Herkese merhaba, forumda yeniyim. 2 gün önce bir bilgisayar keşfettim. 10 yıllık. Ram 750 mb mıydı neydi, herneyse. Her açılışta bios a girdiğinden bios pilinin bittiği anladım. Gerçi sorun bundan kaynaklı değil. Bilgisayarda pci slotunda 2 adet kart var, biri ekran diğeri ses. En önemlisi de 2 tane hdd si var. Birinde windows xp yüklü, diğerinde ne olduğunu bilmiyorum. Bilgisayar başladıktan sonra xp açılış ekranı geliyor sonra bilgisayar mavi ekran verip hemen yeniden başlıyor. Ben de akıllılık ettim bu anı videoya aldım, tam mavi ekranın olduğu noktaya gelince:
Bu hatayı verdiğini anladım. Sonra bunu internette yazınca bir çözüm buldum. Bir kurulum cd si bulup disk bölme yerinde r tuşuna basıp cmd ye geçmek, sonra chkdsk /r yazıp sorunu düzeltmek. İşte asıl sorun da tam burada başlıyor. Cd yok bende, usb var. Usb 16 gb, windows xp iso indirip usb diskime rufus ile attım. Fakat bişgisayara taktığımda ve usb den başlattığımda "A disk read error occured restart ctrl alt delete" gibi birşeyler çıkıyor. İnternetten yine araştırdım, tüm uab girişlerini boşaltıp yeniden deneyin v.b şeyler demişler ama işe yaramadı. Ben NTFS formatıyla usb yi formatladığım için olduğunu düşünüyorum. FAT ile yaparsam sorun düzelir mi? Şu anda microsoftun win 7 usb dvd installerini deneyeceğim, farklı bir öneriniz var mı?
Eski bilgisayarlar USB üzerinden boot etmeyi desteklemez. CD veya disket kullanmalısınız. Ha bir ihtimal destekliyorsa fat32 olarak biçimlendirilmiş usb bellek kullanmalısınız. Zaten rufus gibi programlar işleme başlamadan usb belleğinizi uygun şekilde formatlar.
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Eski bilgisayarlar USB üzerinden boot etmeyi desteklemez. CD veya disket kullanmalısınız. Ha bir ihtimal destekliyorsa fat32 olarak biçimlendirilmiş usb bellek kullanmalısınız. Zaten rufus gibi programlar işleme başlamadan usb belleğinizi uygun şekilde formatlar.
Cevabınız için teşekkürler. Deneyeceğim fat32 yi eğer olmazsa son çare zaten cd veya disket. Bu arada bios boot bölüminde usb fdd ve usb zip var destekliyor olabilir mi ?
EvilMonster01E
kullanıcısına yanıt
Boot Menü altında USB-HDD seçeneği varsa USBden boot edebiliyor anlamına gelir. Aksi halde desteği yoktur. Kokay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme