Şimdi Ara

ASUS B450 TUF Gaming Plus Anakarta 32 GB RAM Takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar anakartim ASUS B450 TUF Gaming Plus ve ben buna elimde bulunan 4 adet 8 GB 3200 MHz Corsair Vengeance Pro RAM'lerimi takmak istiyorum. 4'ünü de yuvalara yerleştirdiğimde bilgisayar fanları dönüyor son hızla aşırı bir ses eşliğinde ama ekrana görüntü gelmiyor. RAM yuvalarının 2 ve 4. Süne taktığımda sorunsuz çalışıyor fakat 1 ve 3. Yuvaya taktığımda ekrana görüntü gelmeden sürekli restart atıyor bilgisayar kendine. Ben bu 4 RAM'i nasıl takabilirim? 4'üde çalışıyor.

• Bellek kontrolcüden daha fazlasını beklediğin için böyle sorun yaşıyorsun. Ya imc voltajına müdahale edebilirsin, ya da düşük hızda kullanabilirsin. Kesin çalışmasını istiyorsan işlemcini değişmen lazım, çünkü kesin olarak 3200'de 4 modül çalışan işlemciler 3000 serisindekiler. 2000 serisininse 2667 MHz'de çalıştığı kesin.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    3600x alırsam sorunum çözülür mü acaba?
  • Anvisdom kullanıcısına yanıt
    Hem de nasıl çözülür.
    3200C14 ile 3900X kullanmışlar. 3800X ile fark yok ama bence 4 modüldense hızlı iki modül daha iyi. Niye dersen tek imc bağlantısıyla dual-channel 'dual-rank' özelliğinden faydalanamıyor yeni ryzenler(3900X çift imc bağlantılı olduğundan bundan bağımsız).
    Okuma performansı 40GB/s iken, yazma performansı 40GB/s değil 25GB/s oluyor. Ben de hızlı bellek alınsa daha iyi diyorum çünkü hızlı bellekler single-rank geleceği için zaten yazma performansı az olacağından işlemciye denk düşüyor.
    Kısacası çalışır, işini görür ama belleklerinin yine tam performansını vermez. Sen bunu fark edebilir misin, işte orası muamma.
    Yapacağın bir son ayar daha var: çalışmayan bellekler temel hıza 2133MHz'e düşeceği için, bir kez 2400MHz ile başlatmayı dene, eğer açılırsa ikinci sefer 3200MHz'e ayarla. Böyle kademeli başlangıç yapınca imc bellek kontrollerine alışıyormuş. 2133 ayarlı değil standart olduğu için, imcyi belleklerin hızına alıştırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Temmuz 2019; 22:42:17 >

Hocam 4 bellekle 2 bellek performasının 2 katına yaklaşamicaksam satabilirim elimdeki diğer 2 belleği sizce nasıl yapayım?
    Yazma performansı o kadar önemli değil. Okuma performansından yararlanabileceksin. Fark yok. Şimdiki sistemi 2400, 3200 ile dene sırayla. Biri açılınca diğerini girip başlat.
    Olay daha bile kolaymış, Red DRAM Calculator diye birşey indiriyorsun. 4 modül olduğuna bakarak bile ayırıyor. Senin onları bios kayıtlarına girmen lazım sadece. Çalışırsa çalışır.
    hocam yanlış anlamazsan nasıl yapcağımı çok anlayamadımda bunu anlatan bir video vs. var mı acaba sana zahmet?
    CPU-Z'den bak, bellek kısmında single rank mı dual rank mı yazıyor diye. DR ile olmaz birincisi, 2DR ile beklentini kıs demiş. 4SR bile olsa
    quote:

* some changes in procODT + RTT for systems in which 4 RAM SR modules
    şöyle değişiklikler gerekiyormuş. Aradım ama SOC voltajı hakkında 845mv ile 950mv arasında değişiyordan öte birşey dememişler.
    Kısaca programı indirip ayarlarını bulmasını ümit edeceksin. Sonra da deneyeceksin ama büyük ihtimal elindeki belleklerin serisini araştırmamış olabileceğinden sana uymayabilir. Sen de oradaki değişikliklere bakarak bir karara varırsın, iki modül ile dört modül arasında oluşan farklılıklara bakarak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.