Şimdi Ara

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
13
Favori
45.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aliera88

quote:

Orijinalden alıntı: birman

hristiyanlık dini evrim geçirmiş bir dindir.tıpkı yaşayan organizmalar gibi.birden çok incil kitabı var.kimilerine göre en doğrusu barnabas kimine göre yuhanna.barnabas incilinde isa normal bir insanken ve meryem isanın eşiyken(yanılıyorsam düzeltin) diğer bir incilde isa süpermen meryem ise sıradan bir kadın gibi.yani oyundan birşeyler kapıp kapamayacağınız birazda sizin algınızla ilgili.bence hem oyun hemde hristiyanlık dini tartışmaya açık konulardır.ben aslında 12 havarilerden tutunda hristiyanlıkla ilgili çoğu şeyin zırva olduğuna inanıyorum.eski bir medeniyetin kullandığı zodyak burcu yani 12 burç sistemini hristolar çalmış buraya geçirmiş.eski mısırda bir tanrı olan horus(jesus)'un aslında gerçek isa olduğuna yani aslında isa diye bir insan evladının hiç varolmadığıda söylenir.

beni kimse yanlış anlamasın ben hristiyanlık düşmanı bir insan değilim.hele köktendinci bir müslüman da değilim ama hristiyanlık budur.oyun da budur oyna kudur diyorum .bir de scientology diye birşey var din bu abisi.bu adamlar durmadan sirius gezegenine tapıyorlar.nerden biliyorum bir belgeselden.nereyi açsam bu sirius çıkıyor bu gezegende birşeyler var dedirtiyor insana.

Hocam öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Hristyanlıktan bahsedince aklıma Muazzez İlmiye Çığ'ın 'İbrahim Peygamber' kitabı aklıma geldi.Kitapta Hz İsa'ya aslında hiçbir zaman kitap indirilmediğini,öldükten sonra havarileri tarafından uydurulduğunu anlatıyor.Epey kafamı karıştırdı bu mesele.Malum bizim dinimizde kitapları inkar etmek,dinden çıkmak demek.Bu konu hakkında düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.

dostum teşekkür ederim bende sana.şimdi muazzez ilmiye çığ benim bildiğim 90 yaşın üstünde ve maalesef ve maalesef davalar ile uğraşıyor.bu durum içimi yaralıyor.tıpkı zamanında yunan filozof sokratesi kendi kurdukları yanlı mahkemelerde saçmaca yargılamaları gibi şimdi de modern çağımızda ki bu güzel insanlarla uğraşıyorlar.

benim ne tarih bilgim ne de din bilgim bu hanfendinin engin bilgileriyle mukayese edilemez.kuşkusuz bize çok az söz düşer.

fakat ben de havarileri tarafından uydurulduğuna inanıyorum.din demek kontrol demektir ve de güç demektir.tarihin ilk çağlarında bazı romalı ve doğu romalı imparatorlar bunu görüp dini konuları politik oyunlara alet etmişlerdir.kendilerince bir iznik konsulü kurup incili kafalarına göre değiştirmişlerdir.yani şu anki hristiyanlık dini değişime uğramıştır.birinci haçlı seferleri sırasında savaş yollarında güvenliği sağlamak için görevli tapınak şovalyeleri kudüs'e vardıktan sonra papa ile savaşbilecek güçte bir şey keşfettiler.sonra noldu tabi ki batı avrupa nın dört bir yanında din karşıtı kafir ve cadı avı başlatıldı.peki sonra noldu papa endüljans kağıtları satmaya başladı.özetle hristiyanlık dini bir güçtür.toplumları hizada tutan onları hipnotize eden bir güç.sözde isadan sonra avrupanın dört yanında din ile politik oyunlar birbirine karışmıştır.

bizim dinimizde kitapları inkar etmek demek evet dinden çıkmak demektir.o zaman müslümanların azımsanamayacak bir çoğunluğuyla hristiyanların çoğu dinden çıkmış demektir.çünkü en çok hristiyanlar bu konuları konuşuyor.kendi dinine minnetsiz olanlar baştan onlardır.

bu tip konular bence kişinin kendisine bırakılmalıdır.yani herkesin bir sınırı olmalı herkesin bir tabusu ve ahlak noktası olmalı.eğer bu okudukları duydukları onu kendi saf inancından soğutuyorsa orada o konuyla irtibatı kesmeli ve de kendi inandıklarına doğru yönelmelidir.fakat diğer tarafa da bağnazca yaklaşmamalıdır.

peki sen neler düşünüyorsun dostum .valla burda kendimi ahmet hoca gibi hissettim yeminlen .cevabını bekliyorum biraz daha açarak senin neler düşündüğünü ben merak ediyorum kendine iyi bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Orijinalden alıntı: öktem!

quote:

Orijinalden alıntı: Faber.

