Şimdi Ara

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
12
Favori
341.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: furkachin

hocam bende hiç aklımda yokken yapılan inceleme sonucu bir anda bu aleti düşünmeye başladım. dizaynı ve fiyatı bana cok cazip geldi. tüm topici okudum sayılır yalnız bir ki sorum :

1-alacak bir yer bulamıyorum nerede satılır bu alet.
    2-bu alet autocad, matlab,solidworks, catia gibi çizim programlarını falan çalışıtırır değil mi. ben bunları kullanmam gerekiyor yada kısa zaman içinde gerekecek. o yüzden bu konu benim için önemli.
    3-bir arkadaş yüksek fpsli filmlerde sıkıntı olurmu demiş. bu konu benim de aklımı karıştırdı. çünkü daha önce bu konuda laptopumla baya papaz olmuştuk.
    4-birde herkes kasa kalitesini resimlere bakarak övmüş ama ben asusların bu konuda çok sorun çıkarttıgını gördüm boyaların silinmesi ve özellikle kasada çatlaklar çok oluyor ve ben bu nedenle asusa güvenemiyorum. sizce asus bu mevzuyu aşmış gibi duruyor mu?

şimdiden teşekkür ederim...

soruları ben cevaplıyım

1.stoklara girmesini bekliyoruz mavi bilgisayarda olabilir bir arayıp sorun isterseniz yinede
    2.cok performanslı olmasada calışacaktır enazından sorun çıkaracagını sanmıyorum
    3.fps derken(fps ise bu konuda sorun cıkacagını sanmıyorum) cozunurlugu kastetdiniz sanırım 720p filmleri sorunsuz çalıştırıyordu 1080p yi hatılamıyorum ama pegasus arkadaşımız bu konuda birkaç şey yazmıştı
    4.bunu zaman gosterir

• Arkadaşlar diğer arkadaşın verdiği datron marka netbooku inceledim,özellik olarak 1000h ile aynı (yeni çıkacak olan 1000hlarda da 160gb hard disk olacağını bekliyoruz ki mavibilgisayarda 160 gb denmiş zaten) bence 1000h daha karizma duruyor.O laptobun pili kötü durmuş.

Ayrıca 3çizgi arkadaşımız eee 901 en kalitelisi demiş.Sanırım boyut olarak küçük olduğu için söyledi ben karşılaştırdım pek bi fark yok sanırım,yanılıyomuyum?

Yorumlarınızı okudum.SSD ve HDD arasındaki kararsızlıkları gördüm.Bende detaylı bir karşılaştırma videosu buldum.Sizinle paylaşıyorum.Videoda 40gb SSDli 1000 modeli ile 80gb HDDli 1000h modeli xp kullanılarak karşılaştırılmış.Ürünlerin işimlecisinden kamerasına kadar herşeyi aynı.Bence tam aradığınız karşılaştırma.Karşılaştırma için şu bağlantıyı kullandım sizde bakabilirsiniz.
    EEE PC 1000H vs 1000 SSD or HDD vs SSD

Bu multi-touch olayını biraz açıklayabilirmisiniz.Ben videolardan izledim de mac os kurulumu gibi sonradan yapılmış bişe sanmıştım.

Bu modelin beyazını kullanan varsa lütfen söylesin..; )

Düzeltme: verdiğim video üstteki arkadaşınkiyle aynıymış şimdi farkettim :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okdemir -- 27 Eylül 2008; 22:51:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Fth17

Bu multi-touch olayını biraz açıklayabilirmisiniz.Ben videolardan izledim de mac os kurulumu gibi sonradan yapılmış bişe sanmıştım.

http://www.youtube.com/watch?v=sPUvSNA6QoY

Bu videoda görebilirsiniz. 1:47 'deki özellik gerçekten çok hoş.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fth17

Arkadaşlar diğer arkadaşın verdiği datron marka netbooku inceledim,özellik olarak 1000h ile aynı (yeni çıkacak olan 1000hlarda da 160gb hard disk olacağını bekliyoruz ki mavibilgisayarda 160 gb denmiş zaten) bence 1000h daha karizma duruyor.O laptobun pili kötü durmuş.

