bi hale sokucam merak etmeyin ;)
  • Fatal1ty Z77 Professional
    beni de ekleyin eski anakart'a göre ilk kullanım artılarına gelince cpu stabilitesi arttı verdiğim voltajlar düştü ama daha 1-2 günlük kullanma fırsatım oldu, şimdilik taş gibi anakart diyebilirim
  • Z77 Extreme6 az önce sipariş verdim 415 TL :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.