Şimdi Ara

ASUS K50IN Ciddi problemler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda yardıma ihtiyacım var:

Şu anda sahip olduğum laptop Asus K50IN.

6-7 ay önce sehpadan düştüğü için kasanın bir kısmı ve LCD ekran zarar görmüştü. Bu olayın gerçekleştiği günün Ertesi sabahı uzun bir süre için şehir dışına çıkacağımdan dolayı hemen soluğu Mecidiyeköy’de aldım, referans olmadan herhangi
    bir dükkana girip yaptırmak çok büyük riskti ama zamanım kısıtlı olduğu için başka çarem de yoktu. Neyse Mecidiyeköy’deki bilgisayarcılardan birine laptop’ı bıraktım, kasayı değiştirme veya yedek parça bulma imkanı o sırada olmadığı için sadece elzem olan kısmı LCD ekranı değiştirdiler. Cihaz 4 senelik olmasına ve yere düşüp hasar görmesine rağmen bataryasında hiçbir problem yoktu ama eve gittiğimde ne yazık ki batarya’nın çalışmadığını farkettim. Daha kötüsü LCD Kasasının içinden geçen Wireless anteni bir şekilde bozulmuş, büyük ihtimalle bu bilgisayar kurtları LCD’yi takarken o kabloya hasar verdiler.

Bilgisayarımın şu andaki durumuna gelecek olursak....

Daha önce düşmeden kaynaklanan üst kasada ekran menteşelerini koruyan plastik parçalar kırılmıştı ve kayıp.

Pil kapağını alt kasaya kilitleyen parça da kırıldı.

Batarya olmadığı için sürekli olarak adaptör ile çalışıyor ve arada kendiliğinden kapanıyor.

Wireless anteni çalışmadığı için usb’den çalışan bir wireless adapter aldım ve onunla idare ediyorum.

Sorularıma gelince:

1- İstanbul’da Avrupa veya Asya Yakası’nda Bilgisayar işinden anlayan,üçkağıtçı olmayan ve cihazı uygun bir fiyata tamir edebilecek bir bilgisayarcı önerebilir misiniz?

2- Menteşe koruyucu kapağı ve batarya alt kapağı tedarik edebilecek bir yedek parçacı önerebilir misiniz?

3- Batarya’nın çalışmama sebebi sizce ne olabilir?

“Google’a sor” tarzı bir cevap vermezseniz sevinirim, çünkü internetten alabileceğim maksimum bilgiyi zaten aldım ve daha büyük bir yardıma ihtiyaç var...

Teşekkürler...

• Kardesim istanbuldan tanidgim yok ama ankarada bu işi profosyonel olarak yapmaktayim 1mentese kapaklari degsir o kolay 2cisi wifi kablolarinda kolay kolay hasar olmaz 3su batarya düşmedn dolayi temasizlik yapiyordur 4su ekrani kaca dgstirdin. Evet bunlari bsitce yaptirabilirsin tabi menfaat ustalarina dgil gercek bir ustaya bunlari yapbilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursat.samli

Kardesim istanbuldan tanidgim yok ama ankarada bu işi profosyonel olarak yapmaktayim 1mentese kapaklari degsir o kolay 2cisi wifi kablolarinda kolay kolay hasar olmaz 3su batarya düşmedn dolayi temasizlik yapiyordur 4su ekrani kaca dgstirdin. Evet bunlari bsitce yaptirabilirsin tabi menfaat ustalarina dgil gercek bir ustaya bunlari yapbilirim

Çok teşekkür ederim dostum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.