telefon santralı ihtiyacımız çerçevesinde yapmış olduğum araştırmada gördüm ki, (daha önce adını bile duymadığım) açık kaynak Asterisk pbx yazılımı en ideal çözümdür.www.asterisk.org
insan araştırmadan bilemiyor arkadaşlar. bu arada zamanı verimli kullanıp, bilgiye hızla ulaşmanın giderek önem kazandığını ibretle farketmiş bulunmaktayım.
Asterisk'i linux çalıştıran orta karar bir pc'ye kurup harika özelliklerinden yararlanarak, ofiste verimliliği artırıp maliyetleri azaltmak mümkün. okuduğum kadarıyla sip ve biliumum dijital komünikasyon desteği sayesinde Asterisk ofis içi ve dışı iletişiminin yeni standartı olacak gibi geliyor bana.
ancak işin içine analog hatlar (pstn) girince durum değişiyor. dahası faks makineleri ve ofis içi dahili hatları sisteme entegre etmeye çalıştığınızda analog kart maliyetleri çıkıyor ortaya. bunlarda göreceli olarak pahalı donanımlar.
konuyu bilen arkadaşların aşağıda belirttiğim konfigürasyon konusundaki görüşlerine ihtiyaç duymaktayım.
planladığım Asterisk konfigürasyonu şöyledir. -- 3 adet pstn hat (pbx, tek numara) -- 1 adet pstn faks hattı (Asteriski çalıştıracak servere hylafax kurmayı da düşünüyorum. masaüstleri windows client.) -- 8 adete kadar dahili istasyon (mevcut yapıda 4 kullanıcı var ama ya artarsa diye düşünüyorum.) -- sip voip. bütün istasyonlardan voip arama ve sip domain üzerinden aranma. -- sip üzerinden analog faks cihazından faks gönderme
en azından bir analog karta ihtiyaç var burada lakin dahili istasyonlar ve faksı da göz önüne alınca mümkün olduğunca ekonomik fakat sağlam çözüm hangisidir?
teşekkür ederim.
PCI veya external bir VoIP gateway ini Asterixe kurup derleyip onu santral yapmistim.
gelen aramlari database e yazip onu isimlendirip daha sonra aradiginda bilgisayarda sag altta msn gibi kutucukla su kisi ariyor diye haber veren istedigin kisilerin aramalarini yonlendiren aramasini istemediklerine habire bekletme muzigini dinleten . telesekreter ve dahililere mesaj birakabilme ozelligine kadar yapmistim bi ara
acik kaunak kodlu asterix eski bir proje oldugu gibi
isim vermek istemiyorum ama gunumuzde hala bazi digital dedigimiz bilgisayar ortaminda calisiyor denen buyuk kapasitedeki Santralin icinde Asterix kurulu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme