Şimdi Ara

asus 9600GT 512MB GDDR3 256BIT EKRAN KARTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En ucuz 270 liraya var. Vereceği performans da 4850 ile aynı olacaktır. 4850 ise 220 liraya hem de özel soğutmalı bir modeli bulmak mümkün.

9800GTX+ http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4273

4850: http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4469
  • 9600GT'den daha iyi bir performans veren HD4830'u 170-180 tl'ye bulabiliyorken 9600GT'ye para yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor arkadaşım! Gerçi tercih senin ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LastShinobi

9600GT'den daha iyi bir performans veren HD4830'u 170-180 tl'ye bulabiliyorken 9600GT'ye para yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor arkadaşım! Gerçi tercih senin ama...

4830 nVidia olsa gözüm kapalı alırım ama ATI olduğu için bedava vericekler yine almam AMD ve ATI yüzünden tam tamına 2500 tl kaybım oldu
  • Arkadaşım özellikle hangi oyunları oynayacaksın?

Konuyu ATi-nVidia'ya getiriyorsan, soracağımız soru budur.

Ayrıca, şu 2500 TL kayıplı vakayı biraz açabilir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

Arkadaşım özellikle hangi oyunları oynayacaksın?

Konuyu ATi-nVidia'ya getiriyorsan, soracağımız soru budur.

Ayrıca, şu 2500 TL kayıplı vakayı biraz açabilir misin?

Gerçekten de 2500 TL olayını ben de merak ettim. Son 3 kartım da ATI, bir sorun yaşamadım. Ha son kartım sorunlu çıktı, o da garantide değişti yenisi geldi bir kaybım olmadı.
  • hp notbuk aldım yıl başında işlemci AMD ekrankartıda ATI di iki ay kullanmadan arıza yaptı 4 sefer servise gitti sorunlar ekran kartında ve işlemcideydi tabi ilk başta öyleydi sonra hdd dediler anakart dediler ve yaklaşık 1 ay önce yenisini gönderdiler tabi bu gönderdiklerinin işlemcisi intel ekrankartıda nVidia hiç bir sorun yok gayett güzel çalışıyor şu an servisle konuştuğumda tüm sorunun işlemci ve ekran kartından kaynaklandığını söylediler gel gelelim 2500tl zararıma şirketimin tüm bilgileri o notbuktaydı ve bu bilgiler 3-4 defa uçtu gitti bunları geri getirmek okadarda kolay ve masrafsız bir iş deyil

genelde oynadığım oyunlar araba yarışı türünde mesela bu ara Need for Speed Most Wanted çok oynuyorum
  • Ama bu şekilde yaklaşmak doğru değil.

Örneğin nVidia'nın da bazı, özellikle mobil grafik işlemcilerinde (G84 ve G86, özellikle) sorunlar olmuştu. Piyasadan topladılar; bazı dizüstüler için yeni bios'lar yayımlandı; davalar açıldı vs. vs.

Öyle bakacaksak nVidia da tercih etmememiz gerekir.

Ki genel bir sorunu örnek verdim. Bahsettiğin türdeki durumlar, her üründe olabilir.

Oyunlarıysa, ATi'nin bazı uyumsuzluk durumlarının olduğu örnekler için sordum. Gerek birtakım sorunlar çıkabilmesi(saymayayım şimdi), gerekse de kare/sn anlamında "beklenmedik" zayıflıkların olabilmesi gibi.
    Ve PhysX avantajı var GeForce'te, önemli denecek ve şu an yaşayabileceğin bir fark olarak.

Öte yandan, Radeon'ların farklı bellek yönetimi, 512 MB HD 4830'un, 512 MB 9800 GT'ye karşı belirgin avantajlarından biridir. Çünkü, 512 MB miktarda, bu seviye kartlarda, bu farklılık önem kazanabiliyor.

Veya bellek yönetimi gibi bir şeye ihtiyaç duymadan, doğrudan daha iyi kare/sn verdiği durumlar da var.

O nedenle, öyle bir soru sormak durumundayız.

Cevap olarak "yarış oyunları, Most Wanted gibileri" diyerek genel bir cevap vermişsin.

MW'yi iyi oynamak için, çok yüksek çözünürlüklü kullanım söz konusu değilse, 9600 GT gibi bir kartın da gerekmediğini zaten biliyorsundur.

Diğerleri içinse, kesin konuşmak olanaksız, kesin bir cevap vermediğin için (zaten benim de çok bilgim yok. GRID'i biraz biliyorum [AA sorunu ve çözüm amacıyla nHancer'den yapılacak işlemin sonuçları...]. Son NFS'lerden Carbon, Pro Street, Undercover'e ve ayrıca, DIRT'e şöyle bir bakıp geçmiştim zaten. Onları bilmiyorum sayılır yani. Başka, güncel denebilecek yarış oyunlarıyla ise işim olmadı).

Ama bence HD 4830 alabilirsin :) Önermememize yol açacak bir şey söylemedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Haziran 2009; 1:50:36 >

• 9800GTX+ karar kıldım bula bilirsem yarın alacağım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.