Şimdi Ara

Astra H çok yakıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
12.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cermin007

quote:

Orijinalden alıntı: cermin007

Aracım 2004 Astra H kasa 1.6 triptonic.
    Işık yanınca 50 lira benzin aldım.
    50 / 3.73 = 13.4 lt.yapar.
    Sehiriçi ve sehirdişı karma kullanımda 160 km.de ışık tekrar yandı.

Aracım
    1 km.de 50 Tl. / 160 km.=0.3125 lira yada
    100 km.de 8.3 lt. yakıyor.

Sizce değerler nasıl?
    Lpg taktırmaya değmez gibi geliyor bana.

en son yaptığım ölçüm sonucu
    şehirlerarası yolda 100 lira yakıtla 400 km. yaptım
    100/400 = 25 kuruş yapar km. başına.
    100 km.de 6.5 lt. falan yakıyor yani

Bu durumda arkadaşlar LPG taktırmaya değermi???

Şehiriçi verilerini düşünmek bile istemiyorum. 400 kmlik yolu daha ucuza gitmek varken neden çok para harcayayım değil mi ama. Şehir içinde 1 depo lpg ile ortalama 350 400 km yapıyoruz. Kullanıma ve sürücüye bağlı olarak 350 ya da 400 oluyor ve 75 80 tl 1depo lpg. Ayda 1000 km falan yol yapıyoruz. 350 km gittiğini düşünürsek 3depo 225 lira yapar. Benzinde aynı yolu yapabilmek için iki depo lazım. 3.89 falandı galiba litresi. Ortalama 200 lira falan yapıyor 52 litre benzinde. ayda 2depo demek 400 lira. Arada ciddi fark var. Her ay 200 liraya yakın tasarruf demektir. Hangimiz sokakta buluyoruz. Şahsen imkanım olsa Türkmenistan'a gitmek istiyorum. Yılda 1500 litre benzin bedavaymış adamlar v8 arabalara jiplere bindiklerini gördüm.

• Arkadaşlar bende astra h zp motor twinport var ve şehir içinde 11-12 litre lpg tüketiyor ki buda yaklaşık 10 litre benzin demektir..(100 km de) önceki aracım artra g idi ve hiç benzinde 8 litreyi geçmezdi sizcede bi terslikmi var yada hepinizin h kasaları bölemi yakıyor..
  • hız ortalaması =27 km
    ykıt ortalaması=9 lt.
    hız ortalamsına bakarak sadece şehir içi kullandığım anlaşılıyor sanırım.
  • silinmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet baba -- 10 Eylül 2010; 12:24:06 >
  • bu dediğiniz işlem astra 1.6 h z16xer motorlar için geçerli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FightF0RFreedom -- 10 Eylül 2010; 12:26:47 >
  • silinmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet baba -- 10 Eylül 2010; 12:40:36 >
  • arkadaşlar sizlerde astranızın tüketim ortalamasını ve ortalama hızınızı yazarsanız güzel bir paylaşım olacak...
  • Uzun zamandır aracımın son verilerini yazmak için bekliyor ve yaz tatili dönüşünde son durumu iletmek için can atıyordum. Öncelikle araç temmuz ayı itibari ile 6100 km ve ortalama tüketim 6,4 lt ye kadar inmiş idi.
    Yani 1 depo ile yaklaşık gösterge hesabına göre 950km ama benim 3 deneme sonucuma göre şehir içinde en yüksek hız 110-120 arası değişmekle birlikte şehir içinde 820-850km arası yol yapıyordum.(ilk mesajımda yol bilgisini vermiş idim.)
    Tatile giderken 1000km yolu 110km hızı geçmemek üzere (Arabada canımdan çok sevdiğim eşim ve kızım olduğundan dolayı) 1 depo benzin ve depoda 3 lt mazot kalarak göstergelerde 4,2lt verileri yakalamış oldum. Yani ortalama 13-14 kr arası yakmış oluyor.
    Bu bilgiler ışığında aracıma bir kez daha hayran olduğumu bilin. Ama maalesef bir başka sürücü hatasından dolayı dönüş yolunda aracım perte çıktı.
    Şimdi 2010 model essentia KP yeni aracım ile güncel denemeleri tamamladıktan sonra tekrar aranıza dönüş yapacağım.

• Geçmiş olsun. Yeni aracınız hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar benzinli astra ölçüm sonuçları yokmu deneyen yazan....
  • 2 gün önce imzamdaki aracı aldım. Resetledim ve sakin kullanım ancak en fazla 20 dakikalık kullanımlar, sonra kontak kapat sonra yine aynı kısa süreli kullanım şeklinde ve yüksek devirleri zorlamadan sonuç : 8.3 lt/100km Şehir İstanbul. Trafik çok sıkışık değil zaman zaman duraklamalar oldu.
  • arkadaşlar bende de 2010 astra h var, işten eve geliş gidişlerde kullanıyorum genelde, trafik de pek olmuyor yolda; ancak yokuşlu bir yolum var. Aracım da 1.6 benzinli ortalama yakım tüketimi 8.4 litre olarak gözüküyor yol bilgisayarında bu değer normal mi yoksa fazla mı yakıyor? yukarıdaki yorumları okudum 6.5 ltlerden bahsedilmiş, hava filtresini yeni değiştirdim ama pek bir değişim olmadı. birde lastik basınçlarını kaça ayarlıyorsunuz ben lastiklerimi 15 günde bir kontrol ediyorum genelde 28 e kadar düştüklerini görüyorum üzerinde halen orijinal lastikleri duruyor.
  • arkadaşlar astra classic 1.6 115 benzinli easytronic sahibiyim. araç 800 km'de henüz. mersinden antepe gelirken 100 km'de 6.7 lt yaktı. bu kadar düşük km'deki bir araç için bu tüketim normal mi?
    90-110 arası gittim genelde, sert kullanmadım ama sakin kullanmak için de dikkat etmedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leibniz 33 -- 30 Kasım 2012; 20:44:46 >
  • Selam arkadaşlar Astra H kasalar için subapların çelik değil magnezyum alaşımlı olduğu ve bu nedenle 25 - 30000 km sonra LPG takıldıktan sonra yani subapların zarar gördüğünü okudum bir kaç yerde. H kasa benzinliler için LPG takıldıktan sonra sorun yaşayan oldumu acaba kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • şu yorumlara baktıkça bir vectra a kasacı olarak içime su serpiliyor :) aracım vectra a kasa 93 model 2.0i benzinli hiç lpg görmedi. 3 ay önce ayvalığa gitmek için depoyu fulledim yanlış hatırlamıyorsam 240 tl küsüre doldu ve istanbuldan yola çıktım. köprü trafiğinde yaklaşık 3 saat bekledim dur-kalk çeyrek depo yaktım ve izmit üzerinden geçerek (körfezden) ayvalığa vardım... orda da dolaştım adaları nı şeytan sofrasını filan şehir içi 4 gün gezdim orda .sonra ordan balıkesir bursa ve izmit ... izmite yaklaşırken km 1000 e geliyordu ve ışık yanmamıştı izmite kadar geldim ve benzin ışığım yandı çok rahat istanbula kadarda götürürdü... bence çok yakıyor diyen arkadaşlar arabalardan önce kendilerinde suç arasınlar... bu arada sabit hızım 80-90 hiç 100 olmadı sollamalar hariç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

arkadaşlar astra classic 1.6 115 benzinli easytronic sahibiyim. araç 800 km'de henüz. mersinden antepe gelirken 100 km'de 6.7 lt yaktı. bu kadar düşük km'deki bir araç için bu tüketim normal mi?
    90-110 arası gittim genelde, sert kullanmadım ama sakin kullanmak için de dikkat etmedim...

Evet gayet normal, geçen sene aynı araç ile mersin-ankara arasını 6.8 ortalama ile yapmıştım
  • 2006 Astra H 1.3 Cdti aldım. araba boyasız ve 70binde. Ancak bana araba kalkmıyor gibi geldi. 1. viteste özellikle çok cansız ve hantal. Gazı köklüyorum en fazla 20-30 km gidiyor. 2. viteste biraz daha iyi 3. vitesle güzel gidiyor. 5. ve 6. viteste yine çok güçsüz hafif rampada bile vites küçültmem gerekiyor. Acaba benim arabada mı sorun var yoksa Astra H 1.3 Cdtiler böyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vSt

Selam arkadaşlar Astra H kasalar için subapların çelik değil magnezyum alaşımlı olduğu ve bu nedenle 25 - 30000 km sonra LPG takıldıktan sonra yani subapların zarar gördüğünü okudum bir kaç yerde. H kasa benzinliler için LPG takıldıktan sonra sorun yaşayan oldumu acaba kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

benim araca LPG takıldıktan sonra 50 bin km yol yaptım, subap değiştirmedim daha.
  • Yorumlarınız İçin Teşekkürler arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.