Animus 3.0??

Fazla ayrıntıya girmiş olabilirim, ancak credits ekranında, konuşan kişilerden biri şu cümleyi sarfediyor:
    "Put him BACK in the machine."
    "Onu makineye geri koyun."
    Ne yani? Daha önce de mi makinedeydik?
    Yoksa AC:I AC:II ve AC:B Desmond'ın altsoylarından birinin, Animus aracılığıyla Desmond'ın anılarını mı görmesiydi?

Bunu okuyunca tüylerim diken diken oldu tipim değişti başım ağrıdı ya Mantıklı aslında

Bu arada acayip heyecanlandım :D DH de en çok görmek istediğim konuydu herkese çok teşekkürler

Ben bu kısmı anlayamadım. Apple'ı almak için animusten çıktık ve Roma'ya geldik işte, Apple'ı aldıktan sonra da onu makineye geri koyun dediler yanlış olan kısım nerede?

Bu arada ben bu Project Legacy'yi hiç sevmedim ya, hem karışık hem de ilk elden takip edemiyorum çok birşey olmasa bari.

Biz PoE'i bulup oyunun sonunu getirdiğimizde 4 kişide Animus'tan çok çok uzaktaydı. Ayrıca Shaun ve adını hatırlamadığım programcı kız (siyah saçlı olan) Desmond ile o şekilde konuşamaz yani emir verecek şekilde ve birbiriyle de o şekilde konuşacak değiller ve Shaun'un sesi de değildi, İngiliz aksanıyla konuşuyor. Yani teori büyük ihtimalle doğru.

Veya ben ortaya başka bir teori atıyorum, Desmond'u yakaladılar. Hiç fark ettiniz mi, templar görmedik oyun boyunca gerçek hayattayken. Sürekli yaklaşıyorlar, acele etmeliyiz, geliyorlar tarzı konuştuk ve oyun sanırım toplamda 1.5 gün sürdü (oyun içi zamanla) Öğlen vakti yola koyulduk, akşam mekana gelip animus'a girdik. Sabaha doğru ise PoE'yi bulduk. (arada 1-2 saatlik yolculuk var Roma'ya.) Yani bu kadar kısa sürüyor aslında maceraları ve bence templar lar yakaladı Desmond'u ve konuşanlar onlardan biri. Büyük ihtimalle de farklı ve kilit noktada olan bir PoE'yi bulmak istiyorlar bu sefer.

Anladım şimdi. Animus'ün uzaklığını düşünmezler orada bence öyle demişlerdir işte.
    Ya da Desmond Lucy'yi öldürdükten sonra uzun süre bayıldı o sırada da kaçırıldı ve Abstergo'ya götürüldü.

Ya bu arada 72 gün geçmiyor muydu oyunda, Shaun şifreyi bulurken öyle birşeyler diyordu.
    Şifreyi bularken tam olarak ne dediğini bilen var mı ek olarak.

• Hz. İsa'ya kitap indirilmediyse Hz. Muhammed'e de indirilmemiştir. Çünkü Kur'an'da İsa kabul edilir.
    Bu doğruysa şu an okduğum kitaptan öğrendiğim (Atatürk ve Kayıp Kıta Mu, 2.sine geçtim) Tahsin Mayatepek'in teorisi doğru olabilir. :)

Bu arada bu Tanrının Arabaları nasıl bir kitap tavsiye eder misiniz?