Ayrıca 3çizgi arkadaşımız eee 901 en kalitelisi demiş.Sanırım boyut olarak küçük olduğu için söyledi ben karşılaştırdım pek bi fark yok sanırım,yanılıyomuyum?

Yorumlarınızı okudum.SSD ve HDD arasındaki kararsızlıkları gördüm.Bende detaylı bir karşılaştırma videosu buldum.Sizinle paylaşıyorum.Videoda 40gb SSDli 1000 modeli ile 80gb HDDli 1000h modeli xp kullanılarak karşılaştırılmış.Ürünlerin işimlecisinden kamerasına kadar herşeyi aynı.Bence tam aradığınız karşılaştırma.Karşılaştırma için şu bağlantıyı kullandım sizde bakabilirsiniz.
    EEE PC 1000H vs 1000 SSD or HDD vs SSD

Bu modelin beyazını kullanan varsa lütfen söylesin..; )

Düzeltme: verdiğim video üstteki arkadaşınkiyle aynıymış şimdi farkettim :/

Evet hocam 901 boyut bakımından daha ufak olduğu ve biraz daha hafif olmasına rağmen pil ömrü azıcık daha fazla olduğu için lider.

• quote:

Orjinalden alıntı: magicool
    benim anlamadıgım asus nasıl olmuşta 6 cell pili cok az cıkıntıyla yerleştirmiş?
    acaba asus mu mucize gerçekleştirmiş yoksa diger firmalar mı bu işi becerememiş anlıyamadım

Hocam aynı özellikler ve ekran büyüklüğüne, daha büyük kasa ve 200 gram ekstra ağırlık eklenirse o pil heryere yerleştirilir :)
    mucize falan yok yani...
    Asus 10" 1450gram
    datron mobee 10" 1250gram

Ölçüler için Şuraya bakınız
    http://www.sizeasy.com/page/size_comparison/17591-Apple-MacBook-vs-Asus-1000H-vs-Wind-vs-Acer-Aspire-One-vs-901

Bu arada şuradaki mesajımda da yazmıştım. kavga etmek gibi bir niyetim yok, Asus 1000h çok başarılı bir makine. Güle güle kullanın

• quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

quote:

Orjinalden alıntı: magicool
    benim anlamadıgım asus nasıl olmuşta 6 cell pili cok az cıkıntıyla yerleştirmiş?
    acaba asus mu mucize gerçekleştirmiş yoksa diger firmalar mı bu işi becerememiş anlıyamadım

Hocam aynı özellikler ve ekran büyüklüğüne, daha büyük kasa ve 200 gram ekstra ağırlık eklenirse o pil heryere yerleştirilir :)
    mucize falan yok yani...
    Asus 10" 1450gram
    datron mobee 10" 1250gram

Ölçüler için Şuraya bakınız
    http://www.sizeasy.com/page/size_comparison/17591-Apple-MacBook-vs-Asus-1000H-vs-Wind-vs-Acer-Aspire-One-vs-901

Bu arada şuradaki mesajımda da yazmıştım. kavga etmek gibi bir niyetim yok, Asus 1000h çok başarılı bir makine. Güle güle kullanın

yanlış hatırlamıyorsam boyut olarak 0.6 cm fark vardı msı wind ile arasında bu kadar fark pilde bu kadar fark yaratabilir mi?

tabi yanlış biliyorsam düzeltirseniz sevinirim

• EEE de kasa ile lcd arasında silindir şeklinde bir yer var. Pilin bir kısmı o bölmede saklandığı için altta fazla pil yok. Mobee de böle bir bölme yok tamamı altta olduğu için eh mağlum yükseltio tabi.
  • @magicool ölçüler şöyle boy ve en olarak
    Msi Wind: 260 mm 180 mm
    Asus 1000h: 265.9 mm 191 mm
    buna 200gr ağırlığı da ekleyince çıkıntı yapmayan bir pil yerleştirilebilir kanımca.

