Şimdi Ara

ASUS GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar vatandan pc toplayacağım ekran kartı konusunda bilginizi, tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum ve tabiki tavsiye.

alacağım diğer donanımlardan birkaçı da şöyle;

işlemci : Intel i7 3930K
    anakart : ASUS P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011
    ram :gskill 16 Gb ripjawsZ cl9 1600mhz
    psu :800W coolermaster slient

gelelim asıl meseleye, başlığada yazdığım gibi almak istediğim kart "ASUS GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit" nasıl bir karttır benim bir bilgim yok bilen yada kullanan arkadaşlardan yorumlarını paylaşmalarını rica ediyorum. Oyun olsun 3 boyutlu çizim olsun her anlamıyla açıklarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Hocam öncelikle şunuda unutmadan söyleyeyim atlamışım dediğim ekran kartını vatanın %25 indiriminden yaklaşık 560-570 tl arası bi fiyata almayı düşünmüştüm. "O karta o parayı verene kadar" dediğinizin sebebini açabilir miyiz acaba yani "kart kötü o kadar etmez" anlamında mı? yoksa "o paraya daha iyi bişey alabilirsin" anlamında mı ? Ve gtx560 ti direct cu topII ile gtx 660ti arasında büyük fark var mıdır? yada farklar nelerdir? biri fermi biri kepler tabi onunda farkı var elbet ama onun dışında? mesela gtx560 256bit, gtx660 ise 192 bit ve ikiside 2gb, bu durumda üstünlük gtx560ti de midir yoksa başka unsurlarda etkilediğinde sonuç değişir mi ?
  • Bende araştırma içerisindeyim dostum ama şuradan 3 aşağı 5 yukarı karşılaştırma yapabilirsin. 660 paran yetiyorsa daha mantıklı gibi..

http://www.anandtech.com/bench/Product/660?vs=547
    http://www.hwcompare.com/13325/geforce-gtx-560-ti-vs-geforce-gtx-660/
    http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page2.html

• quote:

Orijinalden alıntı: chakal-x

arkadaşlar vatandan pc toplayacağım ekran kartı konusunda bilginizi, tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum ve tabiki tavsiye.

alacağım diğer donanımlardan birkaçı da şöyle;

işlemci : Intel i7 3930K
    anakart : ASUS P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011
    ram :gskill 16 Gb ripjawsZ cl9 1600mhz
    psu :800W coolermaster slient

gelelim asıl meseleye, başlığada yazdığım gibi almak istediğim kart "ASUS GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit" nasıl bir karttır benim bir bilgim yok bilen yada kullanan arkadaşlardan yorumlarını paylaşmalarını rica ediyorum. Oyun olsun 3 boyutlu çizim olsun her anlamıyla açıklarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Neden x79 bir sistem kuruyorsunuz?

• suan için 1155 3570k veya 3770k alman bence daha mantıklı olur ekran kartını daha yüksek alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 23 Eylül 2012; 20:50:38 >
  • evet o işlemciye o ekran kartı gitmemiş işlemci olarak 2600 k alın z 77 serisi bir anakart geri kalan paraylada bir tane gtx 670 alın

render işiylemi uğraşıcaksınız acaba x79 lu sistem kurmuşsunuz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar x79 sistem kuruyorum çünkü 3d max yani render işleriyle uğraşıyorum ve bu yüzden yüksek çekirdekli işlemci lazım ve bu beni min 3930k işlemcisine itiyor çünkü 6 çekirdekten bi işlemci bildiğiniz üzere arkadaşlar. Ekran kartı şu an için 600-700 tl lik bişi yeter gibi işlemci iyi olsun yeter şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi sizin de önerileriniz varsa açığım makinayı alma amacım render yapmak ve lumion gibi ( min 8gb ram isteyen- bu benim görüşümdür) programları kullanmak.

• quote:

Hocam öncelikle şunuda unutmadan söyleyeyim atlamışım dediğim ekran kartını vatanın %25 indiriminden yaklaşık 560-570 tl arası bi fiyata almayı düşünmüştüm. "O karta o parayı verene kadar" dediğinizin sebebini açabilir miyiz acaba yani "kart kötü o kadar etmez" anlamında mı? yoksa "o paraya daha iyi bişey alabilirsin" anlamında mı ? Ve gtx560 ti direct cu topII ile gtx 660ti arasında büyük fark var mıdır? yada farklar nelerdir? biri fermi biri kepler tabi onunda farkı var elbet ama onun dışında? mesela gtx560 256bit, gtx660 ise 192 bit ve ikiside 2gb, bu durumda üstünlük gtx560ti de midir yoksa başka unsurlarda etkilediğinde sonuç değişir mi ?

http://www.anandtech.com/bench/Product/547?vs=660

• quote:

