Şimdi Ara

ASTSUBAY MAAŞLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
242.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Arkadaşlar bu üniversite mezunların askerliği hakında soru sormak istedim, aralarında tecrubesi veya bilgisi olan bana yardımcı olsa cok memnun olurum. Ben Avustralya ve Türk cift vatandaşım dolasıyla TR'de askerlik bana düşüyor. Şu anda Avustralyada ingilizce dil ve tarih uzmanlık uzerinde oğretmenlik okuyorum ve bir sene sonra masterliğimi bitirecem. Banka işletme kursu yüksek oğretimde tamamladım. Boyum 187 santimetre, spor olarak vucud geliştirmede yapiyorum ve kilom 88 - 90 kilo cıvarında. Benim sormak istediğim şu...

Bu bütün faktörleri hesaba katığımıza; boy, kilo, nitelik, nasil bir askerlik gorev verirler?

Seceneklerim varmı rütbe konusunda, mesala muvazaf subay veya astsubay? bunanların durumları nasıl? Maaşları nekadar? sıkıntılar varmı?

Cevaplarınıza şimdiden teşekurler sayın arkadaşlar.

Selametle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yassel

öncelikle herkese selamlar, arkadaşlar 2 yıllık ünv mezunuyum ve askeriyede rütbem ne olur? ben askeriyede kalmak istiyorum bunun için ne yapılır bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim teşekkürler....

2 yıllığın hiç bir önemi yok :)

Ama şöför ve posta olursan öncellikli olursun diğerlerine göre
    15 ay yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merchandise

Merhaba,

Arkadaşlar bu üniversite mezunların askerliği hakında soru sormak istedim, aralarında tecrubesi veya bilgisi olan bana yardımcı olsa cok memnun olurum. Ben Avustralya ve Türk cift vatandaşım dolasıyla TR'de askerlik bana düşüyor. Şu anda Avustralyada ingilizce dil ve tarih uzmanlık uzerinde oğretmenlik okuyorum ve bir sene sonra masterliğimi bitirecem. Banka işletme kursu yüksek oğretimde tamamladım. Boyum 187 santimetre, spor olarak vucud geliştirmede yapiyorum ve kilom 88 - 90 kilo cıvarında. Benim sormak istediğim şu...

Bu bütün faktörleri hesaba katığımıza; boy, kilo, nitelik, nasil bir askerlik gorev verirler?

Seceneklerim varmı rütbe konusunda, mesala muvazaf subay veya astsubay? bunanların durumları nasıl? Maaşları nekadar? sıkıntılar varmı?

Cevaplarınıza şimdiden teşekurler sayın arkadaşlar.

Selametle.

Turkiyede kisa donem yapmak istersen denklik belgesi getirmen gerekir. Senin universite yok ile anlasmasi varsa belgeni rahatca alirsin. Yoksa denklik sinavlarina girmen gerekir. Bunu yapip denklik alirsan sadece uzun ve kisa donem gitmek icin tercih yaparsin, ama uzun veya kisa tercihin %100 olacak diye bir sey yok. Yani kisa secmene ragmen uzun donem de gidebilirsin veya tam tersi olur. Uzun cikarsa yedek subay olursun. Maasi tam bilmiyorum ama iyi bir mebla oldugu konusuluyor forumda. Ancak yurtdisinda yasayanlar icin 21 gunluk askerlik imkani da var. Eskiden 38 yasina kadar ertelenip 21 gun askerlik yapiliyordu ama bedeli yasasinda yurtdisinda oturma izni veya calisma izni olanlar 10bin € odeyerek bot giymeden askerlik yapmis olacaklar. Yas siniri da yok diye biliyorum. Yani paran varsa ver parayi kurtul derim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım. Sağol kardeş, parası onemli değil ama vatanımın borcusunu yere getirmek istiyorum fakat güney doğu gibi bir yere düşmek istemem, turkiyedi arkadaşlarımdan ve küzenlerimden biliyorum nekadar ne sıkıntılı olduğunu. Denkliği cıkartabilsem çok iyi olucak, çünkü denklik sınavında hiç umutum yok, dil'den %100 kaybedecez. Yinede ellerine sağlık dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

iyimiş :S adamların bişey yaptığı yok ki..