Neyse hocam yaa, dediğim gibi, Asus 1000h çok iyi bir makine, iyi günlerde kullanın. Ben tercihimi datron mobee 10" den yana kullandım sadece.
    Ben tüm netbookları destekliyorum, oyun meraklısı olmayan ve video edit gibi ağır işler yapmayan kişiler için ideal.
    ne gerek var 3 kg lık koca koca makimeleri taşımaya
  • bu site hakkında bilgisi olan var mı?
    eee pc yi çok ucuza gösteriyor güvenilir midir acaba?
    bayramdan sonra almayı düşünüyorum
    umarım stoklar tükenmez :)

http://www.hemdebufiyata.com.tr/ShowProduct.aspx?ID=227452
  • quote:

Orjinalden alıntı: sheltox

bu site hakkında bilgisi olan var mı?

Dostum müşteri hizmetlerini arayıp 1000h durumunu sor en garantisi Var derlerse siparişini anında geçersin.

• quote:

3-bir arkadaş yüksek fpsli filmlerde sıkıntı olurmu demiş. bu konu benim de aklımı karıştırdı. çünkü daha önce bu konuda laptopumla baya papaz olmuştuk.

yüksek fpsli film olmaz..Bluray filmler dahi 24fpsdir yüksek çözünürlük dersenız anlarım divx dvd hd olarak cok cesitli çözünürlükler mevcut..bu saydıklarımdan sadece 1080p filmlerde atom cpu cok zorlanıyor..Cpuyu 2ghze oc edince kendıne gelıyor film oldukca ancak cok hakareketlı bir film ise zaman zaman cok nadirde olsa takılmalar yapacaktır..

zaten böyle ufacık bir ekranda 1080p izlemenın bir mantığıda yok..720p ile 1080 arası fark bu derece ufak 10' bi ekranda fark edilemez,en az 46' yada daha üstü bir ebat lazım gercek manada aralarındakı farkı anlayabilmek için..

Asus eee pcde adam gibi bir grafık hızlandırıcı olmadığı için bütün işi cpu yapıyor bu yüzden yapacagınız en ufak oc'den dahi sistem cok etkılenıyor..

Son olarakda bu pcye kesınlıkle codec pack kurmayın..Sadece xvid,ac3 ve coreavc kursanız piyasadakı tüm hd ve divxlerı izlersınız rahatlıkla..Yapmanız gereken sadece bsplayerden bu saydığım 3 codec'e bsplayer menüsünden seçenekler/tercihler/süzgeç yönetimi sekmesındekı süzme önceliğine atamanız..

• quote:

Taksitli fiyatları gerçekten çok uygun. Tüm kartlara aynı fiyatı vermesi de çok iyi. 10 ya da 12 taksit olarak düşünüyorum ben. (Bkz: Öğrenci olmak ) Aylık 70 YTL EEE PC olsa, yanına RAM ve HDD Alınca aylık 20 lira kadar da onlar eklenir. Tam istediğim bir fiyat olur. Bu site ile ilgili biraz araştırma yapayım ben. Çok teşekkürler link için.

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

Taksitli fiyatları gerçekten çok uygun. Tüm kartlara aynı fiyatı vermesi de çok iyi. 10 ya da 12 taksit olarak düşünüyorum ben. (Bkz: Öğrenci olmak ) Aylık 70 YTL EEE PC olsa, yanına RAM ve HDD Alınca aylık 20 lira kadar da onlar eklenir. Tam istediğim bir fiyat olur. Bu site ile ilgili biraz araştırma yapayım ben. Çok teşekkürler link için.

Müşteri hizmetlerini arayıp stok durumunu da öğrenmeyi unutma Ellernide yoksa sonra boşa uğraşma

• quote:

Orjinalden alıntı: _-_
    Müşteri hizmetlerini arayıp stok durumunu da öğrenmeyi unutma Ellernide yoksa sonra boşa uğraşma

Aramaya gerek kalmadı.www.sikayetvar.com 'da bir arama yaptım siteden yeterince soğudum.

http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=hemdebufiyata&loc=ara&s22.x=0&s22.y=0

Pahalı olsun sorunsuz olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

Aramaya gerek kalmadı.www.sikayetvar.com 'da bir arama yaptım siteden yeterince soğudum.

http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=hemdebufiyata&loc=ara&s22.x=0&s22.y=0

Pahalı olsun sorunsuz olsun.