Arkadaşlar x79 sistem kuruyorum çünkü 3d max yani render işleriyle uğraşıyorum ve bu yüzden yüksek çekirdekli işlemci lazım ve bu beni min 3930k işlemcisine itiyor çünkü 6 çekirdekten bi işlemci bildiğiniz üzere arkadaşlar. Ekran kartı şu an için 600-700 tl lik bişi yeter gibi işlemci iyi olsun yeter şimdilik.

bütçe varsa ekran kartını quadro 7000-6000 alınabilir veya 2 tane quadro 4000 veya 5000 kurun ama render ise. ve yine limit varsa 2*xeon işlemci kullanın 3930K'dan daha performanslıdır. ama eğer 600-700tl ise 660ti veya 590 olabilir veya 670 ama önerim en başta söylediklerimden biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

Arkadaşlar x79 sistem kuruyorum çünkü 3d max yani render işleriyle uğraşıyorum ve bu yüzden yüksek çekirdekli işlemci lazım ve bu beni min 3930k işlemcisine itiyor çünkü 6 çekirdekten bi işlemci bildiğiniz üzere arkadaşlar. Ekran kartı şu an için 600-700 tl lik bişi yeter gibi işlemci iyi olsun yeter şimdilik.

bütçe varsa ekran kartını quadro 7000-6000 alınabilir veya 2 tane quadro 4000 veya 5000 kurun ama render ise. ve yine limit varsa 2*xeon işlemci kullanın 3930K'dan daha performanslıdır. ama eğer 600-700tl ise 660ti veya 590 olabilir veya 670 ama önerim en başta söylediklerimden biri.

Hocam dedikleriniz çok güzel sistem parçaları ama bütçem max 4000-4500 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: leblow

quote:

Hocam öncelikle şunuda unutmadan söyleyeyim atlamışım dediğim ekran kartını vatanın %25 indiriminden yaklaşık 560-570 tl arası bi fiyata almayı düşünmüştüm. "O karta o parayı verene kadar" dediğinizin sebebini açabilir miyiz acaba yani "kart kötü o kadar etmez" anlamında mı? yoksa "o paraya daha iyi bişey alabilirsin" anlamında mı ? Ve gtx560 ti direct cu topII ile gtx 660ti arasında büyük fark var mıdır? yada farklar nelerdir? biri fermi biri kepler tabi onunda farkı var elbet ama onun dışında? mesela gtx560 256bit, gtx660 ise 192 bit ve ikiside 2gb, bu durumda üstünlük gtx560ti de midir yoksa başka unsurlarda etkilediğinde sonuç değişir mi ?

http://www.anandtech.com/bench/Product/547?vs=660

Yanlız bi ayrıntı var linkteki 560 ti 1 gb versiyonu kardeşim benim almayı düşündüğüm 560 ti 2 gb olan arada belki biraz daha farklılık gösterebilir diye düşünüyorum.

• Ben performans/fiyata göre bir sıralama yaptım.

O sıralamayı takip ederseniz bütçenize göre en iyi kartı alırsınız.

560 ve 560ti gibi kartları dahil etmedim çünkü listelediğim kartlardan daha düşük performans veriyorlar.

Bence şu anda alınabilir seviyede olan kart 27 eylülde stoklara girecek 660'tır.

660Ti'de alınabilir tabii.

Bundan yukarısına bakmak mesela 670 gibi biraz geniş bütçeli insanların yapabileceği şeylerden olduğu için hiç tavsiye etmedim.

Ama bütçe varsa 670'te alınabilir, kişisel tercih meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Ben performans/fiyata göre bir sıralama yaptım.

560 ve 560ti gibi kartları dahil etmedim çünkü listelediğim kartlardan daha düşük performans veriyorlar.

Bence şu anda alınabilir seviyede olan kart 27 eylülde stoklara girecek 660'tır.

Bundan yukarısına bakmak mesela 670 gibi biraz geniş bütçeli insanların yapabileceği şeylerden olduğu için hiç tavsiye etmedim.

Evet söylediğiniz kartlar iyi zaten. Stoklara girecek dediğiniz 660 2 gb 192 bit mi yine?

• quote:

quote:

Evet söylediğiniz kartlar iyi zaten. Stoklara girecek dediğiniz 660 2 gb 192 bit mi yine?

Evet MSI'ın ki.

Ben düşünüyorum şahsen o kartı, bütçe çıkmazsa mecbur MSI 7850 1gb'a yönelicem bende.

• quote:

quote:

quote:

Evet MSI'ın ki.

Ben düşünüyorum şahsen o kartı, bütçe çıkmazsa mecbur MSI 7850 1gb'a yönelicem bende.

Fiyat ne kadar olur bi bilginiz var mı acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet MSI'ın ki.

Fiyat ne kadar olur bi bilginiz var mı acaba?

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-nvidia-gtx-660-twin-frozr-2048mb-ddr5-192-bit-pci-ekspres-ekran-karti-n660-tf-2gd5-oc.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.