Slm arkadaşlar assembly dilinde 16 lık sayı tabanında 6 basamaklı 2 sayının çıkarma işlemini yaptırabilecek arkadaş forumda mevcutmudur acaba yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler XXXXXX - YYYYYY ZZZZZZ şeklinde...
Bunu kendin de çok rahat yapabilirsin. Profesyonel c++ kitaplarında var mesala. ben göz gezdirdim ama öyle çok ilgilenmedim. programlar da var. bu dediğin kodu çevirip 2 lik sayı düzeninde görmeni sağlıyor. 2 lik sayı düzeninde rahatlıkla çıkara bilirisin bu sayıları. sonra tekrar assembly diline çevirirsin.
sanırım sole bir program vardı Hexprobe's Multiple-Precision Hex Calculator ama tam bi bilgim yoq
yeni öğrendik bunları hatam olabilir,4 basamaklıyla öğrenmiştik o yüzden carry bit olaylarını karıştırabilirim
sayılarımız 326389 ve 145282 olsun.
MOV DX,6389 MOV BX,5282
MOV AL,BL SUB AL,DL ( 82-89 işlemi.son basamakta borrow devreye girmiyor daha.o yüzden SBB değil SUB kullandık) DAS (DAS sadece AL ile kullanılabildiği için AL'ye attık demin sonucu.başka yere atılmaz)
MOV CL,AL
------------------- MOV AL,BH SBB AL,DH (63-52 işlemi) DAS
MOV CH,AL
--------------------
MOV DX,32 MOV BX,14
MOV AL,BL SBB AL,DL DAS
MOV DL,AL
sonuç DL ve CX birleşimi. onları memory'ye atabilirsin tabi. yanlış olabilir yaptıklarım ama en azından fikir verir.
Esasında bu işlem o kadar kolay ki !! ee herşeyi hazıra konmamak gerekiyo (=
kasaprap,peki benim yaptığım doğru mu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme