Merhaba Assassin's Creed 1 oyununun menüsünü çevirmeye çalışıyorum. Her ne kadar oyunda altyazı olmasa da menü ve oyun içi görevleri türkçe yapmak güzel olur gibi. Oyunun dosyalarını Ubisoft_Forge_Tool_By_Delutto ve Ubisoft_DATA_Tool_By_Delutto araçları ile açmayı başardım. DataPC.forge dosyasını Ubisoft_Forge_Tool_By_Delutto aracı ile bir klasöre çıkarttıktan sonra birçok DATA dosyası çıktı. Game Bootstrap Settings data dosyasını da Ubisoft_DATA_Tool_By_Delutto aracıyla bir klasöre çıkarttım ve içinden .Magma_localization dosyaları çıktı. Büyük bir ihtimal menü ve görev textleri bunlar fakat bu .magma_localization dosyalarını bir türlü açamadım. Bu dosya türünü nasıl açıp düzenleyebileceğimi bilen biri varmı acaba?
Denemek isteyen var ise bu .Magma_localization dosyalarını ve bahsettiğim araçların linkini aşağıya bırakıyorum.
Araçları paylaşan adam bu arada ac1'in menüsünde yapabildiği değişikliği de atmış. Fakat nasıl yaptığını sorunca yanıt alamadım.
xentax'da localization dosyalatını txt yapan bir tools daha var. Anladığım kadarıyla sen onu kullanmamışsın. Onunla o dosyayı txt yapacaksın. Konunun linki aşağıda.
Umarım başarılı olursunuz. AC'nin çevrilmeyen tek oyunudur. Alt yazı olmasa da bu oyunun da çevirisi olsa güzel olur. Çeviri çıkarsa ben yeniden oynarım şahsen.
TanerSaydamT
kullanıcısına yanıt
Bu araç .MAGMA_Localization dosyalarında işe yaramıyor.
AC 1'in dosyalarının yapısı diğer AC'lerle farklı bu yüzden .MAGMA_Localization dosyasını açan ayrı bir araç olması lazım. Ana dosyaları çıkartan yazılımı yapan adam muhtemelen o dosyayı manuel olarak çıkartıp yapmıştır. Ayrıca oyuna doğru düzgün yama yapılabilmesi için oyuna altyazı modu getirmeleri lazım. Oyunun altyazı desteği yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme