Şimdi Ara

asus H97-PRO, H97-PLUS, H97M-PLUS ve H97M-E anakartlardan hangisini seçmeleyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendime bir bilgisayar toplayacağım, ilk belirlemek istediğim bilgisayar parçası anakart olacak. Ben Overclock yapmayacağım için H97 anakartları tercih ediyorum.
    Bilgisayarımda oyun oynamak önceliklerim arasında yok. Ben bilgisayar öğretmeni olduğum için kullanacağım bilgisayar üzerinde sanal makine üzerinde bir kaç işletim sistemi çalıştıracağım ve bir çok uygulama kuracağım. Bu yüzden toplamayı düşündüğüm bilgisayarın iyi performansı olması gerekiyor.
    Bilgisayarda güvenilir parçaları kullanmayı tercih ediyorum. Altta yazan Asus anakart modellinden hangisini seçmeliyim. İlla ki Asus veya H97 olacak diye diretmiyorum, her türlü öneriye açığım.

ASUS H97M-E 286 TL
    ASUS H97 384 TL
    ASUS H97M-PLUS 319 TL
    ASUS H97-PLUS 337 TL

Benim için H97 M-E güzel bir model ama çokta önemli değil 337 tl de verebilirim. Dediğim gibi illa Asus ve H97 için diretmiyorum MSI gibi diğer markalar ve chipsetler olabilir.
    Anakart için ayırdığım bütçe 500TL'yi geçmesin diye düşünüyorum. Önerilere göre bütçemi esnetebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cray -- 12 Kasım 2014; 12:03:32 >

• cray kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartın performansa direk etki etmez bnm bildiğim o kartların farkı sanırsam anakart çıkışlarının farklılığı ve birkaç yapısal değişiklik sanırsam. M olanlar sanırsam ufak olan Micro atx ler olmalı h97 Plus yeterli gelmesi gerek ama ihtiyaçlarınıza göre anakartta bir giriş vs ihtiyacınız varsa anakarta bakarak kontrol edin bu arada eksenbişgisayarda 30-40 tl daha ucuz aynı anakartlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Gelen mesaja katılıyorum, ek olarak bu kartlarla gayet uzun süre kullanımı sağlarsınız.
    Ancak VT-x'e sahip veya bunu destekleyen işlemciler seçmeniz gerekiyor. Birden fazla işletim sistemini bunlarla daha sorunsuz kullanırsınız.
    Ayrıca RAM desteği de biraz fazla olmasında yarar var. Bu kartlarda genel olarak 32 GB DDR3 desteği var.
    İşlemci seçimi ile ram desteklerini iyice araştırırsınız.

Micro-ATX'lerle genişleme şansınız biraz azalır, yuva sayısı da azdır. Bu sebeple biraz daha ekonomik olurlar.
    Ayrıca IDE bağlantısı da yeni kartlarla kalktı. Eski model IDE kullanan DVD yazıcı vs varsa bunlar için ayrı kart alıp takmak zorundasınız.
    Yoksa bu kartlarda IDE olmadığından bağlama şansınız yok.

4 kart arasından tercih yapmak zorunda olsaydım, H97-Plus'ı seçerdim.
    Ben Asus Z97-K kullanıyorum, daha üst bir model ve chipsete sahip, ileri dönük olarak yeni almıştım.
    Bunu almadan önce Gigabyte kullanıyordum ve yine Gigabyte'ın GA-Z97M-D3H ile GA-Z97-HD3 arasında kalmıştım, bunlara da bakabilirsiniz.

Ancak çok yakın kartlar ve Asus H97-Plus'u öneririm. Son karar ve takdir size kalıyor...

• H97m plus'in ses karti h97 plusdan iyi o yuzden h97m plus al yeterlidir :) ama sadece fazladan 1 tane pci ex olmasi belkide bir eksi...

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 12 Kasım 2014; 23:47:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ses için kullanılan chipset'ler aynı, micro ATX olması biraz genişlemeyi azaltıyor.
    ileri dönük olarak Plus daha iyi seçenek gibi görünüyor.

Not: Ses kartlarının aynı chipseti kullandığımı belirtmem, yanyana getirmem, beğenilmemiş.
    Beğenmeyen arkadaşımız sebeplerini açıklarsa memnun olurum...

asus H97-PRO, H97-PLUS, H97M-PLUS ve H97M-E anakartlardan hangisini seçmeleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 13 Kasım 2014; 3:25:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

Gelen mesaja katılıyorum, ek olarak bu kartlarla gayet uzun süre kullanımı sağlarsınız.
    Ancak VT-x'e sahip veya bunu destekleyen işlemciler seçmeniz gerekiyor. Birden fazla işletim sistemini bunlarla daha sorunsuz kullanırsınız.
    Ayrıca RAM desteği de biraz fazla olmasında yarar var. Bu kartlarda genel olarak 32 GB DDR3 desteği var.
    İşlemci seçimi ile ram desteklerini iyice araştırırsınız.