Fakat tüm şikayetler yanıtlanmış ve çözülmüş bu da güzel Yani denenebilir aslında

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: joeblack_07

Günlerdir 1000H modelini inceleyip duruyorum. Aslında 900 de işimi görebilir ama 1000H fiyat/performans olarak 900 ü katlıyor. Neyse kullanan arkadaşlara bi kaç sorum olucak...
    1-Arkadaşlar 900de celeron olduğundan oldukça ısınabileceğini tahmin ediyorum bu Atom işlemci nasıl ısı konusunda??
    2-Vista yükleyenler gördüm netteki videolarda ama bence böyle bir alet için vista saçmalık. Evdeki 4çekirdekli bilgisayarımda bile verem ediyor beni XP ideal.. Sormak istediğim You Tube da Leopard yüklüsünü gördüm.Üstelik beyaz:) Apple hastası olarak gözüme şık geldi biraz apple çakması gibi duruyor ama olsun...Sizce Os yüklesek performans kaybı yaşarmıyım
    3-ve son sorum... şahsen ben internet, mail, msn, media player, office ve birkaç program için alıcam.. Programda ingilizce eğitim seti... (min konfig: celeron 333 üstü 64 ram vs. vs.) buraya kadar tamam 1.6 ghz ve destekli 2gb ram hayli hayli yeter gibi fakat bunların yanında bendeki eğitim seti dvd sıkıştırılmış iso dosyası yani illa neroyla açmak gerekiyo...Hem xp hem nero hemde program sizce çok mu zorlanır..

1-) Isı olayı çok az. Fanı kapatırsan ve işlemciyi 2ghze çekersen ısınıyor. Ama normal kullanımda el yakacak gibi değil hatta ılık bile sayılmas sıcaklık yok denilecek kadar az.
    2-) Apple mapple geç bunları hocam orjinal XP varken Hava olsun diye apple kullanmak olmaz zorlanırsın çekemezsin. Apple sadece hayran kitlesi tarafından kullanılmalı XP gibisi yok inan bana.
    3-) Hiçbir sorun olmaz isterse iso 25 gb olsun takılmaz Sanal sürücü yaratarak açarsın dosyayı.

XP gerçekten inanılmaz stabil ve kolay kullanımlı bir işletim sistemi... Vistaya ısınamadım bir türlü... 1000H ile orijinal XP gelmesi çok iyi... Vistalı bir netbook kesinlikle almam...

• ya işin çok tekniğini bilmiyorum demekki yüksek çözünürlüklü demek istemişim cahilliğimize vermek lazım tamam artık üstüme gelmeyin. sağolasınız cevaplar için. asus dan bir ara ağzımız yandığı için kasa konusunda terettüdüm vardı. ama bugün gördüm ciddi güzel bir alet öyle kasa sorun çıkartmaz gibi duruyor. maviden almayı planlıyorum ankaraya gidince. cevaplar için teşekkür tekrardan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkachin

ya işin çok tekniğini bilmiyorum demekki yüksek çözünürlüklü demek istemişim cahilliğimize vermek lazım tamam artık üstüme gelmeyin. sağolasınız cevaplar için. asus dan bir ara ağzımız yandığı için kasa konusunda terettüdüm vardı. ama bugün gördüm ciddi güzel bir alet öyle kasa sorun çıkartmaz gibi duruyor. maviden almayı planlıyorum ankaraya gidince. cevaplar için teşekkür tekrardan.

Umarım sen de aramıza katılırsın dostum
  • Bunun yanında vista driverları varmı.Olurda bigün geçmek istersek yada microxp tarzı vista sürümleri var piyasada.Vista kullanmamız zorunlu oldu vs gibi durumlarda vista driverı olsa bi köşede dursa fena olmaz.Datron mobee de var bu olay mesela vista starterla gelip xp driverları olması güzel değilmi ilerisi için ;)
    Bide yıllardır korsan xp kullanan biri olarak 1000h modelinde orjinal xpye para verecek olmak nedense mutlu ediyor beni :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okdemir -- 29 Eylül 2008; 9:41:16 >
  • arkadaslar bu bılgısayar vatan bılgısayar yada teknosa gıbı merkezlere ne zaman ulasır ben canlı gorup ınceleyıp oyle almak ıstıyorum bırde bu makınenın sıtede yazan 160 gb hd olayını bırı acıklarsa sevınırım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.