Şimdi Ara

Asus arez RX550 Ekran kartı aldım. Opera ve programları GPU dan kullanmak istiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende Intel en8400 ve Asus Arez RX550 2GB ekran kartı var.Windows 10 64 bit 1903 sürüm kullanıyorum.
    CPU çok eski olduğundan Opera tarayıcısı, minecraft Autocad vs... CPU yu kullanmasında GPU yu kullansın istiyorum.

Mesela Opera da 2K 4K videolarda CPU %85 %90 çalışıyor. GPU yatıyor %4 %8 çalışıyor. Mesela NVIDIA sürücü kurulu iken arayğzünden GPU kullanacak programları düzenleyip ince ayarlar yapabiliyordum. Hiç AMD ekran kartı kullanmadım bu güne kadar. Ama şimdi AMD kullanmayya başlaım ve Redeon programında ki ayarları çözemeedim?

Varmı anlayan ve bana bu işi öğretebilecek?

• Opera hakkında bir şey diyemem ama Minecraft'ta grafik kalitesini arttırarak GPU kullanımı arttırılabilirsiniz.AutoCad programında da bir yerde,tam hatırlamıyorum,yapılacak çizimin CPU ya da GPU temelli yapılacağını seçebiliyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

Opera hakkında bir şey diyemem ama Minecraft'ta grafik kalitesini arttırarak GPU kullanımı arttırılabilirsiniz.AutoCad programında da bir yerde,tam hatırlamıyorum,yapılacak çizimin CPU ya da GPU temelli yapılacağını seçebiliyorsunuz.
    Yahu radeon ayarlarında operayı mesela GPU dan kullan seçeneği yok. Anlamadığım ayarlar koymuşlar. Nasıl yapacağımı şaşırdım. 1 haftadır AMD ekran kartı kullanıyorum.
  • turhill kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm,hayatımda hiç AMD ekran kartı kullanmadım.Opera'yı GPU temelli nasıl kullanılacağını bilmiyorum.AutoCad ve Minecraft önerilerim işe yaradı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turhill kullanıcısına yanıt
    opera,brave, chrome, firefox, gibi gezginlerde uygun olduğunda donanım hızlandırmayı kullan seçeneği videolarda GPU nun kullanılmasına imkan sağlayan seçenek, snn kartın ayarlarıdan değilde gezgin ayarlarından bu ayarı aktif etmen videolarda sorununu çözüyor olmalı.

Asus arez RX550 Ekran kartı aldım. Opera ve programları GPU dan kullanmak istiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

opera,brave, chrome, firefox, gibi gezginlerde uygun olduğunda donanım hızlandırmayı kullan seçeneği videolarda GPU nun kullanılmasına imkan sağlayan seçenek, snn kartın ayarlarıdan değilde gezgin ayarlarından bu ayarı aktif etmen videolarda sorununu çözüyor olmalı.

evet aktif.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.