Şimdi Ara

Asus Dsl-Ac55u (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
13.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asus DSL AC55U için yurt dışı sayfasında yeni bir güncelleme yayınlanmış. Aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

Maalesef Türkiye sitesi pek güncellenmiyor.

https://www.asus.com/Networking/DSL-AC55U/HelpDesk_BIOS/

İlgili değişiklikler ;

ASUS DSL-AC55U Firmware version v1.1.2.3_858 (This product supports both Annex A and Annex B)
    DSL:
    - Bitswap setting adjustment for Web UI > QIS > Turkey profiles.
    - DSL Driver updated - v5.6.36.0_2020_0327_asus.
    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting/Auto detection list updated: Added Italy ISP Vodafone.
    - ADSL WAN (ATM)/VDSL WAN (PTM) QIS manual setting list updated: Added United Kingdom ISP Cloudscape Connect.
    - VDSL2 G.INP handling fine tuned.

Bug fixes and enhancements:
    - Web UI > WebHistory Log/ AccessLog, "Clear" button added.
    - Fixed OpenVPN related issues.
    - Fine tuned Feedback feature.
    - Fixed Web UI related issues.
    - Live Update feature enhanced.
    - Syslog > WiFi debug log level adjusted.

Security:
    - Live Update Security enhancement.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Nisan ayı sonunda aldığım ASUS DSL-AC55U modemi 3-4 gün önce kutusundan çıkarıp önce ADSL modunda kurdum. Birkaç gün daha ADSL aboneliğime devam ettim.
    Bugün (15.Mayıs.2020) itibariyle VDSL (Türk telekom 24 Mbps LİMİTSİZ) tarifesine geçtim. Cep tlfunum ile bağlıyken speedtest'de: 22,5 MBps hız elde ettim.
    AMA modemin wi-fi kapsama alanı konusunda beklentimi karşılamadı. DSL-55U'nun bulunduğu konumda 6 yıl önce DSL-14U'yu kullanırken de farklı değildi.
    5 Ghz antenleri de 2.4 Ghz'de çalıştırıp menzili artırma yolu YOK sanırım. Bana menzil lazım.
    Bu durumda 5 Ghz özelliğini kapatmak en iyisi sanırım.
    hocam 4 tane anten var 20 dbi ediyor her biri 5dbi ama halamı yetmiyor? bu modemi menzil ve sinyal gücü açısından önerebilirmisiniz

• Celest kullanıcısına yanıt
    Sinyal iletim gücü ve menzil açısından; 5 yıl önceki modemim Asus DSL-N14U (2 antenli, her biri 2 dbi idi, ben 3dbi antenler ile değiştirmiştim) ile aralarında belirgin fark yok. AC55U'daki her bir antenin 5 dbi olduğuna emin misiniz ?

Bu modemi sinyal iletim gücü ve menzil açısından tavsiye edemem, benim beklentimin çok altında kaldı.
    Menzili arturmak için bir de repeater almak zorunda kaldım.
    Repeater ile aralarında 2 dvuvar (duvarların birinde modemin karşısına gelecek şekilde 3m uzağında kapı var, yani kapı açık olunca kapı genişliği kadar engel de kalkıyor, diğer duvar boyunca da ek olarak mdf portmanto var) ve max 10m olmasına rağmen 2.4GHz'lik iletim gücü bile orta-yüksek arasında (bunu repeater'ın üzerindeki 2.4 GHz wifi ledinin rengi gösteriyor) !

• Merhaba,

Evimde Türknet'in 100 mbit pakedinden hizmet alıyorum. Tam olarak 100 mbiti göremesemde ortalama olarak yaklaşık 70 mbit hız alıyorum genelde.

Sorunuma gelirsek, Öncesinde ttnetin vermiş olduğu Zyxel vmg3312-b10b modemini kullanıyordum. Modemden aslında memnundum fakat sırf kendi bulutum olsun hem de model yenilensin diye
    ASUS DSL-AC55U modem aldım. Kuralı yaklaşık 4-5 gün oluyor ama bu süre zarfında modeme 4-5 kere de kapat/aç yaptım. Nedeni hızım düzgünken bir anda 0,41 lere düşüyor olması. ne telefondan ne pc den hiçbir siteyi açamıyorum.
    Sanki bişey oluyor modem tıkanıyor ve internete girilemiyor. Mesela en son gece 22:00 gibi eve geldim hız yerlerdeydi. Kapat/aç yaptım düzeldi gece 03:00 gibi yattım, sabah uyandığımda hız 0,41'e düşmüştü.

