Şimdi Ara

Asus EAX1900XTX yanıyor!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: signomis

quote:

Orjinalden alıntı: lpark

bişey sorucam ..yukarıdaki resimde Fan Speed 8 tane ..onların her biri bir fanı mı gösteriyor..

bır ornekle acıklıyım....
    mesela ekran kartı 50 derece oldugunda fan devrı 60 olsun
    60 derece oldugunda 70 devır olsun gıbı ayarlayabılırsın....
    Sırayla hangı sıcaklık degerlerınde kac devırde donecegını o alanlara gırerek ayarlayabılırsın. . .

anladım ..yani 8 ayrı sıcaklıkta 8 ayrı devir ayarı mı yapılabiliyor.peki sıcaklık ile devir arası kaç olmalı ..yani en ideali . yada ne biliyim dengesiz olursa sorun çıkarırmı...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

quote:

bişey sorucam ..yukarıdaki resimde Fan Speed 8 tane ..onların her biri bir fanı mı gösteriyor..

bır ornekle acıklıyım....
    mesela ekran kartı 50 derece oldugunda fan devrı 60 olsun
    60 derece oldugunda 70 devır olsun gıbı ayarlayabılırsın....
    Sırayla hangı sıcaklık degerlerınde kac devırde donecegını o alanlara gırerek ayarlayabılırsın. . .

anladım ..yani 8 ayrı sıcaklıkta 8 ayrı devir ayarı mı yapılabiliyor.peki sıcaklık ile devir arası kaç olmalı ..yani en ideali . yada ne biliyim dengesiz olursa sorun çıkarırmı...

ben kendı degerlerımı yazım sen ıstedıgın gıbı degıstırebılırsın..
    50 derece devır 40
    60 '' '' 50
    70 '' '' 60
    80 '' '' 65
    90 '' '' 75
    100 '' '' 85

• teşekkürler bilgilendirdiğin için..
  • aman%100 yapmayın arkdaşlar o gürültüye dayanılmaz vallaha .......
  • quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

aman%100 yapmayın arkdaşlar o gürültüye dayanılmaz vallaha .......

ewet gürültüye dayanılmıyor

ati nin son surumunu 7,4 yukledıkten sonra su anda ne restart sorunu ıle karsılastım nede artfacklen. ama bu arada fan ayarlarıyla oynamıstım. fan ayarlarınıeski halıne dondurup uzun bır sure yuklenıp denıyecegım ama kartın kesın 97 vede ustune cıkacagından suphem yok
  • Dün benim X1900XT de boşta 70 derecelerde gezinmeye başlayınca şüphelenip kartı kasadan çıkardım.Gördüm ki kartın soğutucu girişi tozdan tamamen tıkanmıştı.Elektrik süpürgesinin ucuna en ince aleti takıp iyice temizledim pıspırıl oldu.Geri takıp ısılara baktığımda 20 dereceden fazla düşüş oldu.Şimdi boşta 47-48 derece.Fan da oyunlarda zırıldamıyo artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Dün benim X1900XT de boşta 70 derecelerde gezinmeye başlayınca şüphelenip kartı kasadan çıkardım.Gördüm ki kartın soğutucu girişi tozdan tamamen tıkanmıştı.Elektrik süpürgesinin ucuna en ince aleti takıp iyice temizledim pıspırıl oldu.Geri takıp ısılara baktığımda 20 dereceden fazla düşüş oldu.Şimdi boşta 47-48 derece.Fan da oyunlarda zırıldamıyo artık.

