Şimdi Ara

ASTRA 1.3 CDTİ VE FOCUS 1.6 TDCİ KARŞILAŞTIRMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar astra ve focus arasına 2008 corolla class da katıldı.şimdi diyeceksiniz ki ikisi 2006 biri 2008,kıyaslanmaz.Corollanın fiyatı tabiki daha pahalı (33 000ytl)2008 olduğu için.henüz 5000 km de.o da bir tanıdıktan ve de...Fakat araba baz versiyon olan class modeli.Kısaca anlatayım: astra ve focus arasında kalmış ve bu sebeple bu topiği açıp görüşlerinize başvurmuştum.Şimdi birde corolla eklendi.
    1 astra 1.3 cdti
    2 focus 1.6 tdci
    3 corolla 1.4 d-4d(yeni kasa)
    her üçünde de 4 havayastığı var ve corollanın yakıt değerleride bildiğim kadarıyla astra ve focusa yakın.corolla benim içime pek sinmedi fakat evdekilerin içine sinen o oldu(sedan olduğu için)Ama class versiyonunda da hiç bir şey yokki be abi:( corolla da astra gibi 90 beygir fakat sanki astradan bir nebze daha seri gibi geldi bana.belki de üst üste çok araba denemekten sürmenaj oldum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem(li) -- 6 Nisan 2008; 0:21:27 >
  • corolla birazdaha seridir ama siyah kapı kolları sis farsız:))siyah aynalar bence toyota ayıp etti ama auriste bakabiilrsin
  • auris biraz ufak geldi bize ya:( bi de ne bileyim garip bir araç...yani beğenmedim ben neticede onu.çok iddialı bir tanıtımla geldi ama fos çıktı.zaten satışları da çok iyi değil bildiğim kadarıyla...bence korolla hatcback ismine geri dönsün:)
  • :) hehe ya auris aslında cok satılıyor cunku ben sakaryadayım toyota fabrikasındaki calısan arkadaslarım auris uretiyolar burda tek ancak bunlar yurtdısına satılıyor biliyorsunuz bizim Türkiye pazarında hb aracların satısı nın ne durumda oldugunu bi bu bide bize biraz değişik bi tasarım olarak gozukmesi aslında guzel arac ama ic konsol filan değişik geldi bize.auris avrupaya 2.2 d4d motorla bile gidiyor:))
  • ben farklı bı konuya degınıcem belkı ama benım yapacagım yorum onun malzemesı ıyıdır bu ıyı kacar tarzında olmıcayacak ama

astrayı secersen

yakıt durumu focus a gore daha az takar vede arac turbo dızel oldugundan yolayı 1.3 yetersız kalmıyor.

aynı zamanda astranın motor hacmı 1.3 lt oldugundan dolayı vergı de daha az odersın secersen focus a gore .

ama butce yonunden bı sorun yok dersende bılemıyorum ama focus ben alıcak olsamda herhalde yenı kasasından alırdım
  • turbosu demisin focusunda turbosu var evet avantajlı ama perfonmansta istiyosn eger bence focus sence?
  • oguzhan tamam focus'un performansı konusunda hemfikiriz hepimiz..ama performans için focus alırım derken astra'nın sanki hiç performansı yokmuş gibi anlayabilir kararsız arkadaşlar..astra sadece kalkışlarda hantal kalıyo.bu da her kullanıcıyı rahatsız eden bi durum değil..erdemli arkadaşımız en iyisi iki araca da otursun hatta bi sürüş yapsın(corolla'yı boşver bu seçenekler varken)..hangisi içine siniyorsa onu alsın.bakar performanslarına ona göre karar kılar.Eminim astra'nın performansı da hoşuna gidecek içine oturunca verdiği kalite hissi de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan54

turbosu demisin focusunda turbosu var evet avantajlı ama perfonmansta istiyosn eger bence focus sence?

galıba kurdugum cumle bıraz dusuk olmus

benım demek ıstedıgım astra 1.3 motor focus 1.6 motor ama astranında focusdan performans olarak kalır tarafı olmaz 1.3 lt lık turbo motor gercekden serı demek ıstedım . yoksa focus da turbolu
  • performans bakımından focus
    görünüm bakımından astra
  • focusuda astrayıda test ettim ben.astranın hem sıfırını hem de almaya niyetli olduğum ikinci el aracı.Dediğim gibi astra bana biraz hantal geldi.fakat focusu test ettiğim kadar astrayı deneme fırsatım olmadı:( çok çok kısa mesafelerde gidip geldim.Su anda bulunduğum noktayı özetlersem:
    1 görünüş açısından : astra
    2 konfor // : astra.fakat focus da kötü demiyorum asla.Sadece astra bir nebze daha iyi geldi gözüme.yoksa donanım seviyesi aynı.
    3 performans // : Focus(Performanstan kasıt ş.içi sürüşlerde,seri olması.yoksa uzun yolda astra da iyidir muhakkak.
    4 yakıt ekonomisi : Emin değilim ama astra bir adım önde olur herhalde
    netice itibariyle astrayı beğeniyorum.yol bilgisayarı,mp3 çalıyor olması,ve bana göre daha hoş bir iç ve dış görünüme sahip olması artıları.Focusun en büyük artısı ise (benim için) sahibinin iyi tanıdığım ve güvendiğim birisi olması...

• quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

performans bakımından focus
    görünüm bakımından astra

Aynen...
  • tamam arkadsım bende astra kullandım biraz hantal kalmasının dısında uzun yolda basarsan gider gibime geliyor ama focusun konforuda var acıkcası erdem(li) arkadasım trend di sanırım senin baktıgın focus bu konuda bisey diyemicegim ancak giha olsaydı super olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem(li)

focusuda astrayıda test ettim ben.astranın hem sıfırını hem de almaya niyetli olduğum ikinci el aracı.Dediğim gibi astra bana biraz hantal geldi.fakat focusu test ettiğim kadar astrayı deneme fırsatım olmadı:( çok çok kısa mesafelerde gidip geldim.Su anda bulunduğum noktayı özetlersem:
    1 görünüş açısından : astra
    2 konfor // : astra.fakat focus da kötü demiyorum asla.Sadece astra bir nebze daha iyi geldi gözüme.yoksa donanım seviyesi aynı.
    3 performans // : Focus(Performanstan kasıt ş.içi sürüşlerde,seri olması.yoksa uzun yolda astra da iyidir muhakkak.
    4 yakıt ekonomisi : Emin değilim ama astra bir adım önde olur herhalde
    netice itibariyle astrayı beğeniyorum.yol bilgisayarı,mp3 çalıyor olması,ve bana göre daha hoş bir iç ve dış görünüme sahip olması artıları.Focusun en büyük artısı ise (benim için) sahibinin iyi tanıdığım ve güvendiğim birisi olması...

Bence en önemlisi " Focusun en büyük artısı ise (benim için) sahibinin iyi tanıdığım ve güvendiğim birisi olması..." görüşünüz. Trendde mp3 çalmak torpido gözündeki yeri hazır olan sokete bağlantı yapmakla çok kolay halloluyor. sanırım serviste 100 ytl civarı takıyorlar. buradan mp3 çalar takarak orjinal teybinizden mp3 dinleyebiliyorsunuz..

• marka fanatigi diiliim:((
  • 2. el alınacaksa focus derim hele de fazla para verilmek istenmiyorsa arabaya..

focusun 2 eli daha zayıf, o yüzden bir miktar daha ucuza alınabilir sıfır fiyatına göre
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.