Şimdi Ara

Asus+Aopen su soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır firebalın stoklara girmesini beklediğim radyatör geldi.. bu seferde silikon hortum bulamadım eskişhirde.. onu da sağıolsun satir keyn aldı ve sonunda sadece sessizlik için yaptığım su soğutma sistemim bitti.. çift pompa çift radyatör ve işte asus+aopen su soğutma sistemi:yess

Kasaların önden görünüşü
     Asus+Aopen su soğutma

Asus
     Asus+Aopen su soğutma

Asus+Aopen su soğutma

Asus+Aopen su soğutma

Asus+Aopen su soğutma

Aopenin içi
     Asus+Aopen su soğutma

Asus+Aopen su soğutma

Hazne (baya uğraştırdı sağolsun)
     Asus+Aopen su soğutma

Asus+Aopen su soğutma

Pompalar Eheim 1048+bigwater pompası
     Asus+Aopen su soğutma

suyun hareket sırası
    hazne-eheim 1048 işlemci-radyatör-hazne
    hazne-TT pompa- EA radyatör-hazne (sadece haznedeki suyu soğutmak için)

EA radyatörün üzerindeki TT hız kontrollü fanlar açık değil eğer oc yaparsa ki ram almam lazım.. o zaman açabilirim ısıya göre
    Aqua radyatörün üzerindeki 2x120 lik fanlar güç kaynağının 7V una bağladım (farketmeden) baktım çok sessiz öyle bıraktım..

• baya ugrasmıssın guzel olmus ama baya tutmustur bunun fıyatı+buyuk olmus bıraz
  • uzun zamandır parçaları topluyordum.. en son silikon hortum kaldı onuda sağolsun satir keyn aldı ve dün de sistemi exeter le taktık.. sıcaklık 10-15 derece fark etti.. loadda 65-70 lere kadar çıkan sıcaklık şimdi 45-50 arası. boşta 50 de iken şimdi 37-40 su soğutma gibisi varmı.. artı pompalar da aşırı sessiz
  • ya bnde su sogutmaya gecmetı dusunuyorum ama butcem ancak Bıg water 735+Zalman WB2 gold a yetıyor acaba farkedermı
  • yeter neden yetmesin ben burda sadece zevk için böle yaptım. aslında bende seninki gibi bişey alıp aopen h700b nin içinde tutabilirdim ama elimde parçalar vardı böyle yaptım..
  • iyi sistem. zalman cu7700 alacaklar bence su sogutma dusunsunler. oyun oynandigi zaman deliren sistem cok rahatladi.
  • ya bana 9500led yetıyor aslınca ıdlede 41 (4.0 oclı) load 50 flndı ama soktum taktım ısılar 10 derece yukseldı bunu duzeltmem lazım yoksa sınırımden fanı kıracam
  • Güzel olmuş hayırlı olsun güle güle kullanırsın inş.Biraz uğraştırmış seni ama güzel.
    Hortumları bilezik ile sıkman lazım güvenip de boş bırakma sızdırabilir Allah muhafaza dikkatli olasın.
  • silikon hortum kullandım
    taktıktan sonra bile çıkartması zor oluyo.. ama bilezik takıcam şu an elimde yok
  • Su soğutma için tek başına bir kasa gitmiş. Güzelde olmuş. 15-20 derecelik düşüşten bahsettiğine göre amacına ulaşmışsın diye düşünüyorum. Güle güle kullan.
    Bu arada su soğutma biçok sistem için fuzuli veya bikaç mhz için değmez gibi görünsede tamamen zevkli bir uğraş gibi geliyor bana.
    İşlemcimin bu sıcaklar dahil 15ytllik glacialtech fanla full loadta 45 dereceyi geçmemesine rağmen kasanın içinde bi su soğutma olsada şöyle şıkır şıkır suyun devirdaimini görsem fena olmaz mesela.
  • süper olmuş ama 2 kasa var galiba ...biri full su sogutma diğerindede parçalar var heralde
  • supremum dediğin gibi su soğutma çok zevkli bir uğraş ve performansı gayet güzel

sierra evet iki kasa var biri sadece su sisteminin olduğu eski modlu kasam.. aopen de sistemimin olduğu kasam
  • hocam bitirebildin sonunda 1 senedir bunla ugrasıyodun yaw :=)

o kasayı hatırladım sakın unuttum sanma iyi kelek yapmıstın neyse..

guzel olmus gercekten ama iki kasa yaw tasınmayı unut neden sadece aopen e sıdırmadın ilk başta planın böle idi ikinci radyatörüe kullanmak içinmu bu şekilde yaptın..

emeyine saygı
  • aopene sığdırırdım ama kasayı kesmem gerekiyordu..
    ayrıca kelek melek yapmadım hepsiburadada stokta kalmamıştı h700b onun için verememiştim sonra da sen zaten başka bişeyler almıştın bende unutmadım merak etme
  • hayırlı olsun omseku darısı benim başıma...

aqua radyatör nasıl 3 bloğu kaldırırmı pompa ile beraber ben pompa olarak 1250 yi düşünüyorum ama fazla ses yaparmı onuda merak etmiyo değilim.
  • pompa olarak eheim gayet sessiz.. 1250de sessiz olucağına inanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: omseku

aopene sığdırırdım ama kasayı kesmem gerekiyordu..
    ayrıca kelek melek yapmadım hepsiburadada stokta kalmamıştı h700b onun için verememiştim sonra da sen zaten başka bişeyler almıştın bende unutmadım merak etme

Hocam madem bu kadar büyük ve geniş bi kasa aldın boylu poslu boş kalmasın için ne bulduysan doldur
    Radyatörleri çifter çifter takKasa öyle boş kalınca güzel durmuyor

• zaten tt radyatörüm boşta kaldı onu aopenin içine mi soksam diye düşünüyorum
  • vay dostum hayırlı olsun valla senden çok sevindim bitirmene... amma uzun sürdü ama tabi buda işin kolay gözüküp zor olmasından kaynaklanıyo.. çok güzel ama biraz daha görselleştir. soğutma için kullandığın kasayı boyayıp neon falan takabilirsin.. off bende istiyorum ehim pompa ama çok pahallı.

umarım sorun çıkarmaz..

sessiz sakin takılır gidersiniz

• ya zaten ben olayda görüntüye değilde sessizliğe kastım sadece hotumların düzensizliğinden de bariz belli
    aopenin içi bile aşırı kablo kalabalığı ama artık gına geldi oda öyle kalsın yeter dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omseku -- 18 Ağustos 2006; 6:53:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.