< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Asus Dsl-Ac55u (6. sayfa)
-
-
hocam 4 tane anten var 20 dbi ediyor her biri 5dbi ama halamı yetmiyor? bu modemi menzil ve sinyal gücü açısından önerebilirmisinizquote:
Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11
Nisan ayı sonunda aldığım ASUS DSL-AC55U modemi 3-4 gün önce kutusundan çıkarıp önce ADSL modunda kurdum. Birkaç gün daha ADSL aboneliğime devam ettim.
Bugün (15.Mayıs.2020) itibariyle VDSL (Türk telekom 24 Mbps LİMİTSİZ) tarifesine geçtim. Cep tlfunum ile bağlıyken speedtest'de: 22,5 MBps hız elde ettim.
AMA modemin wi-fi kapsama alanı konusunda beklentimi karşılamadı. DSL-55U'nun bulunduğu konumda 6 yıl önce DSL-14U'yu kullanırken de farklı değildi.
5 Ghz antenleri de 2.4 Ghz'de çalıştırıp menzili artırma yolu YOK sanırım. Bana menzil lazım.
Bu durumda 5 Ghz özelliğini kapatmak en iyisi sanırım.
-
Sinyal iletim gücü ve menzil açısından; 5 yıl önceki modemim Asus DSL-N14U (2 antenli, her biri 2 dbi idi, ben 3dbi antenler ile değiştirmiştim) ile aralarında belirgin fark yok. AC55U'daki her bir antenin 5 dbi olduğuna emin misiniz ?
Bu modemi sinyal iletim gücü ve menzil açısından tavsiye edemem, benim beklentimin çok altında kaldı.
Menzili arturmak için bir de repeater almak zorunda kaldım.
Repeater ile aralarında 2 dvuvar (duvarların birinde modemin karşısına gelecek şekilde 3m uzağında kapı var, yani kapı açık olunca kapı genişliği kadar engel de kalkıyor, diğer duvar boyunca da ek olarak mdf portmanto var) ve max 10m olmasına rağmen 2.4GHz'lik iletim gücü bile orta-yüksek arasında (bunu repeater'ın üzerindeki 2.4 GHz wifi ledinin rengi gösteriyor) !
-
-
bu ürünü access point olrak kullana bilirmiyiz.seçenek göremedim menüde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: L.o.T.u.Sbu ürünü access point olrak kullana bilirmiyiz.seçenek göremedim menüde.
Evet kullanabilirsiniz.
-
Bu cihazda mesh desteği var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DSL AC55U Sürüm güncellemesi geldi, Google ile çeviri yaptım.
Sürüm 1.1.2.3_960
2022/02/11 38,96 MByte
ASUS DSL-AC55U Donanım Yazılımı sürümü v1.1.2.3_960 (Bu ürün hem Ek A'yı hem Ek B'yi destekler)
Güvenlik:
- [Wi-Fi] FragAttacks WiFi Güvenlik Açıkları
- [Web] XSS saldırılarına karşı gelişmiş koruma.
- [Wi-Fi] KR00K (CVE-2019-15126) güvenlik açığını düzeltin.
- [LPRng] nmap saldırısının neden olduğu lpd'nin çökmesi sorununu düzeltin.
- [Web] Ağ analizi komutundaki güvenlik açığını düzeltin.
DSL:
- VDSL WAN (PTM) QIS manuel ayar listesi güncellendi, Lübnan ISP Ogero, Avustralya ISP Superloop ve Hırvatistan ISP Hrvatski Telekom (TCom) eklendi.
- [dsl] dmt için MCT tlb parametresini ayarlayın.
- [DLA] Değişen modülasyonu G.DMT'ye bırakın.
- [DSL] DSL Ayarı > VDSL bölümünde VDSL için 'G.INP Kararlılık Ayarı' seçeneğini ekleyin.
Hata düzeltmeleri ve geliştirmeler:
- [Wi-Fi] Bazen düzeltme 2.4G Kablosuz, iPhone Airplay'i Apple TV'de kullanamaz.
- [Wi-Fi] Bazı müşterilerin uzun bir süre kullandıktan sonra WiFi 5G'ye tekrar bağlanamaması sorunu düzeltildi.
- [Wi-Fi] Uzun süre PON ve Wi-Fi üzerinde stres çalıştırıldığında DUT'un çökmesi sorununu düzeltin.
- [OPENVPN] Fix openvpn istemcisi, yapılandırma dosyasında "port" olmadığında çalışmıyor.
- [DDNS][Web] Yaklaşık 3 gün boyunca DDNS(https 8443 bağlantı noktası) kullandıktan sonra oturum açılamama sorunu düzeltildi.
- [teşhis] DSL / WiFi Teşhisi kaybını ve yanlış zaman sorununu düzeltin.
- Destek seçeneği, lcp-eko-uyarlanabilir.
- [WLAN][5G] Düzeltme DUT, zorunlu güncelleme mekanizmasını tetiklemeden yeniden başlar.
- [QIS] Birleşik Krallık/İskoçya/İrlanda ISP için önceden doldurulmuş ppp oturum açma/şifresini ayarlayın: BT braodband ve BT Business ve BT infinity.
- [Web Kullanıcı Arayüzü] "Sınıf tanımlayıcısı (seçenek 61)" alanını doğru adlandırın.
- [Web] Rusya'da 'Novosibirsk' doğru saat dilimi.
- [Web Kullanıcı Arayüzü] Hedef URL'yi doğrulamak için bir doğrulama ekleyin.
- [Web] js hatalarını düzeltin.
- Sorunu düzeltinIPv6 PPPoE için.
- [OPENVPN] CVE için openvpn güncellemesi.
- [DSL] DSL WAN'ın bağlantı kesilmesinden kurtulma süresi artırıldı.
- [Web] Stabilite Ayarını (VDSL) 15 dB'ye, manuel ayar alanını Türkiye'ye ayarlayın.
Link : https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/Modem-Routers/All-series/DSL-AC55U/HelpDesk_Download//
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X