Şimdi Ara

Astım Alerji ve Askerlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
83.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende astım hastasıyım ortaokuk sırasında 3 sene tedavi gördüm simdi 24 yasındayım sadece xyzal alerji hapını kullanıyorum 2-3 günde 1 hasta oldugum zaman astımım cok hafifledinefes acıcımı yılda birkackez kullanıyorum asırı kilom yok 1.80 boyum 75 kiloyum asırı spor yapınca nefesim daralıyor raporum falan yok muanedede saglamım dedim acaba ilaçlarımı götürsem kullanabilirmiyim
  • Arkadaşım ben bizzat gatadan ''askerliğe elverişlidir,komando olamaz'' raporu aldım ve ayın 14'ünde birliğime teslim olacagım ve şiddetli astım hastasıyım gittiğim birlikte ki doktora durumumu söylüyeceğim herkes için hayırlısı olsun
  • Merhaba konu eski gibi ama yine de yazmak istedim belki bir cevap alırım umuduyla.
    Nişanlım askerde ve çocukluğundan beri toza alerjisi, alerjik astımı var. Bunu raporlarla da kanıtlayabiliyoruz. Tozlu ortamda kesinlikle bulunmaması gerek diye yazan raporu var. Ama devlet hastahanesi raporları işe yaramıyor. 3 ay önce usta biliğine ilk gittiğinde yatakhaneden ve ortam tozlarından, ev tozlarından ve akarlardan fenalaştı, hastaneye sevk edildi, 19 gün sıhhi izin alıp eve geldi. Daha sonrasında ilaç tedavisi bitince birliğinden İstanbul K*** Askeri Hastahanesi'ne sevk edildi, orada kimse doğru düzgün ilgilenmedi. 'ölürsen öl, fenelaşırsan fenalaş napayım' diyen bir doktor sayesinde tekrar birliğine geri döndü. Üstelik ilaçlarını da vermediler. Şimdi yine kötüleşti, akşamları uyuyamıyor, spor yasağı olsa bile çabuk tıkanıyor. Bahçede ot yolarken bile nefes almakta güçlük çekiyor. Sesi sürekli kısık, öksürüğü çok derinden. Gün geçtikçe fenalaşıyor ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başta çürük raporu istemiyordu ama her gün daha da zorlandığı için her şeye razı. Ne yapmamız gerekiyor? Ailesi olarak nereye başvurabiliriz? Rapor alamasa bile doğru düzgün tedavi görsün, ilaç versinler, rahatlatsınlar biraz. Daha 10,5 ay askerliği var. Allah rızası için bilen varsa yol göstersin bize. Lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: erolms

Merhaba konu eski gibi ama yine de yazmak istedim belki bir cevap alırım umuduyla.
    Nişanlım askerde ve çocukluğundan beri toza alerjisi, alerjik astımı var. Bunu raporlarla da kanıtlayabiliyoruz. Tozlu ortamda kesinlikle bulunmaması gerek diye yazan raporu var. Ama devlet hastahanesi raporları işe yaramıyor. 3 ay önce usta biliğine ilk gittiğinde yatakhaneden ve ortam tozlarından, ev tozlarından ve akarlardan fenalaştı, hastaneye sevk edildi, 19 gün sıhhi izin alıp eve geldi. Daha sonrasında ilaç tedavisi bitince birliğinden İstanbul K*** Askeri Hastahanesi'ne sevk edildi, orada kimse doğru düzgün ilgilenmedi. 'ölürsen öl, fenelaşırsan fenalaş napayım' diyen bir doktor sayesinde tekrar birliğine geri döndü. Üstelik ilaçlarını da vermediler. Şimdi yine kötüleşti, akşamları uyuyamıyor, spor yasağı olsa bile çabuk tıkanıyor. Bahçede ot yolarken bile nefes almakta güçlük çekiyor. Sesi sürekli kısık, öksürüğü çok derinden. Gün geçtikçe fenalaşıyor ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başta çürük raporu istemiyordu ama her gün daha da zorlandığı için her şeye razı. Ne yapmamız gerekiyor? Ailesi olarak nereye başvurabiliriz? Rapor alamasa bile doğru düzgün tedavi görsün, ilaç versinler, rahatlatsınlar biraz. Daha 10,5 ay askerliği var. Allah rızası için bilen varsa yol göstersin bize. Lütfen.

bir astım hastasının ilacını niye vermezsin anlamam. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. yapılacak bir şay illaki vardır. burada yardımcı olacak arkadaşlar da eminim çıkar.

• Herkese merhaba;

İlk yoklamamda astım hastası olduğumu belirttim ve askeri hastanede ‘’askerliğe elverişlidir, komando olamaz’’ kağıdını verdiler ve askerlik şubeme teslim ettim. Son yoklamamda da bunu belirtmeli miyim? İlacımın askerde acil reeksiyona karşın yanımda bulunması gerekiyor, almaları gibi birşey olabilir mi? Saygılar
  • s.a abilerim kardeşlerim bugun birisiyle tanıştım yaşının 21 oldugunu ve hafif astım bronşiti oldugunu söyledi ve galatada cürük verdiklerini söyledi ve 100 kişi olduklarını 90 kişiye çürük roboru aldıgını 10nunda itiraz edildiği ancak kabul etılmedıgını söyledi ben astım bronşitim gecelerı tıkanma fln var ben askerliğimi yapmak istiyorum ama cürük verdikleri zaman başka çare yok yaşım 18 sonucta hayatta 1 sene fark ediyor ben askere gidicemmi gidemicemmi bu konuda kesın bilgisi olan abilerimden mesaj bekliyorum
  • Bende astım var yılda 1 veya 2 kez kendini gösteriyor askere gidince askerde kalmak istiyorum uzman çavuş olabilirmiyim bilgilendirirseniz memnun olurum teşekkürler veya ne olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eray..... -- 9 Haziran 2018; 17:34:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.