birmezun oyun 1454'te geçmiyor öncelikle, Brotherhood 1508'de bitti sanırım. O döneme göre bu Avrupa gayet normal değil mi?
  • @birman
    Senin kadar bilgili değilimhocam.Fakat biraz bu konulara ilgili merakım var.Kuran-ı Kerimi ve az da olsa incili okumuşluğum var.Açıkçası birkaç sene önceye kadar bu konularda direk ayet neyse odur diyerek kurcalamazdım.Fakat okudukça daha ılımlı ve araştırmacı oldum diyebilirim.Hristyanlık ile ilgili çoğu şey uydurma.Açıkçası o dönem insanları Yahudiliğin etkisinden kurtarmak için Aziz Pavlusun neler uydurduğunu biliyorsundur.Domuz etini,içkiyi vs gibi şeyleri helal kıldı.Bana göre bizde de,diğer dinlerde de bazı şeylerde uydurmalar var.Bu da insanları disipline etmek,düzeni sağlamak için ortaya atılmış gibi geliyor.Malum insanlardaki en büyük korku Allah korkusu.Bu yüzden insanlarda sorgusuzca kabullenme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliera88 -- 3 Ocak 2011; 21:05:48 >
  • quote:

Hz. İsa'ya kitap indirilmediyse Hz. Muhammed'e de indirilmemiştir. Çünkü Kur'an'da İsa kabul edilir.
    Bu doğruysa şu an okduğum kitaptan öğrendiğim (Atatürk ve Kayıp Kıta Mu, 2.sine geçtim) Tahsin Mayatepek'in teorisi doğru olabilir. :)

birmezun oyun 1454'te geçmiyor öncelikle, Brotherhood 1508'de bitti sanırım. O döneme göre bu Avrupa gayet normal değil mi?

gencay dostum o kitaba hiç başlama istersen çünkü o kitap başka bir dünyanın konusu .ciddi diyorum kafan hafiften bulanır o kitapla.bence sen şu an çok güzel bir kitap okuyorsun.onu bitirdikten sonra eski medeniyetlerle ilgili veya güneş dil teorisi ile ilgili kitaplar bul ve oku.

bir de hasan sabbah ile ilgili kitaplar oku şimdilik saydığım tarz kitaplar bu konuya ve senin çizgine daha uygun.

aliera88 dostum eminim sende de güzel bilgiler vardır.zaten bilgi paylaştıkça pekişir ve artar .ayrıca Allah ve Tanrı sıfatlarından bu kadar korkmayalım.sadece sapkın ve bağnaz olmamaya çalışalım ve bolbol okuyalım.

• quote:

Hz. İsa'ya kitap indirilmediyse Hz. Muhammed'e de indirilmemiştir. Çünkü Kur'an'da İsa kabul edilir.

5-6 sene önce lisedeki bir öğretmenim Allah'a inancınız zayıfsa okumanızı kesinlikle tavsiye etmem diyerek önermişti bu kitabı.Aklını biraz karıştrabilir fakat güzel kitaptır.
  • Dostlar önerileriniz için teşekkürler. O zaman önce bir Alamut'u okuyalım bakalım onu da sonra düşünürüz. :)
  • Şunu da ekleyeyim eğer izin verirseniz, Oyunu oynadıkça ve "Gerçek" liklere göz attıkça insan bir garip hissediyor. Ben ve arkadaşım "The Truth" videosunu ilk izlediğimizde 3 gün uyuyamadık

Şöyle bir durum var, AC oyuncusu ilerledikçe olayı gayet Agnostisizm akımıyla yorumlayaıp bu akıma kapılabilir. Yine Tanrı vardır ancak, Tanrı'nın yaratımı olan "Those Who Came Before" insanları yarattığını söyler.

Baktığımızda bütün Eden Parça'larının norman Dünya'da bildiğimiz açıklanamaz olayların yanıtı olduğunu görürüz. Tunguska Patlaması'ndan tutun, Hz.İsa'nın dirilmesine kadar...

Çok düşünürseniz işin içinden dinsiz olarak bile çıkma ihtimaliniz var. Tabii bunun için İngilizce bilmeniz çok önemli çünkü anlatılanları okudukça ne kadar mantıklı geldiğini göreceksiniz ve kendinizi bugüne kadar gerçekten ÇOK büyük bir yalana inanmış gibi hissedeceksiniz.

Aman dikkat. Everything is permitted...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenTheCommando -- 4 Ocak 2011; 12:23:31 >

• beyler up ama bilgiler nerde oyunu şimdi bitirdim inanılmaz oynadıgım en guzel oyunlardan bırı hatta oyun degıl resmen bilmece!

Birde benım anlamadıgım lucy de hopluyo zıplıyo desmond gıbı ordan oraya ama dıgerlerı yapamıyor bu nasıl oluyor oyunun 2.sını oynamadım sanrım cok sey kacırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: XII.Nicksiz

beyler up ama bilgiler nerde oyunu şimdi bitirdim inanılmaz oynadıgım en guzel oyunlardan bırı hatta oyun degıl resmen bilmece!

