Şimdi Ara

ASSEMBLY DILI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar assembly dilinde 16 lık sayı tabanında 6 basamaklı 2 sayının çıkarma işlemini yaptırabilecek arkadaş forumda mevcutmudur acaba yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler XXXXXX
    - YYYYYY
    ZZZZZZ şeklinde...

• Bunu kendin de çok rahat yapabilirsin. Profesyonel c++ kitaplarında var mesala. ben göz gezdirdim ama öyle çok ilgilenmedim. programlar da var. bu dediğin kodu çevirip 2 lik sayı düzeninde görmeni sağlıyor. 2 lik sayı düzeninde rahatlıkla çıkara bilirisin bu sayıları. sonra tekrar assembly diline çevirirsin.
  • sanırım sole bir program vardı Hexprobe's Multiple-Precision Hex Calculator ama tam bi bilgim yoq
  • yeni öğrendik bunları
    hatam olabilir,4 basamaklıyla öğrenmiştik o yüzden carry bit olaylarını karıştırabilirim

sayılarımız 326389 ve 145282 olsun.

MOV DX,6389
    MOV BX,5282

MOV AL,BL
    SUB AL,DL ( 82-89 işlemi.son basamakta borrow devreye girmiyor daha.o yüzden SBB değil SUB kullandık)
    DAS
    (DAS sadece AL ile kullanılabildiği için AL'ye attık demin sonucu.başka yere atılmaz)

MOV CL,AL

-------------------
    MOV AL,BH
    SBB AL,DH (63-52 işlemi)
    DAS

MOV CH,AL

--------------------

MOV DX,32
    MOV BX,14

MOV AL,BL
    SBB AL,DL
    DAS

MOV DL,AL

sonuç DL ve CX birleşimi. onları memory'ye atabilirsin tabi. yanlış olabilir yaptıklarım ama en azından fikir verir.

• Esasında bu işlem o kadar kolay ki !! ee herşeyi hazıra konmamak gerekiyo (=
  • kasaprap,peki benim yaptığım doğru mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.