Şimdi Ara

ASUS K555UB USB 3.0 PORT KOPYALAMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarı alalı yaklaşık 2-3 hafta oldu. Çok ilginç bir problemle karşı karşıyayım, ilk aldığımda var mıydı böyle bir problem tam da hatırlamıyorum, soruna gelirsek şöyle;

Samsung USB 3.0 1TB Harici Diskim var. Ben bu hdd den usb 3.0 portu ile bilgisayarıma çok rahat bir şekilde dosya kopyalayabiliyorum. Ama gel gör ki bilgisayarımdan Harddiskime dosya kopyalayamıyorum. Daha doğrusu kopyalama başlıyor birkaç saniye iyi normal gidiyor sonra pat diye hız düşüyor, 0 bayt a geliyor sonra tekrar yükselir gibi yapıp ilerliyor sonra yine pat diye 0 a gidiyor böyle parça parça kopyalıyor güya, kopyalama çok uzun sürüyor bitince de kopyalama daha sonra o dosyayı açmak istediğimde atıyorum gta 5 setup iso ' yu açmaya çalıştığımda dosyalar bozuk olduğu için yüklenemiyor. Dosyalar düzgün bir şekilde kopyalanmıyor.

Denediklerim;
    -Farklı bir depolama aracı: Toshiba flash disk usb 2.0 içine windows 10 u bootable yükledim; usb 3.0 portundan yapınca bios'ta gözükmedi yani yine dosyalar tam olarak atılmadı.
    -Bios'u güncelledim en son çıkana. Yine kopyalamayı denedim dosya düzgün kopyalanmadı
    -Format attım. Windows 10 yapı 1607'yi uefi kurdum. Temiz kurulum şeklinde. Denedim, olmadı.
    -Driverları güncelledim. Windows 10 kendi hepsini yüklemiş görülüyordu ama ben Chipset driver, Management Engine Interface, ATK Devices, Rapid Storage Technology hepsini güncelledim hepsi güncel ama denedim kopyalamayı yine olmadı.

Bilgisayar ASUS K555UB XO099D; ek olarak 4 GB Ram taktım ve Samsung 850 EVO 250 GB SSD taktım. (1 TB içindeki HDD'yi söküp taktım, CD/DVD SATA'sıne ellemedim.)
    İşletim Sistemi şuan Windows 10 Yapı 1607 güncel halinde.

Yukardaki şeyler USB 3.0 Portları ile yaptığım kopyalamalarda geçerli. USB 2.0 Portu stabil olarak çalışıyor hiç bir problemi yok. Yani anlayacağınız USB 3.0 Portlarıyla bu sorunu yaşamaktayım. Kafayı yedim sayılır. USB 3.0 Portunda Mouse filan rahat şekilde çalışıyor ama dediğim gibi bilgisayardan dosya kopyalarken bozuk kopyalanıyor.
    Daha önce böyle bi sorun yaşayan veya bu yaptıklarıma ek olarak çözüm üretecek önerecek varsa görüşlerini bekliyorum. Bilgisayardaki sorunum bu geri kalan her şeyden memnunum. Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.