Sen sayısı 100 bine yakın bir topluluğa şu cümleyi kullanırken biraz saygılı olmayı öğren
    Bir şey yapmıyorlar dediğin camianın çektiklerini anlaman için önce insan olman lazım
    Önce insan oldum dersen gerisini sonra anlatırım ben sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Sen sayısı 100 bine yakın bir topluluğa şu cümleyi kullanırken biraz saygılı olmayı öğren
    Bir şey yapmıyorlar dediğin camianın çektiklerini anlaman için önce insan olman lazım
    Önce insan oldum dersen gerisini sonra anlatırım ben sana

Genelleme yapmadın tabi. Ben sadece kendi goruslerimi kenfi hususlarım icinde belirttim.
    Bizde kactane astek varsa, veteriner vs gibi.
    Bir sey bilmiyrlardı.

Adam veteriner olmus. Yaralı bir kediye mudahee ederken kanatmadıgı damar kalmadı

Kediyi yaraladı resmen.

Digerlerl icinde.

Yani, bilmiyorlar. Bildigi zaman tam alısıyorlar gidiyorlar.

Zaman kaybından baska biseybdegil.

Sistem yanlıs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .... edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirayy -- 17 Mayıs 2014; 11:25:37 >
  • iyimiş :S adamların bişey yaptığı yok ki..

Şu alaycı cümleyle pek bir görüş ve husus belirtildiğini zannetmiyorum
    Bu cümleden sadece alay ettiğin anlaşılıyor

Ha bende TSK dayım, bildiğim için yazdım diyorsan onu belirt bende ona göre cevap veririm
  • quote:

Şu alaycı cümleyle pek bir görüş ve husus belirtildiğini zannetmiyorum
    Bu cümleden sadece alay ettiğin anlaşılıyor

Ha bende TSK dayım, bildiğim için yazdım diyorsan onu belirt bende ona göre cevap veririm

Tabi herkes calıstıgı kurumu ovmek zorunda. Orada calsıyorsanız bilemem. Ben sadece tarafsız baktım. Hala da bakarım.
    Adamlar hic.bisey bilmiyorlar.

Boşa zaman kaybı.

• Haklısın seninle bu hususu tartışmak zaman kaybı
    At gözlüğü ile dünyaya baktığın için fazlada bir şey yazmaya gerek yok
    Sen bildiğinle yaşa
    Selametle
  • quote:

Haklısın seninle bu hususu tartışmak zaman kaybı
    At gözlüğü ile dünyaya baktığın için fazlada bir şey yazmaya gerek yok
    Sen bildiğinle yaşa
    Selametle

Kardeş son bir şey.

Ben açık ve net knuusyorum.

Tsk cogu zaman, zaman kaybı.

50 senelik tufeklerle egitim veriyorlar hala.

Geri hizmet cogu zaman.
    Proflar dısında hic.bisey diyemem. Demeye de hakkım yok.
    DUnyanın en iyi orduları arasında sa olabiliriz.
    Fakat kendimizi guncellememiz.gerek.

Yeni.egitimler yeni alanlar olması gerek.

Hala 50 sene onceki yapıla seylwe yapılıyor.

Askerlik bu
    Surekli yeni.egitimlwe.yeni teknolojller kullanını olmak zorunda,

Astekleride secerken sadece beynini kullanabilecegi birileri olmasınlazım

MEsala yazılım.muhendisti astek olabilir.
    Vb vb neyse iyi forumlar

• merhaba subay maaşları listesine bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz. https://www.netmaas.com/astsubay-maaslari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokbey25 -- 7 Mayıs 2022; 18:41:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.