Şimdi Ara

AsRock özelleştirilmiş tasarımlı RX 5700 XT modellerinin tarihini doğruladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Athelonious

Beklete beklete bir sürü insana yanan referans modeli aldırdılar. Bu kadar süründürmeye gerek yoktu.
    Yahu biraz araştırın artık ya... Kahvehane kelamları ile yeter daaa...

Junction temp ile kartın çekirdek tempi aynı şey değil. AMD niye junction temp istatistiğini paylaşıyorsa, bilmeyen, ağzı olan konuşuyor işte. Nvidia'nın da referans kartları 80-82 derece arasında. Amd'de core temp de 81'i geçmiyor. Sıradan hali ile bile. wattman + fan curve ile 75 dercelere çekmişler kartı. Ki benim 5 kiloluk AMP extreme 1070 69-70 derecede çalışıyor.

Kart inanılmaz düşük bir fan seviyesi profili kullanıyor. %35 seviyelerinden yukarı çıkmıyor neredeyse. Wattman güncellemeleri sürekli geliyor. En son 150 watt da çalıştırmayı başardılar.

Fan curve %50'ye ayarlanınca kasa içerisinde seste çokta fark olmadan dereceler bayağı bir düşüyor.

Amd neden bu kadar çekinik bir fan curve kullandıysa artık. Sesi, sıcaklığa yeğlemiş. Çünkü bu kart junction temp'de 110-115 dereceye, core temp de 94 dereceye kadar dayanabiliyor. Blower kartların bağırdığı çağırdığı gerçekliğini yok etmek istediler herhalde.

Burada katılacağım tek nokta: Bu noktalarda şüpheye düşürmemeli ve wattman gibi profiller ile bizim uğraşmamamız gerekirdi. Ama bu güne kadarki tüm amd kartlardı uv neredeyse farz gibi bir şeydi. Per peak voltajına kadar oynayabildiğiniz bu kadar detaylı bir enerji profili oluşturma yazılımı da başka firmada yok zaten ref halinde.

Gamer Nexus hariç başka hiç kimse 90 dereceleri görmedi. Onlarda ellerine gelen kartın kötü olduğunu, vidalamanın sıkıntılı olduğunu, silicon lottery açısından bayağı kötü bir çip geldiğini de not düştüler.

Bu arada Furmark gibi işkence testleri hariç tabi ki. Oyun baz alınarak oluşturulan senaryolardan bahsediyorum. Yoksa işkence testinde benim buz gibi kasada dahi dereceler uçuşa geçiyor.

Yine de kart serin mi ? Hayır, ölüm sessizliği mi var ? Hayır. Ama öyle yanıyor, cayır cayır, kurutma makinesi gibi falan filan, hepsi yalan dolan. Tonlarca açıklama yapıldı bu konuda. Sentetik işkence testleri haricinde herkes 80 derece civarında çalıştığını bildirdi kartın.

Ben abartı söylemlere karşı bunları yazdım. Yoksa bende AIB kartları bekliyorum. Neden daha iyisini almayalım ki para vermişken ? Ama baktım çok pahalılar, alacağım bir ref model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 1 Ağustos 2019; 11:25:5 >

• Tahminimce rx5700xt custom kartlar 2080e baya yaklasacaktir dx11de.Dx12de zaten ezip geciyor.
    Daha iyi sogutma sayesinde daha yuksek frekanslar gorulecektir.
    Soyle 3fanli saglam sogutmali kart alip amperelere kadar kullanilabilir.
    Umarim ampere dx12deki sorunlarini cozmus olarak cikar.Yoksa nvidia benim gozumde biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Kahvane kelamı felan yok. Oyunlarda açın bakın oyununa göre 84-88 dereceleri görüyor kart. Ayrıca Fan profili %43'e ayarlanmış yani 2100-2200 rpm civarları. Bu çok sesli ya da çok sıcak çalışacak kart başka kaçarı yok. Millet niye Undervolt, Fan Curve gibi ayarlarla uğraşsın ki illa. Bence biraz sakin olmak gerek yorum yaparken biz de bilmeden atmıyoruz herhalde.

• Hiç yokmuydu bugün yani yarına bekleyiniz çünkü yazımız güzel ben özel çocuğun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Custom AIB modellerinin çıkması güzel
  • Tasarımı kötü olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Madnessisme M kullanıcısına yanıt
    450 dolar gelecek bence.stock modeli 400 dolar.Türkiye diyatı 3200-3600 tl arası gelecektir.2800tl stock.3800tl gtx 2070.Bence geldiği gibi yok satacak.İnşallah 3000tl gelir.Ve dolar düşüyor 2-3 aya dolar düşmesiyle 2800tl ye alırız.İyi beklemeler.

• sudeli S kullanıcısına yanıt
    Beynim yandı..

• Bu dönemi rtx 2070 le atlatip 5800 kartlari beklemek en iyisi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.