Şimdi Ara

Asus Anakart Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten selamun aleyküm...arkadaşlar bilgisayarımın anakartını değiştirdim ve format attım yalnız şöyle bi sorunum var bilgisayara sağ tıklayıp özellikler dediğimde yüklü ram 8gb fakat 4gb kullanılabilir diyor...neden 8gb ın hepsinide kullanılabilir olarak görmüyor ? anakartımın markası asus M5A78L-M LX3

işletim sistemim Windows 10 64 bit bu arada yardımcı olursanız sevinirim

• yardımcı olucak yokmu arkadaşlar ? bu arada ekran kartım gtx 750 ti acaba omu kullanıyor ramı ?
  • 32 bit olarak mı format attın windows kaç bit gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

32 bit olarak mı format attın windows kaç bit gözüküyor

hayır hocam 64 bit
  • yüklü bellek 8gb kullanılabilir ise 4 gb yazıyo parantez içinde ramların yerini değiştirip denedim gene aynı
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    msconfig üzerinden Bellek üst sınırını kaldır ramleri dim2 dim 4 şeklinde yerleştir. Aklıma şimdlilik bunlar geliyor
  • hocam denedim olmuyor acaba ekran kartımı yiyo anlamadımki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Onboard mu kullanıyorsun o halde dediğin mümkün biosa girip bakabilir misin

bu benim başıma da gelmişti eski dizüstümde sistemi zorlayabileceğim kadar zorladım otomatik yükseldi birde böyle denermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Onboard mu kullanıyorsun o halde dediğin mümkün biosa girip bakabilir misin

bu benim başıma da gelmişti eski dizüstümde sistemi zorlayabileceğim kadar zorladım otomatik yükseldi birde böyle denermisin

hocam şöyle bişey yaptım 4 gb lık ramın birini çıkartıp yerine eski 2 gb ramı taktım ve 6 gb tın tamamı görünüyo şu an...
    Peki söktüğün ramle denediğinde sonuç var mı yada bu 4 lükleri tekli denedin mi hiç
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam 2 tane 4 gb lık ramı taktığımda yüklü bellek 8 gb fakat 4 gb kullanılabilir diyor...ramleri tek taktığımda ise yüklü bellek 4gb diyor sadece yani bi sorun yok...sorun 4 gb lıkların ikisini birden 8 gb olarak görmemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 18 Haziran 2016; 23:38:31 >
  • ?imdi int konu ile alakaly cok yazy var.Benimde basyma gelmi?ti.En son i?lemciyi takarken 3-4 pin yamulmu? o yüzden bu sorunu yasamystym.Düzeltince problem kalmady
    ?enmeyip bakmany tavsiye ederim.
  • İşlemci pinlerini kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

İşlemci pinlerini kontrol edin.

hocam iyide işlemci pinleri yamulmuş olsa 6 gb ramınde tamamını görmemesi gerekmezmi ? 6gb ramda sıkıntı yok fakat 8 gb taktığımda 4 gbı kullanılabilir diyor
  • Ramler ayni marka değilse anakartin ram seciyordur slot bozuk değil diğeri çalıştığına göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadavaros -- 19 Haziran 2016; 0:58:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problemi bende yasadım.Denemediğim yol okumadıgım forum kalmadı.Benimde 2x3 gb ram var.Ne yaptıysam 4 ten fazlasını görmüyordu.Aynı sizinki gibi kullanılabilir 4 gb yazıyodu ramleri tek tek takınca hepsi çalışıyordu.

Dual mode olarak takıyorsun değil mi ramleri kullanbılir yazdığı zaman cpu-z ile bakar mısınız ram kısmında dual olarak çalışıyor mu ?
  • arkadaşlar sorunum çözüldü...anakartı vatan bilgisayardan almıştım ve onlara götürdüm sorun ramdeymiş ramlerden birini çıkartıp yeni ram takınca 8 gb ın tamamını gördü ve sorun çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 21 Haziran 2016; 11:46:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.