Kesinlikle toz bilgisayarın tüm parçalarına zararlı bir faktör hele de ekran kartına...
  • toz temizliğini daha yeni yaptım tozlan alakasının olucağını sanmıyorum. TT armor kasaların on tarafındakı sıyah ızgaraların ıc tarafında sıyah bı sunger var kullananlar bılır genelde ondekı ıcerıye hava ceken fanın onundekı sungerlı bolumu asırı toz olusur. eger o sungerler olmasaydı kasanın halı vahım olabılırdı cunku oradan cıkan toz ole bole bır toz degıl. o sungerler sayesınde kasanın ıcıne gıren toz mıktarı bellı bır olcude dusuyor. eger devamlı temızlenmezse bu sefer toz bırıkımınden fan kasanın ıcıne aldıgı hava akımını etkılıyor dusus yaratıyor buda kasaıcının ısınmasına sebep oluyor.
    benım bahsettiğim 97 derece olayında havasurkulasyonu ıyıyken olan bırsey dı vede dedıgım gıbı 7,4 drıverını yukledıkten sonra restart la karsılasmadım ama yukledıkten sonra fan ayarlarını artırmıstım. sımdı default ayarlarına dondurup denıyecegım bakalım olay neden kaynaklanıyor. kart bılındıgı gıbı cok ısınan bır kart. vede ona gore bır onlem alınmıs olması lazım default ayarda 100 dereceye gelınce kartın fanı %100 e ayarlı 94 derecede %68 e bu ayarlamaları yaparkende ona gore dusunmuslerdır. onemlı olan kartın asırı ısınmadan zarar gormemesı. sorunlarım default ta devam ederse zaten garanti kapsamında oldugu için kartı servise gonderıcem. ama her yolu denedıkten sonra yoksa bosa rezıl olmak var bellı bır sure ekran kartsız kalmak var.

• ekran kartının bencede aşırı ısınmasının sebebi sogutucu blogun gpu ya tam oturmuyor olmasından kaynaklanabilir..... sogutucu daha önce sökülüp takıldımı??*
  • Merhaba,

Kullandığınız kart için 97 derece çok çok fazla... Bu kadar sıcak çalışan bir kart değil bu, 30-40 liraya kıyıp bir Accelero X2 alın ve BIOS dan fan hızlarını arttırın. Sıcaklık hatırı sayılır oranda düşecektir.

Teşekkürler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Kullandığınız kart için 97 derece çok çok fazla... Bu kadar sıcak çalışan bir kart değil bu, 30-40 liraya kıyıp bir Accelero X2 alın ve BIOS dan fan hızlarını arttırın. Sıcaklık hatırı sayılır oranda düşecektir.

Teşekkürler,

Hicks

teşekkür ederim tavsiyen için ama orjinal soğutucuyu söküp yerine başka bir soğutucu düşünmüyorum yapacağım işlem kartın garanti dışına çıkmasına neden olur.

@EXPANDER

kartı gecen sene mart ayında aldım kasamın ıcıne yerlestırdıkten sonra bır daha yerınden cıkarmadım. blokla felan oynama sansım yok sök tak olayıda yapmadım.

• bu kadar yüksek derecede ısınması imkansız . aynı model kartı bende kullanıyordum sapphire x1900xtx fan ayarı auto da idle 48 c load 61 c ye kadar çıkıyordu 61c üzerine çıktıgını hiç görmedim. fan ayarlarını %40 yapınca bikaç derece düşüyordu. fan tasarımı başarılı sayılır havayı içeriye iyi çekiyor. senin kartın ısınması düşündürücü.....
  • bazı arkadaslar kart ısısına oyun oynarken degılde oyundan cıktıktan sonra bakıyorlar galıba.
    ben mesela nfs:carbon full detaylarda oynuyorum aynı sekılde kart ayarlarınıda full e cekıyorum oyuna gırıyorum bı 20 dk oynuyorum oyuna gırmeden once ccc acıyorum ısıyı gosteren bolumu oyun esnasında alt+tab tuslarıyla oyunu asagıya atıp dereceye bakıyorum kı karta bınen yuku azaltmadan ısıyı gorebıleyım dıye vede yukardakı resmıde o sekılde kaydettım. mesela 7,3 yukluyken kartı full vede oyunlarıda full de oynarken restart atıyordu ama kartı default oyunlar full ayarlarda olunca restart atmıyordu. bolede bır garıp durumlada karsılastım. eger ben bunu full ayarlara cekemedıkten sonra en yuksek ekran kartını almamın ne espırısı kaldı (Mart 2006 için konusuyorum)???
  • nfs yi bırakta ekran kartını daha çok kastıran oyunlardan biri olan oblivion oynarken oyundan çıkmadan catalys ten bakıyorum ısı max 61 c de kalıyor.... senin sogutucunda bi bit yenigi var onu bulman gerekli.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 26 Nisan 2007; 10:39:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

nfs yi bırakta ekran kartını daha çok kastıran oyunlardan biri olan oblivion oynarken oyundan çıkmadan catalys ten bakıyorum ısı max 61 c de kalıyor.... senin sogutucunda bi bit yenigi var onu bulman gerekli.....

ewet birseyde bir yanlıslık var ama ne?? oblivion oynunu daha once hıc duymamıstım. elimde bu denlı ekran kartına yuklenebılecek oyun bı nfs:carbon var vede 3dmark 2006 testı var. nfs:carbon da 97 goruyorsa dedıgın gıbı bahsettıgın oyun daha fazla kasıyorsa ekran kartını o zaman cıkacagı sıcaklıgı dusunmek ıstemem
  • 97 gerçekten normal bir değer deil

ben de oblivion oynuyorum oynarken sıcaklığa baktığımda 4 saat oynadıktan sonra maksimum 73 dereceyi gördü.....Test drive unlimited da ise 3-4saat sonra 71 dereceyi gördü

kartının soğutucu bloğu yerinden oynamış olabilir bence bi kontrol et...
  • bendede Sapphire X1900 GT var. bilgisayarı açtığımda 70derece ile başlıyor. sonra oyun filan oynamazsam masa üstü işlemleri yaparsa 73 de filan sabit. bi oyun oynayayım diyorum fırlıyor yukarı. geçen gün test driver unlimeti oynayayım ddim 103 derecede kart kendini kapatıyor :D ama test driver da bi sorun varmış galiba. da benim ekran kartıda 73 derecelerde geziyor buda yüksek bi sıcaklık :S bugün gidip daha yüksek wattlu yeni bi power suply ve başka ekran kartı deneyeceğim. benim ekran kartını başka makinalarda deneyeceğim. bakalım nolacak.

birde bişey soracağım ATI tool 0.26 kullanarak bakıyorumda ısıya. hangisi ekran kartının gerçek ısısı. hangisine göre yorum yapalım yani.resimde gözüken benim kart, 3D Wiew görüntü açtım biraz ısındı. 101 derece oldu :D 101 derece olan nedir, altındaki 68 derece olan ısı nedir ¿?
    birde benim 7.4 Catalyst Control Centerda ısı göstermiyor. niye aceba.

Asus EAX1900XTX yanıyor!!!

• şuanda bilgisayarcıdayım. makinanın ve ekran kartının bütün tozunu temizledim şimdi sıcaklık 49 dereceye düştü. :S bi kilo toz çıktı diyebilirim :D
    sık sık makinanın tozunu almak gerekiyormuş. bu zıkımda hemen tozanıyor be.
  • vpu recover hatası sürücü ile düzelebilir. Farklı CCC ile deneyin.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: foxwoods

kasa tt armor 2 adet 12 cm 2 adet 8 cm fan var zaten daha ne koyucamkı kasa ıcı sıcaklık 26 derece!!!

senin sorununun aynısı bende de war..üstelik sendeki kasa bende de war..yani t.t armor VA8000S içinde de kendi fanları hariç ekstradan 2x120 lik fan war..ama nafile ..benim vga 1800XL ..ısı 80'C lere wuruyor..oyunlardan atıyor..sürekli vpu recover hatası weriyor..yani beni uyuz ediyor..tool kullandım ama olmadı.eğer dostum bir çözüm bulursan banada söyle ..aksi halde elime kerpeteni alıp kartın devrelerini sökmeyi düşünüyorum da..

• herseyı bastan asagıya kontrol etcem toz ıcın yıne acar bakarım
    normalde kompresorle temızlıyorum elektırık supurgesı kompresor kadar verımlı olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.