Şimdi Ara

ASUS F50 S EKRAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makinemde aşırı ısınmaya bağlı ekranda görüntü kayboldu ve ardından makineyi tekrar başlattığımda ekrana görüntü hiç gelmedi. İlkin götürdüğüm tamirci "ekran kartı çipinde sorun var" diyerek kendince reballing işlemi gerçekleştirdi ve sonuç alamadım. Ardından götürdüğüm diğer bir tamirci uzun süren arıza tespit çalışması sonunda "invertörün aşırı ısınmasına bağlı kendi kendini kapama" teşhisini koydu invertörü değiştirdik ve hala invertör kısmında ısınma sorunu yaşadım. Gerçekleşen tek değişiklik ekranın açık kalma süresi bi 5-10 dk. uzadı (!)

Bu konuda bilgisi olan ve beni fazla masrafa sokmayacak tamir tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdiesel06 -- 26 Ağustos 2014; 13:16:02 >

• Ankara'da garantili tamir konusunda yardım edecek arkadaş varsa pm ile bana ulaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigdiesel06 -- 21 Ağustos 2014; 22:43:48 >
  • Güncel
  • Yardımcı olabilecek olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdiesel06

Yardımcı olabilecek olan?
    sanırım ısınmadansa fanları kontrol ettir sanırım aşırı ısınmadan dolayı ekran kartın yanmış şöyle bir durum var fanda çok fazla toz birikirse
    fan çalışmaz döner ama soğutmaz fanı sildir ekran kartını tamir ettir veya değiştir. Bu arada termal macunuda bitmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selim2002

sanırım ısınmadansa fanları kontrol ettir sanırım aşırı ısınmadan dolayı ekran kartın yanmış şöyle bir durum var fanda çok fazla toz birikirse
    fan çalışmaz döner ama soğutmaz fanı sildir ekran kartını tamir ettir veya değiştir. Bu arada termal macunuda bitmiş olabilir.

Teşekkürler
  • bigdiesel06 kullanıcısına yanıt
    ben bunu tam olarak kestiremedim ekranın açık kalması mı bilgisayarın açık kalması mı
    ikisi çok farklı bir arıza
  • quote:

quote:

Teşekkürler

oldumu
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

oldumu

fanlar temiz o konuda bir sıkıntı yok bilgisayarcı arkadaş ekran kartının yanması halinde görüntünün hiç gelmeyeceğini savunuyor. zaten makineye görüntü geliyor fakat 5 yada 10 dk. süre zarfı içinde bilgisayar çalışırken ekranda görüntü kayboluyor. ekran kartı tamiri bütçemi fazla sarsan bir işlem beklemedeyim. vakit ayırıp önerini paylaştığın için teşekkür ederim...

• serkan210878 kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayar çalışmakta fakat ekran belli bir süre sonra görüntüyü kesmekte. invertör kısmı aşırı ısınmakta ona önlem olarak mı ekranı kapatıyor yoksa başka bir sorun mu var bilemiyorum
  • Eğer gerçekten invertör arızası ise harici monitör ile kullandiginda kapanmamasi lazım. Test edebilirsen daha emin oluruz
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    harici monitörle olan denemede başarısız. makine açıldıktan kısa bir süre sonra ekrandan görüntü kayboluyor ve ondan sonrada makine kendi kendini kapatıyor.
  • O zaman yaşadığın sorunun invertör ile alakası yok.
    Ekran kartı çip arızası maalesef. İşin ehli bir tamircinin çipi degişmesi gerek. Sırf anakart tamir eden yerler var. Onlarla görüşürseniz yardımcı olurlar
  • Muhtemelen Ekran florasanları bozulmaya başlamış

görüntü tamamenmi gidiyor ekranda silik görüntü varmı
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Ankarada tavsiye edebileceğiniz bir yer mevcut mu? Ayrıca tahmininize göre ne kadarlık bir masraf çıkar?Yoksa serviste bu değişimi yaptırmayı planlıyorum.
  • teknikbursa kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntü tamamen kayboluyor.
  • quote:

Hocam görüntü tamamen kayboluyor.
    Arkadaşım 2-3 tamirci gezmiş sonuç alamamışsın, bence bu laptopu satıp yeni bir tane al çünkü tamir ettirebilsen bile uzun vadede sorun çıkıyor
  • a1kalite34 kullanıcısına yanıt
    Satmaya kalksam ne kadar eder tahmininizce? Yaptırma amacım birkaç sene daha basit kullanıma yönelik işimi görsün isteğim ardından yeni bir cihaz düşünüyorum
  • quote:

Satmaya kalksam ne kadar eder tahmininizce? Yaptırma amacım birkaç sene daha basit kullanıma yönelik işimi görsün isteğim ardından yeni bir cihaz düşünüyorum
    sahibinden com gibi sitelere bak, tahminim 200 - 250 tl civarına satabilirsin
  • a1kalite34 kullanıcısına yanıt
    Pekala teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.