Micro-ATX'lerle genişleme şansınız biraz azalır, yuva sayısı da azdır. Bu sebeple biraz daha ekonomik olurlar.
    Ayrıca IDE bağlantısı da yeni kartlarla kalktı. Eski model IDE kullanan DVD yazıcı vs varsa bunlar için ayrı kart alıp takmak zorundasınız.
    Yoksa bu kartlarda IDE olmadığından bağlama şansınız yok.

4 kart arasından tercih yapmak zorunda olsaydım, H97-Plus'ı seçerdim.
    Ben Asus Z97-K kullanıyorum, daha üst bir model ve chipsete sahip, ileri dönük olarak yeni almıştım.
    Bunu almadan önce Gigabyte kullanıyordum ve yine Gigabyte'ın GA-Z97M-D3H ile GA-Z97-HD3 arasında kalmıştım, bunlara da bakabilirsiniz.

Ancak çok yakın kartlar ve Asus H97-Plus'u öneririm. Son karar ve takdir size kalıyor...

Ben yeni bilgisayar toplayacağım o yüzden eskiye dönük bir şey olmayacak. VT-x 'e sahip dediğiniz işlemciler hangileri örnek verebilir misiniz?

biraz bütçeniz ile alakalı ancak 4ncü nesil core i5 önerebilirim. aşağıdaki linkte size bunların listesini veriyorum.
    bütçenize ve anakartınız ayak sayısına göre (1150 pin) tablodan seçiminizi yaparsınız. Tabii bunlar yeni nesil
    olduğundan dolayı anakartınızın çok üstünde fiyatlara sahipler, ancak iyi işlemci almak istiyorsanız biraz masraf
    yapmanız gerekiyor. Aynı yerden düşük cache ve çekirdek sayılı Core i3 4ncü nesiller de seçilebilir. Bunlar daha ekonomiktir.

Core i5 4ncü Nesil VT-x

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

biraz bütçeniz ile alakalı ancak 4ncü nesil core i5 önerebilirim. aşağıdaki linkte size bunların listesini veriyorum.
    bütçenize ve anakartınız ayak sayısına göre (1150 pin) tablodan seçiminizi yaparsınız. Tabii bunlar yeni nesil
    olduğundan dolayı anakartınızın çok üstünde fiyatlara sahipler, ancak iyi işlemci almak istiyorsanız biraz masraf
    yapmanız gerekiyor. Aynı yerden düşük cache ve çekirdek sayılı Core i3 4ncü nesiller de seçilebilir. Bunlar daha ekonomiktir.

Core i5 4ncü Nesil VT-x

VT-X Teknolojisini öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Ben i5 veya i7 Alacağım. Anakart kafamda şekillendi gibi benim tercihim Asus H97M-Plus. Asus H97M-Plus, Pro modeliyle hemen hemen aynı özelliklere sahip ben bir ekran kartı takacağım fazla Pci girişine ihtiyacım yok. Ben tüm yedeklerimi bir çok disk üzerinde tutmayı planlıyorum Asus H97M-Plus modelinde 6 sata girişi bilgisayara bağlayacağım disk sayı açısında sorun yaratmayacaktır.

• Z97-g43 filan al bence.Çok da ucuz sayılmaz bu h97ler.
    bu yazdıkların yerine z97 pc mate kat kat daha iyi.
    son karar size kalıyor, diğer önerilen kartlarda gayet iyidir. MSI, ASUS, GIGABYTE sıkıntı yaşamayacağınız markalar.
    sanal işletim sistemi için cpu seçiminiz önemli, bunu iyice araştırmanızı öneririm.
    özellikle VirtualBox, Parallels, VMware, Windows Virtual PC bu özellikleri isteyebiliyor.
    Virtual sistemler 64 bit olursa farklı donanım ihtiyaçları ister.

Vmware Haswell işlemci (64 bit) grubu ile %45'e kadar daha hızlı çalışabiliyor, bu firmanın açıklamasıdır.
    Ben daha çok Backtrack ve Kali (lınux) ile kullanıyorum, hızları çok çok iyi.

Sonuçta kullanacağınız sanal işletim sistemi programlarının özelliklerine göre CPU seçimi yapmanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.