Birde benım anlamadıgım lucy de hopluyo zıplıyo desmond gıbı ordan oraya ama dıgerlerı yapamıyor bu nasıl oluyor oyunun 2.sını oynamadım sanrım cok sey kacırdım

Oynamalısın.

O zaman Lucy gerçekten bir Asssassin. Ya da Animus'a o da girdi.

• birman sana çok teşekkür ederim. Atatürk ve Kayıp Kuta Mu, özellikle 2.si harikaydı. Herkese tavsiye ederim.
    Almayacaksanız da bir kitabevine gittiğinizde kitabın 463. sayfasına göz atın. 2 milyar yıllık metal küreler diye bir başlık var da bildiğin piece of eden parçaları.
  • quote:

birman sana çok teşekkür ederim. Atatürk ve Kayıp Kuta Mu, özellikle 2.si harikaydı. Herkese tavsiye ederim.
    Almayacaksanız da bir kitabevine gittiğinizde kitabın 463. sayfasına göz atın. 2 milyar yıllık metal küreler diye bir başlık var da bildiğin piece of eden parçaları.

yarın bu kıtabı bende alıcam hocam cok merak ettım sımdı
  • quote:

birman sana çok teşekkür ederim. Atatürk ve Kayıp Kuta Mu, özellikle 2.si harikaydı. Herkese tavsiye ederim.

Assasins creed truth bilgilerini içeriyormu bu okuduğun kitaplar? Yani hikayeyle özdeş mi?
  • Dolaylı olarak evet. Eski uygarlıkların yüksek medeniyetinden bahsediliyor. Belki de Eden üyelerinin sayesinde oldu bu medeniyet diye düşünürsen özdeş olur.
    Ama kesinlikle zevkle okunan kitaplar.
  • Bana bu assasinsleri anlatan bir kitap lazım , şu ezio gerçekten yaşasaydıda hayatını gerçek bir kitaptan okusaydık ne güzel olurdu bea
  • Assassinleri anlatan Alamut var.
  • quote:

dostum bişey değil ben de şimdi yeni bir kitaba başlayacağım ama daha belirlemedim kitabı.eğer belirlersem buraya da yazarım.mağlum havalarda soğuk şöyle kaliteli bir kitap bularak haftasonu bitirmek istiyorum

• AC'de Altair ve Ezio'nun mensubu olduğu Haşhaşiler aslında iyilik için değil kendisi için savaşan bir örgüttür. Hasan Sabbah gerçektende dünyanın en zeki liderlerinden biriydi. Alamut kalesinin arkasında sadece orada bulunan cariyeler ve bazı komuta kademesinin bildiği müthiş bir dünya yaratmıştı, özel olarak yetiştirdiği askerlere haşhaşı verir sonra onu oraya götürtürdü. Asker kendine gelince bir bakar etrafta dünya güzeli kızlar bunlar hurileri falan temsil ediyor müthiş leziz yemekler kısacası adam dönemin bütün güzelliklerini yağdırmış o alana. Hatunlar askeri yine gizlice bayıltırlar sonra askeri hemen Sabbah'ın yanına getirirler kendine gelen askere ise " seni cennete gönderdim benim için öldürür ve ölürsen" hep cennete gideceksin der. Haşhaşi olarak anılmasının nedeni budur.

Hasan Sabbah çok dindar biri gözükse bile aslında değildir zaten hiçbirşey gerçek değildir ve herşey serbesttir şeklindeki sözlerinden bu ortaya çıkar bunun dışında Hz. Muhammed için o sadece işi bilen bir komutandı herkesi cennete gidecek diye gazlıyordu falan der.

Batının Tapınakçılarının Doğudaki halidir diyebiliriz. Müslümanlığın yüz karası olarak genelde kabul edilirler. En büyük düşman ise Selçuklu Devletiydi.

Birde suikaste gittin mi dönmeyeceksin dönersen kendileri dönenin işini bitiriyordu.

• Konuyu canlı tutalım :)

Yukarıda Sirius Gezegenine tapanlardan bahsedilmişti, kimdir bunlar?
  • Ya konudan uzak kaldım Bişey sorcam, The Truth'da Desmond'un konuştuğu kişi kim? I saw your blood falan diyodu Desmond Kim o?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.