Essentia larda direksiyon üzerinde tuşlar olmuyor ki kontrol edebilelim? Sadece radyo üzerinde BC tuşu falan var ama basınca no function yazıyor.. en azından 2009'larda böyle.
quote:
Orijinalden alıntı: Karadeniz Otoyolu
Rafet007, İlerde çocuğum olursa adını neredeyse Rafet koyacağım o derece mutlu oldum.
Bu yol bilgisayarı olayını biraz daha açmak gerekirse (Ben daha araç almadım hala bakıyorumda sırf yol bilgisayarı için yüksek kilometreli enjoy alacaktımda) şimdi;
1-) Essentiaların büyük ekranlı modellerinemi uygulanabiliyor bu yol bilgisayarı? 2-) Aracın kaputunu açıp bir cihaz bağlayarakmı yapıyorlar bu yazılım yükleme olayını? 3-) Sinyal kolunuda değişmek gerekiyormu? (Anlık tüketim, ortalama hız, vs için)
Herkese teşekkürler..
Sinyal kolu sadece CC takıldığında değişir hocam.
Ankara'da bu programı yükletebileceğimiz bir yer var mı acaba?
Birde bu hız sabitleyicisini takmak işçilik falan dahil ful toplam kaça mal oluyor acaba?
Sormuşken birde park sensönsörünün maliyetini sorayım, ön tampon arka tampon ayrı ayrıdır tabi de : ))
küçük ekranlı essentialara yol bilgisayarı yükleniyormu arkadaşlar? 2005 ya da 2007 model farkedermi?
ARKADAŞLAR BENİM DE BÜYÜK EKRANLI ESSENTİA 'M VAR DI VE YOL BİLGİSAYARI YOKTU.BUNDAN 1.5 SENE ÖNCE YİNE BÖYLE BİR FORUMDA OKUDUM.SERVİS BÖYLE BİR ŞEY OLMADIĞINI SÖYLEDİ AMA BEN ARKADAŞLARI BİRAZ SIKIŞTIRDIM VE CRUISE KONTROL TAKTIRACAĞIMI SÖYLEDİM,ARKADAŞLAR BİR GELİN İLGİLENELİM DEDİLER.GİTTİM VE C.C. TAKTIRDIM VE YOL BİLGİSAYARI OLAYI OLDU.SADECE TECH 2 CİHAZI İLE YÜKLEME YAPILIYOR.YANİ ZATEN ARAÇLARDA ALT YAPI VAR VE ETKİNLEŞTİRMEK GEREKİYOR. YANİ SERVİSLERİN BİRAZ ÜZERİNE GİTMEK GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM...
YOL BİLGİSAYARI OLMAYAN ARKADAŞLARA DUYURULUR.
vay opele bak. 30 tl ' lik şeyi ne diye opsiyonel olarak millete sunuyor. bize 30 tl. halbuki onlar için hiç bir maliyeti yok. cihaza bağla gerekli işlemleri yap o kadar yani. veya 30 tl'lik elektrik parası mı :D
combolara yükleme yapılıyormu acaba bilgisi olan varmı?
?
Arkadaşım daha önce de belirttiğim gibi cevabınızı en iyi servise sorarak öğrenebilirsiniz. Ama Enginsel arkadaşımızın da dediği gibi serviste biraz ısrarcı şekilde hareket edin. Çünkü onlar her zaman sizi başlarından sağmak için hemen olmaz cevabını veriyorlar.
astra essentıa ya yukletmek ıcın ıstanbulda nereye gıtmelıyım ?
Elinde Tech2 cihazı olan her servis bu işi yapar.
merhaba formuna yenı katıldım. bende yenı 2005 opel astra 1.3 cdti essentia model araba aldım. yol bılgısayarı var sanıyordum ama aldıktan sonra ogrendımkı yol bılgısayarı yok. burdan yorumlara bakarak servısı aradım (aydın-kopel servısını) dırek bı program yukleyerek olmadıgını ona gore tesısatın degısecegını ve 1500 -2000 tl cıvarında olabılecegını soyledıler. lutfen kım yaptırdıysa ve nasıl yaptırdıysa ve kıme benımle paylasabılırmı. okadar para verıp aldıgım arabada yol bılgısayarı olmaması benı cok sıktı.lutfen yardımcı olunuz.ıyı gunler
Merhaba Serkan Bey, şimdi öncelikle size bir kaç soru soracağım ve sorunun cevaplarına göre size yardımcı olacağım.
1- Orta konsoldaki ekranınız dar mı geniş mi? 2- Kaset çalarınız mı var cd çalarınız mı? Varsa hangi modeli? 3- Direksiyon üzerinde yol bilgisayarı tuşları mevcut mu?
ılkonce ılgınıze tesk ederım. orta konsoldakı ekran buyuk cd calar mevcut dıreksıyondada sag ve solda 3 er tane tus var ama ne tusu bılmıyorum bırınden cd sesı acılıyor ve radyo degısımı fılen yaptırıyor sanırım ama sol tarafındakılerı bılmıyorum
Tamam şimdi dostum senin arabana %99 yol bilgisayarı yüklemesi yapılıyor. Senin yapacağın iş hemen yetkili bir Opel servisine gidiyorsun ve benim anlattığım gibi bu durumdan bahsediyosun. Yani tech2 cihazı ile 10dk. içerisinde yükleme yapılabildiğini ve bunu yapanları senin kendinin de gördüğünü ısrarcı bir şekilde söylüyorsun. Bazı servislerin bu işlemi ücretsiz olarak yaptığını, bazılarının da 30TL gibi makul bir ücret karşılığında yaptığını söylüyorsun. Ama şunu kesinlikle unutma: çok ısrarcı olacaksın. Çünkü ben de dahil herkese ilk önce "öyle durumun olması imkansız" gibi sözler söylüyorlar. Ama daha sonra cihazı takınca anlıyorlar ve yapıyorlar. İcabında cep numaramı sana veririm ve sen oradayken servisteki yetkiliyle görüşebilirim. Gelişmelerden beni haberdar et. Saygılar...
hocam tsk ederım . en kısa surede bır servıse gıdıp gorusecegım.sızde sonuctan haberdar ederım.
2004 essentia 1.4 benzinli araç a yol bilgisayarı yükleniyormu (kaset çalar var) =
Sanırım ona yüklenmiyor ama yine de siz bir servise sorun daha iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme