Şimdi Ara

ASTRA VEYA VECTRA KARARSZILIĞI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tam olarak ne isteğinize bağlı aslında.Opel in arabaları sağlamdır.Öncelikle konfor diyorsanız Vectra ama daha ekonomik ve nispeten performans diyorsanız Astra ...
  • ASTRAnın o gövdeye o motorun az geldiğini okumuştum birkaç yerde. bence 1.6 vectra daha tatmin edici bi tercih olur.

Ben olsam. o fiyat seviyesinde kesinlikle focus bakarım. Dizel motoru inanılmaz az yakıyor. performansı da tatmin edici. (1.6d) Geçen yaz antalya -ankara yaptım Focusla. sürüşü çok keyifli.

böyle birşey mesela

http://www.sahibinden.com/2006_ford_focus_1_6_tdci_trend-52WQQaXQQ17801017WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_topl&

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 19 Kasım 2009; 21:04:26 >

• Astra'nın bagaj hacmi biraz sorun olabilir, onun haricinde bu saatten sonra benzinli alınmaz bana göre. Astra cdti çok güzel bir seçim olurdu ama Vectra'nın konforu ve sürerken verdiği zevki kesinlikle veremez. Tabi Vectra'nın biraz daha oturaklı bir duruşu var.

Tercihim Vectra olurdu.
  • son 3 yıl boyunca geçirdiğim haftasonlarımın belkide 3'te 1'i Opel bayisinde geçmiştir.
    babam mali müşavir, oranın da muhasebesine bakıyor,
    bayiye her gittiğimde bir aracı önceki hafta incelememe rağmen tekrar tekrar inceledim,
    incelemeye de devam ediyorum.

bir kere Astra ile Vectra arasında bariz kalite farklı var.
    arabanın plastik aksamlarını bir elleyin, üstüne bastırın, esnemesine bakın, çıkarttığı seslere bakın.
    Tavan döşemelerine bastırın, Corsa ve Astra'da tavan döşemesi pek özenli yapılmamıştır.
    altı boş ve bastırınca ezilir. Vectra'da oynama yok. sadece süngeri eziliyor.

şuan 1.6 Vectra'mız var, ondan önce 1.3 Corsa kullanıyorduk, ikisi hakkında da tecrübem var.
    1.3'le yokuşta kalmazsınız, 1.6 ile de gaza dokunduğunuz anda tepki verdiğini hissedersiniz.
    ben ikisini de eşdeğer tutuyorum, siz hangisini tercih edersiniz diye sorsanız cevap veremem, ikisi de iyi.

Kullanım zevki, Vectra çok farklı, öncelikle sedan, konforu bile yeter.
    ama Astra'da HB ve spor karakteri daha önde. ki buda sizin yaşınız için bir artı :)
    ama şunuda söyleyim, ben 20 yaşımdayım, alma imkanım olsa yine Vectra alırdım :)
    yaşım genç, D segmenti bana büyük gelir felan hikaye.
    BMW 3 Serisi de D segmenti, ama birsürü gençte var.

sonuçta, benim kriterlerim işçilik, malzeme kalitesi, konfor, benzinli motorun sessizliği olduğu için ben Vectra derdim.
    babam 49 yaşında, Vectra'yı almadan önce full+full Corsa'ya niyetlenirken Vectra'ya ben yönlendirdim :)

bu arada, ilandaki Astra'ların km'leri biraz yüksek, ona da dikkat edin

quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Valla piyasasını bilmiyorum ama mantıken bakıldığında araçların arasındaki tek fark Astraların dizel olması (sınıf farkı dışında tabi)
    O yüzden Vectralar biraz daha pahallı olabilir diye düşünmüştüm.

model yıllarına ve donanımlara da bakın Vectra'nın fiyatları normal piyasa fiyatı.

• bi soruda benden arkadaşlar.

2000 model 2.0 motor vectra comfort cd diye geciyo sanırım ve dizel. 130.000 de kusursuz diye tabir edilmiş. fiyat 14.500 e geliyo. ama uzak oldugu için gidip ne arabaya bakabildik ne pazarlık yoklaması yapabildik. normal şartlarda 130.000 de 2.0 dizel bi araba kazasızsa değeri nasıl sizce?

ayrıca arkadaşlardan biri 2004 ve ustu iyi demiş. 2000 de bi kere kasa farklı ve bana daha yakışıklı geliyo. lakin teknik veya yakıtla ilgili problemleri var mı bu aracların?
  • vectra opelın amıral gemısıdır,tabıkı vectra
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukt_25

vectra opelın amıral gemısıdır,tabıkı vectra

nasıl amiral gemi hocam :) adamlar üretimi durdurdular? insignia yı çıkardılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turank

quote:

Orijinalden alıntı: ufukt_25

vectra opelın amıral gemısıdır,tabıkı vectra

nasıl amiral gemi hocam :) adamlar üretimi durdurdular? insignia yı çıkardılar.

amiral gemileri sonsuza kadar devam edecek diye birşey yok :)
    bayrağı Insignia aldı sadece.
    yanlız Opel'in bir an önce amiral gemisi ünvanını E segmentine devretmesi lazım.
    Omega şart bu firmaya.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.