Turknete bu konuyla alakalı yazdım. Bizden yana bir sorun yok dedi. Modemle ilgili bir sıkıntı olabilir mi, daha önce böyle bir durum deneyimleyen varsa yardımcı olurlarsa minnet duyarım. Eğer modem kaynaklı bir durumsa
    iade sürem geçmeden iade edeceğim gibi görünüyor.

Not: Modemde son çıkan fw yüklü.

Asus Dsl-Ac55u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avionics -- 20 Temmuz 2020; 17:32:10 >

• bu ürünü access point olrak kullana bilirmiyiz.seçenek göremedim menüde.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

bu ürünü access point olrak kullana bilirmiyiz.seçenek göremedim menüde.

Evet kullanabilirsiniz.

• Bu cihazda mesh desteği var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  DSL AC55U Sürüm güncellemesi geldi, Google ile çeviri yaptım.

Sürüm 1.1.2.3_960

2022/02/11 38,96 MByte

ASUS DSL-AC55U Donanım Yazılımı sürümü v1.1.2.3_960 (Bu ürün hem Ek A'yı hem Ek B'yi destekler)

Güvenlik:

- [Wi-Fi] FragAttacks WiFi Güvenlik Açıkları

- [Web] XSS saldırılarına karşı gelişmiş koruma.

- [Wi-Fi] KR00K (CVE-2019-15126) güvenlik açığını düzeltin.

- [LPRng] nmap saldırısının neden olduğu lpd'nin çökmesi sorununu düzeltin.

- [Web] Ağ analizi komutundaki güvenlik açığını düzeltin.

DSL:

- VDSL WAN (PTM) QIS manuel ayar listesi güncellendi, Lübnan ISP Ogero, Avustralya ISP Superloop ve Hırvatistan ISP Hrvatski Telekom (TCom) eklendi.

- [dsl] dmt için MCT tlb parametresini ayarlayın.

- [DLA] Değişen modülasyonu G.DMT'ye bırakın.

- [DSL] DSL Ayarı > VDSL bölümünde VDSL için 'G.INP Kararlılık Ayarı' seçeneğini ekleyin.

Hata düzeltmeleri ve geliştirmeler:

- [Wi-Fi] Bazen düzeltme 2.4G Kablosuz, iPhone Airplay'i Apple TV'de kullanamaz.

- [Wi-Fi] Bazı müşterilerin uzun bir süre kullandıktan sonra WiFi 5G'ye tekrar bağlanamaması sorunu düzeltildi.

- [Wi-Fi] Uzun süre PON ve Wi-Fi üzerinde stres çalıştırıldığında DUT'un çökmesi sorununu düzeltin.

- [OPENVPN] Fix openvpn istemcisi, yapılandırma dosyasında "port" olmadığında çalışmıyor.

- [DDNS][Web] Yaklaşık 3 gün boyunca DDNS(https 8443 bağlantı noktası) kullandıktan sonra oturum açılamama sorunu düzeltildi.

- [teşhis] DSL / WiFi Teşhisi kaybını ve yanlış zaman sorununu düzeltin.

- Destek seçeneği, lcp-eko-uyarlanabilir.

- [WLAN][5G] Düzeltme DUT, zorunlu güncelleme mekanizmasını tetiklemeden yeniden başlar.

- [QIS] Birleşik Krallık/İskoçya/İrlanda ISP için önceden doldurulmuş ppp oturum açma/şifresini ayarlayın: BT braodband ve BT Business ve BT infinity.

- [Web Kullanıcı Arayüzü] "Sınıf tanımlayıcısı (seçenek 61)" alanını doğru adlandırın.

- [Web] Rusya'da 'Novosibirsk' doğru saat dilimi.

- [Web Kullanıcı Arayüzü] Hedef URL'yi doğrulamak için bir doğrulama ekleyin.

- [Web] js hatalarını düzeltin.

- Sorunu düzeltinIPv6 PPPoE için.

- [OPENVPN] CVE için openvpn güncellemesi.

- [DSL] DSL WAN'ın bağlantı kesilmesinden kurtulma süresi artırıldı.

- [Web] Stabilite Ayarını (VDSL) 15 dB'ye, manuel ayar alanını Türkiye'ye ayarlayın.

Link : https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/Modem-Routers/All-series/DSL-AC55U/HelpDesk_Download//

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.